Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128. Vår dojo har tidigare varit en lågstadieskola och är numera del av en bevarandeplan. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.
Uppstart HT19
2019-08-09 10:17
Efter en lång och härlig sommar börjar det bli dags att komma igång med Judon igen. Vi önskar därför alla våra nya och gamla medlemmar välkomna till en ny spännande termin!


Alla kommer att fortsätta i samma grupper som de tränade i under vårterminen. Har du inte tränat judo innan? Då är du välkommen att komma och testa på gratis. Du hittar en lämplig grupp utifrån din ålder under fliken Träningstider. Titta också gärna under fliken Frågor och svar för att få reda på mer om kostnader och vad man behöver ha med sig till träningen osv. Efter att ha provtränat en gång är du välkommen att registrera dig här.


Följande uppstartsdatum behöver ni hålla koll på:


Måndagen den 19/8 – Lilla gruppen


Tisdagen den 20/8 – Mellangruppen och Stora gruppen


Torsdagen den 5/9 – Eriksbergsgruppen. OBS! Ny träningstid och lokal! Tränar numera torsdagar 18:00 i Herrgårdsskolans gymnastiksal.


Söndag den 22/9 – Lekjudogruppen

 

Vi ses på mattan!

Städdag lördagen den 29:e juni
2019-06-26 09:21
Nu på lördag den 29 juni från klockan 10:00 kommer vi att ha städdag på klubben och vi välkomnar alla föräldrar och judokas för en rolig aktivitet i gemenskapens tecken.

Vi kommer att städa och göra rent i lokalen samt snygga till gårdsplanen utanför. Den som har, får gärna ta med sig grästrimmer, röjsåg, extra dammsugare, ogräsräfsor och dylikt som kan komma till användning! Om vi blir riktigt många som hjälper till kan vi göra klubbhuset riktigt fint, riktigt fort!
Som alltid kommer det att bjudas på grillat till alla som har städat duktigt.

Samma kväll kl 18:00 har vuxengruppen sin avslutning med 5-kamp på Liseberg. Särskild inbjudan kommer som mail och Facebookevenemang.
Årets läger blev en fin avslutning på vårterminen
2019-06-09 20:57

Vårterminen avslutades med massor av skratt och mycket träning på klubbens sommarläger som i år hölls i vårt klubbhus. Sommarlägret hade i år temat - "Jakten efter Jigoro Kanos försvunna skatt". Stort tack till alla deltagare och ledare som gjorde det till en sådan succé.


Med det säger vi ledare tack och hej för terminen 😉👍. Vi ses i augusti igen. Alla grupperna utom vuxengruppen tar sommaruppehåll och träningen startar när skolan börjar i augusti. Trevlig sommar!


Alla bilderna från vår toppen-helg finns HÄR i Bildgalleriet.


Som fotograf så är man själv inte så ofta med på bilderna men man är alltid i händelsernas centrum 😉

Med vänlig hälsning Roland

Framgång på Budo Nord Cup
2019-05-30 21:41

Vi var ett lite mindre gäng (pga. skador) som reste till Lund för att medverka på Budo Nord Cup. Det är en större internationell tävling och i år lyckades den dra ca 500 st tävlande, totalt var det 5 st mattområden där det kördes tävling samtidigt.


Det blev en riktigt rolig tävling med fina prestationer. För en del i truppen var det första gången de medverkade på internationell tävling men det syntes inte på mattan, alla ”krigade” på mattan trots att motståndet ibland var mycket hårt! Några av våra tävlande fick över 30 st deltagare i sin viktklass, verkligen spännande.


När vi summerade den roliga resan och tävlingsdagen så fick nedan fina resultat:


Bojan Partalo                             Brons

Alma Lago Elfström                     Brons

Elin Mällo                                   4:a

Clara Fällberg                             Förlorade i kvartsfinal

Shadi Kheder                              Förlorade i kvartsfinal

Said Hasuna                               Oplacerad


En extra eloge till Shadi (orange bälte) som besegrade motståndare med både blått- och brunt bälte. Ytterligare ett bevis på att det inte är bältet som avgör vem som vinner.


Stort grattis gänget till en fin prestation!


Fler bilder finns som vanligt i BILDGALLERIET

Strategidag på JK Budo
2019-05-19 11:36

Lördagen den 18 Maj hade delar av JK Budos styrelse och tränare en strategidag, där klubbens strategiska, taktiska och operationella mål diskuterades och justerades för att nå klubbens långsiktiga vision.

Dessa skall under veckan förankras med de som tyvärr inte kunde vara med under mötet.

Efter en lång dag firades det (i egen regi) med lite mörker-minigolf, där Thomas blev segrareren 💪

(Saknas på bilden, men medverkande under dagen var även Mikael Rehngren och Björn Capretti)

Brons till Marcus Källberg i SM U21 -90
2019-05-12 21:19

Efter en lång helg i Svenska Mästerskapen som gick i Trollhättan, ställde Marcus Källberg och Said Hasuna upp.

Budo stöttade även arrangören Trollhättans JK i arrangemanget med funktionärer på lördagen genom Conny Dieserud, Björn Capretti och Marcus Källberg, på söndagen var Conny med igen och även Shadi Kheder anslöt, starkt jobbat med långa dagar och hög fokus.

Said körde kanonbra i U18 -55, han ledde första matchen med wazari, fick en wazari emot sig och efter 2,5 minuter i golden score åkte tyvärr Said på en wazari, efter en förlust i återkval var tävlingen över. Mycket bra kört i sitt första U18 SM, två år kvar i denna kategori och med ett grymt starkt psyke kommer Said igen! 

JK Budo vinner Judits Pokal 2
2019-05-04 18:11
Dagens härliga lag

Idag lördagen den 4 maj så var vi ett taggat gäng som var på plats för att tävla i Juidits Pokals andra deltävling. I den här omgången fick våra medlemmar i åldern 7 - 8 år och 13 – 17 år vara med. Totala antalet deltagare var något lägre än tidigare år, ca 65 st.


Våra barn och ungdomar kämpade fantastisk bra, fina kast varvades med hårda fasthållningar på mattan. Vi hade även med Christoffer Pettersson som domare under dagen, han gjorde som vanligt ett bra jobb. När dagen summerades efter prisutdelningen så blev vi bästa klubb i den här deltävlingen med hela 550 poäng!!!, efter oss var det en tajt strid där Landvetter slutade på 396 poäng och IKVM på 357 poäng. Bästa klubb i JP2 var JK Budo med 550p sedan var det en tajt strid där Landvetter slutade på 396p och IKVM på 357p.


Så summerat efter två deltävlingar så är ställningen;
Landvetter leder på 1157 poäng men vi ligger bara 48 poäng efter på 1109 poäng. Så vi har gjort en fin upphämtning från första tävlingen, det blir med andra ord en spännande höst för oss!

Vi vill tacka alla som tävlande, alla tränare och föräldrar samt släktingar som hejade på från mattkanten. Nu ser vi fram emot deltävling 3 som går lördagen den 14:e september. Då tävlar våra medlemmar i åldern 9 – 12 år. Goo Budo!!  


Dagens fina placeringar:

EmilCarlströmGuld
EmilLindegrenGuld
Antoni Lukasiewicz Guld
AlmaLago/ElfströmGuld
ElinMälloSilver
BojanPartaloSilver
FilipThorlin TakasBrons
FilipGrzybowskiBrons
FeliciaSrsenBrons
ClaraFällbergBrons
LeaSchmidtBrons
SuanbrdarBrons
SaidHasunaBrons
ShadiKhederBrons

 

Bilder från dagen finns som vanligt i bildarkivet HÄR.

Sommarläger med JK Budo 8-9/6
2019-05-02 21:34
Sommaren närmar sig med stormsteg. Det betyder som alltid att det vankas läger!

All information samt anmälningsformulär hittas här!
Glad Påsk!
2019-04-14 19:26
Judoklubben Budo önskar alla sina medlemmar en glad påsk!

Med undantag för vuxengruppen tar samtliga träningsgrupper ledigt fr.o.m. onsdag 17/4, t.o.m. måndag 22/4.

 
Sponsorer