Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Kursstart för lekjudon på söndag 22/9
2019-09-19 20:53
På söndag äger terminens första lekjudopass rum! Kursen kommer som vanligt att bestå av 10 träningstilfällen och riktar sig till våra allra yngsta utövrare, de som är mellan 5-6 år.
Träningstiden kommer fortsättningsvis att vara söndagar 16:00-17:00.

Gamla och nya medlemmar önskas varmt välkomna
Linde Judo Open 14 September
2019-09-16 13:30
Trevligt arrangemang med Linde Judo Open som gick av stapeln under lördagen.
Tufft motstånd men med duktiga judoka så blev utdelningen kanonbra!

Silver till Bojan Partalo U15 -66
Silver till Marcus Källberg U21 -90

Fler bilder under fliken "Bildgalleri"
JK Budo vinner Judits Pokal 3
2019-09-15 19:59

Lördagen den 14:e september så var vi ett bra lag som var på plats för att tävla i Judits Pokals tredje  deltävling. I den här omgången fick våra medlemmar i åldern 9-12 år vara med. Det var många tävlande på den här deltävlingen så intresset att medverka var stort vilket är roligt för alla.


Våra barn tävlade med en fin ödmjuk tävlingsinställning på mattan, snygga kast varvades med hårda fasthållningar på mattan. Alla kämpade och gav verkligen allt. När dagen summerades efter prisutdelningen så blev vi bästa klubb i den här deltävlingen med hela 692 poäng!!!, efter oss var det en tajt strid där Landvetter slutade på 685 poäng och Frölunda på 427 poäng.


Så summerat efter tre deltävlingar så är ställningen:

Eftersom vi vann över Landvetter med 7 poäng så hämtade vi in lite på Landvetter men vi ligger  fortfarande tvåa med totalt 1801 poäng och Landvetter leder på totalt 1842 poäng men vi ligger bara 41 poäng efter. Så vi gjorde en fantastisk bra tävling i lördags, det kommer bli jättespännande sista deltävlingen i november!


Vi vill tacka alla som tävlande, alla tränare och föräldrar samt släktingar som hejade på från mattkanten. En extra eloge till våra unga coacher Milla och Clara som gjorde ett kanon jobb vid mattkanten. Så boka in lördagen den 9:e november för då går fjärde och sista deltävlingen av Judits Pokal. Då tävlar våra medlemmar i åldern 7 – 8 och 13 – 17 år. Goo Budo!! 


Bilder finns i Bildgalleriet HÄR.


Våra fina placeringar:

Emilia

Hellgren Helgesson

Guld

Benjamin

Razis

Guld

Domenik

Ralevski

Guld

Johanna

Holmqvist

Guld

Anton

Mårberg

Silver

Mose

Al-Tayyar

Silver

Emilia

Thornberg

Silver

Kerem

Abdulla

Silver

Lovisa

Carlström

Brons

Arvid

Ivarsson

Brons

John

Eriksson

Brons

Julia

Fällberg

Brons

Filippa

Nilsson

Brons

Maja

Paulinder

Brons

Dino

Fejzic

Brons

Andrej

Jaranovic

4:a

Oliver

Pirilä Klich

4:a

Dorian

Piknjac

4:a

Nora

Källvik

Skadad

Gradering Svart bälte
2019-09-08 19:06
Stort grattis till Joakim Eriksson som idag tog sitt svarta bälte!
Uppstart HT19
2019-08-09 10:17
Efter en lång och härlig sommar börjar det bli dags att komma igång med Judon igen. Vi önskar därför alla våra nya och gamla medlemmar välkomna till en ny spännande termin!


Alla kommer att fortsätta i samma grupper som de tränade i under vårterminen. Har du inte tränat judo innan? Då är du välkommen att komma och testa på gratis. Du hittar en lämplig grupp utifrån din ålder under fliken Träningstider. Titta också gärna under fliken Frågor och svar för att få reda på mer om kostnader och vad man behöver ha med sig till träningen osv. Efter att ha provtränat en gång är du välkommen att registrera dig här.


Följande uppstartsdatum behöver ni hålla koll på:


Måndagen den 19/8 – Lilla gruppen


Tisdagen den 20/8 – Mellangruppen och Stora gruppen


Torsdagen den 5/9 – Eriksbergsgruppen. OBS! Ny träningstid och lokal! Tränar numera torsdagar 18:00 i Herrgårdsskolans gymnastiksal.


Söndag den 22/9 – Lekjudogruppen

 

Vi ses på mattan!

Städdag lördagen den 29:e juni
2019-06-26 09:21
Nu på lördag den 29 juni från klockan 10:00 kommer vi att ha städdag på klubben och vi välkomnar alla föräldrar och judokas för en rolig aktivitet i gemenskapens tecken.

Vi kommer att städa och göra rent i lokalen samt snygga till gårdsplanen utanför. Den som har, får gärna ta med sig grästrimmer, röjsåg, extra dammsugare, ogräsräfsor och dylikt som kan komma till användning! Om vi blir riktigt många som hjälper till kan vi göra klubbhuset riktigt fint, riktigt fort!
Som alltid kommer det att bjudas på grillat till alla som har städat duktigt.

Samma kväll kl 18:00 har vuxengruppen sin avslutning med 5-kamp på Liseberg. Särskild inbjudan kommer som mail och Facebookevenemang.
Årets läger blev en fin avslutning på vårterminen
2019-06-09 20:57

Vårterminen avslutades med massor av skratt och mycket träning på klubbens sommarläger som i år hölls i vårt klubbhus. Sommarlägret hade i år temat - "Jakten efter Jigoro Kanos försvunna skatt". Stort tack till alla deltagare och ledare som gjorde det till en sådan succé.


Med det säger vi ledare tack och hej för terminen 😉👍. Vi ses i augusti igen. Alla grupperna utom vuxengruppen tar sommaruppehåll och träningen startar när skolan börjar i augusti. Trevlig sommar!


Alla bilderna från vår toppen-helg finns HÄR i Bildgalleriet.


Som fotograf så är man själv inte så ofta med på bilderna men man är alltid i händelsernas centrum 😉

Med vänlig hälsning Roland

Framgång på Budo Nord Cup
2019-05-30 21:41

Vi var ett lite mindre gäng (pga. skador) som reste till Lund för att medverka på Budo Nord Cup. Det är en större internationell tävling och i år lyckades den dra ca 500 st tävlande, totalt var det 5 st mattområden där det kördes tävling samtidigt.


Det blev en riktigt rolig tävling med fina prestationer. För en del i truppen var det första gången de medverkade på internationell tävling men det syntes inte på mattan, alla ”krigade” på mattan trots att motståndet ibland var mycket hårt! Några av våra tävlande fick över 30 st deltagare i sin viktklass, verkligen spännande.


När vi summerade den roliga resan och tävlingsdagen så fick nedan fina resultat:


Bojan Partalo                             Brons

Alma Lago Elfström                     Brons

Elin Mällo                                   4:a

Clara Fällberg                             Förlorade i kvartsfinal

Shadi Kheder                              Förlorade i kvartsfinal

Said Hasuna                               Oplacerad


En extra eloge till Shadi (orange bälte) som besegrade motståndare med både blått- och brunt bälte. Ytterligare ett bevis på att det inte är bältet som avgör vem som vinner.


Stort grattis gänget till en fin prestation!


Fler bilder finns som vanligt i BILDGALLERIET

Strategidag på JK Budo
2019-05-19 11:36

Lördagen den 18 Maj hade delar av JK Budos styrelse och tränare en strategidag, där klubbens strategiska, taktiska och operationella mål diskuterades och justerades för att nå klubbens långsiktiga vision.

Dessa skall under veckan förankras med de som tyvärr inte kunde vara med under mötet.

Efter en lång dag firades det (i egen regi) med lite mörker-minigolf, där Thomas blev segrareren 💪

(Saknas på bilden, men medverkande under dagen var även Mikael Rehngren och Björn Capretti)

 
Sponsorer