Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Termin- och nybörjarstart
2020-01-03 12:20
En bild från en av många tävlingar som vi deltog på under 2019

Vi startar upp terminen tisdagen den 7:e januari 2020. Vi har från och med tisdagen även nybörjarstart för tjejer och killar i följande grupper:


Judoklubben Budo Lillhagen

Lilla gruppen, 7-8 år, måndagar och onsdagar, 17:30-19:00

Mellangruppen, 9-11 år, tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00

Stora gruppen, 11-15 år, tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30


Judoklubben Budo Eriksberg

Eriksbergsgruppen, 7-10 år, torsdagar, 18:00-19:45


Lekjudon från 5 år startar något senare, se nedan. Så alla barn, ungdomar och vuxna är välkomna att träna judo hos oss!


Det är kostnadsfritt att prova på en gång innan man bestämmer sig, man måste ändå anmäla sig på vår hemsida (klicka på "Ny medlem") innan start eller i samband med start. Tala med våra tränare på plats så hjälper de dig. Vi tar emot nya medlemmar tills respektive grupp är fullbelagd.


Judoklubben Budo bedriver träning på Gamla Lillhagsvägen 128 (Gamla Lillhagsskolan) och Eriksberg. I Eriksberg tränar vi i gymnastiksalen på Herrgårdsskolan, start torsdagen den 9:e januari kl. 18. På Gamla Lillhagsvägen kan man som förälder styrketräna medans barnen tränar, det kostar 100 kr per termin plus medlemsavgift.


Lekjudon är en kurs som är på tio träningar per termin som riktar sig till barn i ålder 5-6 år (det år man fyller). Kursen för 2020 startar söndagen den 2:e februari kl 16.00. Anmäl er redan nu så kursen inte blir fullbelagd.


Vi föreslår att alla nya medlemmar läser "Frågor och svar" som finns här på hemsidan innan start.


Mycket välkomna till oss på Judoklubben Budo!

Traditionen lever – Tomteträning på Judoklubben Budo!
2019-12-23 20:49

Som vanligt var vi ett gott gäng som samlades på eftermiddagen för att ”kasta in” julen. Snöbollskastning, bära tomtesäck, rulla snöklot, släpa tomtesäck, osv. varvades under träningen till skratt och några droppar svett. Självklart utfördes allt till julmusik i högtalarna. Stort tack till er som kom och gjorde den här träningen så rolig och bra.


Bilderna finns självklart i Bildgalleriet HÄR.


Från oss alla till er alla en riktig God Jul! 

Julfest 2019
2019-12-14 16:39

Vilken fest och avslut på året det blev! 


Efter ett riktigt fint judo-år avslutade vi året med en härlig julfest. Som förra året delade vi upp julfesten i två sittningar pga. platsbrist. Trots två sittningar så blev det ont om plats, vi tycker självklart det är fantastiskt roligt att vår förening växer varje år och att våra julfester är uppskattade. I dag hade vi nästa två hundra personer på vår julfest, tur att vi hade så duktiga medlemmar som bakade så go fika till festen.


Under dagen genomförde alla grupper uppvisningar till publikens applåder, de som körde uppvisningen var från 5 år till 30 år, roligt! Vi fick se barnjudo, ungdomar och tävlingsjudo.


Efter uppvisningarna blev det traditionsenlig lussefika på andra våningen. Där blev det lotteriförsäljning, nytt för i år var även att ett gäng tjejer hade mod att sjunga ”Tänd ett ljus”, vilket var ett roligt inslag. Det får vi försöka med även nästa år… Sedan var det dags för prisutdelning. Alla barn i barngrupperna fick en plakett för goda insatser under året. En hel del flitpriser delades ut för bra tävlingsresultat, bra närvaro (några hade 100%), bra kompis på mattan, osv. De vandringspokaler som delades ut under julfesten var:


Karl Wösts Trofé för bästa dam tilldelades Alma Lago-Elfström
Björn Engbergs memorial Trophy för bäste herre tilldelades återigen Marcus Källberg.
Peter Martins trofé för Best Fighting Spirit tilldelades Milla Jonsson.
Nils-Erik Israels pokal för Goda Insatser inom Judosporten tilldelades Jonna Gannve.


Extra roligt var att vi hade legenderna Bo Kärfstedt och Peter Martin på plats. Bosse var med och grundade klubben för mer än 50 år sedan. Peter har också en lång historia i klubben som tränare, ordförande, osv. Peter har instiftat vandringspriset ”Best Fighting Spirit” som han hjälpte till att dela ut under dagen. Roligt att ni kunde närvara!


Judoklubben Budo vill avsluta året med att tacka alla medlemmar, föräldrar, styrelsen, grymma tränare, domare, osv. för ett magiskt år 2019. Vi ser med spänning fram emot 2020!


Härliga bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR.

Judoklubben Budo vinner fjärde och sista deltävlingen av Judits Pokal
2019-11-09 18:34
Budos lag på sista omgången av Judits Pokal

Med endast 2 poäng vann Judoklubben Budo den sista och avgörande deltävlingen av Judits Pokal. Innan dagens tävling har vi medverkat på tre roliga och spännande tävlingsdagar på Judits Pokal. Barn och ungdomar i åldrarna 7 till 17 år har kämpat i den trånga lokalen på Göteborgs Judoklubb. Vi har haft fantastiskt roligt under våra tävlingsdagar. I och med dagens vinst så har Budo vunnit tre av fyra möjliga deltävlingar, en fantastiskt bra prestation.


Som vanligt samlades vi tidigt på lördag morgonen och många var lite spända inför dagens tävling, kanske för att det var första tävlingen som man deltar på eller för att det var i dag som årets tävling skulle avgöras.


Med en grym kämpaglöd på mattan genomfördes viktklass efter viktklass, vi fick se fina kast och fasthållningar. Hejaklacken vid sidan av mattan var stor och våra judokas hejades fram av medtävlande, familj och vänner. En härlig sammanhållning fanns i rummet, samtidigt en respekt och ödmjukhet mot våra motståndare, allt i sann Judoanda. Det blev många skratt och fina matcher mot vår tuffa konkurrent Landvetter Judoklubb som inför dagens tävling endast ledde med 41 poäng.


När alla fyra deltävlingarna skulle summeras så räckte poängmässigt tyvärr inte vår vinst idag för att ta hem hela tävlingen. Judoklubben Budo får även i år en fin silvermedalj i 2019 års Judits Pokal.
Judoklubben Budo fick totalt under året 2423 poäng och Landvetter fick 2462, vi kom endast 39 poäng efter Landvetter. Totala sammanställningen kan ni se bland bilderna.


Stort tack till alla deltagare som har kämpat så grymt på mattan. Stort tack till alla tränare, domare, funktionärer och föräldrar som gjorde vår silvermedalj möjlig. Nu laddar vi om för 2020!


Som vanligt finns lite sköna bilder från dagen i Bildgalleriet  


Nedan kan ni se våra fina placeringar:

Alvin Wendel Guld
Antoni  Lukasiewicz Guld
Danni Cenanovic Guld
Said Hasuna Guld
Bojan Partalo Guld
Clara Fällberg Guld
Oskar Pelli Silver
Elin Mällo Silver
Kristian Kostadinov Brons
Loui Norrgård Brons
Nick Moradi Brons
Suan Brdar Brons
Enya Johansson Brons
Moa Ivarsson Brons
Nicole Lundin Brons
Ofelia P Karlsson Brons
Ronja Källström Brons
Alma Lago Elfström Brons
Milla Jonsson Brons
JK Budo goes Hollywood! 🎬
2019-11-05 13:24
När den populära svenska TV-serien "Vår tid är nu" behövde judokas som stunt-statister så ställde självklart vår judoklubb upp. Malin, Christoffer och Roland från Budo blev utvalda statister och fick under en dag gå klädda i tidsenliga 60-talskläder. En jätte-rolig dag! Om du tittar riktigt noga på 1:a avsnittet, säsong 3 kanske du ser oss...
Gothenburg Judo Open - Grym tävlingsdag på hemmaplan
2019-10-21 00:20
Här en bild på första gänget som tävlade på förmiddagen

Lördagen den 19:e oktober medverkade vi på många sätt på Gothenburg Judo Open. Vi hade ett stort gäng som tävlade, många coacher, vi hade många funktionärer som hjälpte till med att förbereda och arrangera tävlingen, domare som hjälpte till att döma och en grymt stor supporterklack i form av föräldrar och släktingar. Mycket bra gjort alla Budoiter!


Vi hade en hel del unga judokas som fick testa på att tävla i en något större tävling än tidigare. De var både spännande och roligt. Alla kämpade väl och fick mersmak för tävlingsjudo. Det skall bli roligt att följa deras fortsatta tävlingskarriärer.


De äldre och mer tävlingsvana deltagarna kämpade under dagen och gjorde bra matcher. De hejades på av flera coacher, deras matcher ”klockades” av våra grymma killar i sekretariatet: Hugo, Suan och Conny. Killarna skall ha en extra eloge då de satt i sekretariatet en hel dag och dagen blev lång.


Efter tävlingen så åkte vi som förra året direkt till Liseberg för att ha en Halloweenkväll ihop. Det blev en superkul kväll med både skratt och skrik. Attraktioner blandades med otäcka clowner och zombies. Vi var ett stort gäng på Liseberg och som tur så fick vi hjälp från en del föräldrar som kunde hjälpa till att håll ihop gänget.


Som vanligt kan ni hitta bilder från tävlingsdagen och kvällen på Liseberg i BILDGALLERIET.


Dagens tävlingsresultat blev:

Alma Lago-Elfström Silver
Erik Natri Silver
Elin  Mällo Brons
Mose Al-Tayyar Brons
Clara Fällberg Brons
Marcus Källberg Brons
Dino
Bojan 
Fejzic
Partalo
Brons
5:e plats
Said Hasuna  
John Eriksson  
Oskar Sandell  
Andrej
Jaranovic
 
Viktor
Djurkovski
 

 


GO Cup 2 i Stenungsund blev en härlig dag
2019-10-13 19:32

Lördagen den 12:e oktober var i Stenungsund och tävlade på GO Cup. Det blev en härlig dag för oss alla, vi hade väldigt roligt tillsammans, mycket skratt! Vi fick se mängder av fin judo från våra tävlande, de visade gång på gång nya fina kast, verkligen roligt.


Det var mycket go stämning i vårt lag men även på tävlingen i stort, mycket positiv judoanda. Stenungsunds Judoklubb arrangerar en väldigt fin tävling. Vi var största klubb på tävlingen och hade 24st anmälda, av dem var 50% tjejer. Riktigt roligt att vi har så många duktiga tjejer i klubben, det bådar gott för framtiden.


Vi hade även Christoffer Petersson på plats som Domare, han gjorde ett bra jobb på mattan.  

Bilder från den grymma dagen finns i bildgalleriet.


Alla kämpade fantastiskt bra och när dagen var slut så hade vi fått nedan imponerande placeringar: 


Emilia Hellgren Helgesson Guld
Julia Fällberg Guld
Antoni Lukasiewicz Guld
Linus  Gerdsberg Guld
Vincent Skilling Guld
Domenik      Ralevski  Guld
Emil Carlström Silver
Filip Thorlin Takas Silver
Dani  Cenanovic  Silver
Randip Singh Balol Silver
Lovisa Carlström Silver
Nick Moradi Silver
Johanna Holmqvist Silver
Kerem Abdulla Silver
Amir Bubalo Brons
Doris Dahlin Brons
Maja Paulinder Brons
Felicia Srsen Brons
Ronja Källström Brons
Enya Johansson Brons
Nora Källvik Brons
Emilia Eriksson, Suarez Brons
Arvid Ivarsson Brons


JK Budo på turné i Skåne
2019-10-05 15:02
Här är gänget samlat efter tävlingen
På fredag eftermiddag åkte Judo klubben Budo på turné i Skåne för att vara med på Wennenhög Judo Open lördagen den 5:e oktober. Det var ett förväntansfullt och glatt gäng som lämnade Brunnsbo.

Efter övernattning i Malmö och middag på stan var det på lördagen dags för tävling i Skurup. Våra judokas kämpade väl, när vi inte tävlade på mattan så stod vi vid sidan och hejade på. Vi var den enda klubben från västra Sverige. Skåningarna och Danskarna gav oss bra motstånd, en riktigt roligt dag tillsammans vilket är det viktigaste.

Placeringar:
Bojan Partalo              Guld
Alma Lago Elfström   Guld
Said Hasuna                Silver
Elin Mällo                     Silver
Clara Fällberg              Brons
Marcus Källberg         Brons
Milla Jonsson             Skadad

Mycket bra gjort!

Bilder från den grymma dagen finns i bildarkivet.


Judodraget i Mellerud
2019-09-29 21:53

Lördagen den 28:e september så åkte vi till Mellerud för att tävla på Judodraget. Förra året gick den här tävlingen i Färgelanda men arrangeras i år i Mellerud. Det tog ca 1,5 timmar att åka dit så resan var helt okej.


Det blev en rolig och spännande dag, våra tävlande visade fin glöd på mattan och imponerade med grymma kast. Extra roligt att se att våra yngsta deltagare på förmiddagen verkligen har tagit till sig de kast som vi har övat på under våra träningar, verkligen roligt att se att kasten ”sitter” på tävling. En del av finalpassen kördes med inmarsch till musik och nedsläckt arena, då var spänningen hög i lokalen.


Riktigt roligt att se att vi hade fler tjejer än killar som var med och tävlade i Mellerud, klubbens långsiktiga arbete bär frukt!


Under eftermiddagen tävlade våra äldre U13 och U15 så strax efter kl 15 så rullade vi mot Göteborg igen, då hade vi med oss nedan fina resultat i bagaget:

Emilia Hellgren Helgesson                          Guld

Julia Fällberg                                            Guld

Elin Mällo                                                 Silver

Domenik Ralevski                                      Silver

Milla Jonsson                                            Silver

Kerem Abdulla                                          Silver

Anton Mårberg                                          Brons

Clara Fällberg                                           Brons

Lovisa Carlström                                       Brons

Dino Fejzic                                               5:a

Nora Källvik                                              5:a

Amir Bubalo                                             5:a

Randip Singh Balol                                    5:a


Bilderna från dagen finns som vanligt i vårt bildgalleri HÄR.

 
Sponsorer