Hoppa till sidans innehåll

Guld till Kenny Kling i Svenska Mästerskapen i Kata

2017-11-19 23:04
Idag (söndagen den 19 november) så tog Kenny Kling flera medaljer på Svenska Mästerskapen i Kata.
  • Uppdaterad: 2017-11-19 23:11

Tävlingen gick i Lindesberg tillsammans med flera andra judotävlingar under helgen: Riksmästerskapen för ungdomar och Lag SM för Seniorer.

Kata är ett tränings- och tävlingssätt inom judo, enkelt förklarat utför man en uppvisning. Det är en rad förutbestämda rörelser och kast, som utförs tillsammans med en partner (uke). Att tävla i kata innebär att grundligt lära in de tekniker som finns i katan och kunna visa den korrekt under kata-tävlingen. Uppvisningen bedöms och poängsätts av några kata-domare.

Kennys första kata var ”Nage no kata”, en stående kastkata. Den består av fem serier med tre kast i varje, som utförs på både och höger och vänster sida. Första serien är handkast, andra höftkast, tredje fot-/benkast, fjärde raka offerkast samt femte vridna offerkast. Här gjorde Kenny uppvisningen tillsammans med Sebastian Jansson från klubben IKVM. Tillsammans vann de Guld medaljen!

Kenny ställde upp i två olika kata kategorier vilket innebär att han visade upp två stycken olika kata eller uppvisningar, den andra var ”Juno kata”. Här gjorde Kenny uppvisningen tillsammans med Roger Svedberg från Göteborgs Jk. Tillsammans tog de med sig silvermedaljen hem till Göteborg.

Stort grattis Kenny! 

Fler bilder finns HÄR

NAGE NO KATA
1:a Kenny Kling & Sebastian Jansson, Jk Budo & IKVM 

JUNO KATA
2:a Kenny Kling & Roger Svedberg, Jk Budo & Göteborgs Jk

Skribent: Roland Fällberg
Epost: Adressen Gömd

 


 

Postadress:
JK Budo - Judo
G:a Lillhagsvägen 128
42249 Hisings Backa

Kontakt:
Tel: 031555797
E-post: This is a mailto link

Se all info