Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128. Vår dojo har tidigare varit en lågstadieskola och är numera del av en bevarandeplan. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.
Termin- och nybörjarstart
2019-01-04 20:03
En bild från en av många tävlingar som vi deltog på under 2018

Vi startar upp terminen från och med måndagen den 7:e januari 2019. Vi har från och med måndagen även nybörjarstart för tjejer och killar från 7 år och uppåt, Lekjudon från 5 år startar något senare, se nedan. Så alla barn, ungdomar och vuxna är välkomna att träna judo hos oss!


Det är kostnadsfritt att prova på innan man bestämmer sig, man måste ändå anmäla sig på vår hemsida (klicka på "Ny medlem") innan start eller i samband med start. Tala med våra tränare på plats så hjälper dem dig. Vi tar emot nya medlemmar tills resp. grupp är fullbelagd. Våra grupper är åldersindelade så klicka på "Träningstider" för att se när ni kan träna.


Judoklubben Budo bedriver träning på Gamla Lillhagsvägen 128 (Gamla Lillhagsskolan) och Eriksberg. På Eriksberg tränar vi hos Friskis & Svettis på Östra Eriksbergsgatan 75, start söndagen den 13:e januari kl. 15. På båda anläggningarna kan man som förälder styrketräna medans man väntar. På Friskis kostar det 50 kr per gång eller om man tecknar ett kort, på Lillhagsskolan kostar det 100 kr per termin plus medlemsavgift.


Lekjudon är en kurs som är på tio träningar per termin som riktar sig till barn i ålder 5-6 år (det år man fyller). Kursen för 2019 startar söndagen den 3:e februari kl 17.30. Anmäl er redan nu så kursen inte blir fullbelagd.


Vi föreslår att alla nya medlemmar läser "Frågor och svar" som finns på hemsidan innan start.


Mycket välkomna till oss på Judoklubben Budo!

Gott Nytt År!
2018-12-31 11:23

Vi önskar alla våra medlemmar ett Gott Nytt År!

Vi vill även tacka för ett mycket framgångsrikt 2018, vilket härligt år vi har haft, stort tack! Vi vill önska er ett gott nytt år genom en tillbakablick till klubbens 50-års jubileum 2011. I samband med jubileumet så gjorde vi flera olika spännande och roliga aktiviteter, tex. jubileumsträning, jubileumsfest, osv. Vi tog även fram en jubileumsskrift som beskrev JK Budos historia samt höjdpunkterna de senaste 10 åren. Till vår jubileumsfest så tog vi fram en film som vi spelade på festen.

Nu har vi flyttat över allt detta material till vår nya hemsida, så ta chansen att läsa och titta på lite Budo-historik.

Bilderna finns längst ner i Bildgalleriet HÄR.

Jubileumsskriften finns HÄR under rubriken Dokument.

Filmen hittar ni på JK Budos YouTube kanal HÄR.

Vi ser med spänning fram emot 2019!

Roland Fällberg
genom Styrelsen


Ny viktig information kring vår julfest i morgon lördag 15:e december – Ny starttid
2018-12-14 14:02


Vår förening växer och intresset för Judo ökar i Sverige, i Göteborg och även på Hisingen. Antalet medlemmar i JK Budo har ökat de senaste åren, vi tycker självklart att detta är fantastiskt roligt. Ni som var med på vår härliga julfest förra året kanske minns att det var ganska trångt. Därför har vi i år tagit in en föranmälan. När vi nu har gått igenom anmälningarna till Julfesten så inser vi att vi inte kommer att få plats i vårt fina klubbhus. Det är förstås jätteroligt att så många vill komma, vi måste lösa så att alla får plats och till nästa år så kanske vi får boka en annan lokal eller testa något nytt.

 

För att på kort tid lösa den här utmaningen så har vi besluta att dela upp julfesten i två delar, en första del som startar kl. 11 som planerat, där de lite yngre kommer. Vi hoppas vara klara till ca. 12.30. Samt en andra del som avser de lite äldre och vuxna som startar kl. 12.45 och beräknas sluta ca kl 14.15

 

Fördelning av grupper bli då enligt nedan:

 

Julfest 1 start kl 11.00

Lekjudo (Söndagar)

Lillagruppen (mån & onsdagar kl 17.30-19.00)

Eriksberg (Söndagar kl 15)

 

Julfest 2 Start kl 12.45

Mellangruppen (tis & torsdagar kl. 17.30-19.00)

Storagruppen (tis & torsdagar kl. 19.00-20.30)

Vuxengruppen (mån & onsdagar kl. 19.00-20.30)

 

Så de lite yngre kommer som planerat kl. 11, övriga får kommer en stund senare på lördag.

Vi ber om ursäkt för dålig framförhållning, det vore fint om ni sprider informationen vidare till berörda.

 

Mycket välkomna!

 

Mvh Styrelsen

Judoklubben Budo

Julavslutning 15/12
2018-12-09 20:07
Nästa lördag, den 15/12 har vi julavslutning på Judoklubben Budo. Vi kommer då att hålla till i vår lokal på Gamla Lillhagsvägen 128. Festen kommer att börja 11:00 och hålla på fram till ca 13. Som vanligt kommer avslutningen att bestå av lite uppvisning, en hel del fika, lotterier samt utdelning av vandringspokaler och andra priser. Eftersom det är barnen som står för showen är det viktigt att de alla har med sig sina judodräkter!

 

För att underlätta vid inköpet av fika är det bra om ni som tänker komma kan anmäla er här!


Nästa termin startas upp i v. 2.


God Jul och Gott nytt år!

Svenska Mästerskapen i både Lag och Kata i Göteborg
2018-11-26 13:06

Nu på lördag den 1:e December så arrangerar Göteborgs Judoförbund (vilket JK Budo tillhör) Svenska Mästerskapen (SM) i både Lag och Kata. Vi på Budo kommer att vara med och hjälpa till på plats. Tävling genomförs som tidigare tävlingar i Prioritet Serneke Arena, Krutvägen 2-4. Tävlingsstart för Kata kl 9 och kl 12 för Lag SM.

 

Lag SM är ganska enkelt att förklara, fem stycken tävlande från en klubb tävlar som ett lag men i olika viktklasser. När två lag möts så vinner det lag som vinner flest matcher.

 

Kata är lite svårare att beskriva men enkelt förklarat så kan man beskriva det som en uppvisning som två tävlande utför. Då utförs en serie av tekniker på ett visst sätt i en viss ordning. Det finns fem olika traditionella judokator som också beskriver judons olika typer av tekniker och de principer som judosporten grundar sig på. På detta mästerskap kan man tävla i alla de olika typerna. Varje Kata eller uppvisning poängsätts av Katadomare som bedömer de tävlandes prestation.

 

Så vill ni se Judo i toppklass så skall ni ta er till tävlingen på lördag. Detta är även ett bra tillfälle för att se hur man tävlar i Kata. För er som normalt inte tävlar i Judo så kan det vara intressant att se hur man tävlar i Kata, det kanske kan vara något för dig i framtiden?

 

Om ni har frågor så tveka inte att tala med er tränare.

 

Mycket välkomna!  

Bra avslut på Judits Pokal för JK Budo
2018-11-10 20:34
Här kan ni se JK Budos starka lag

Idag lördagen den 10:e november var vi på Göteborgs Judoklubb och tävlade i fjärde och sista deltävlingen av Judits Pokal. Som på tidigare deltävlingar så var vår uppslutning mycket god på tävlingen, vi ställde upp med fler än 20 st. Riktigt roligt! Som vanligt hade vi med vår flitiga domare Christoffer på plats. Nu med sin nya domarlicens som han tilldelades på tävlingen i Borås förra helgen. Grattis Christoffer!

På dagens tävling medverkade de allra yngsta (7-8 år) och de äldsta (13-17 år), de yngsta var först ut och gjorde fina matcher trots att det var första tävlingen för en del som ställde upp. Det var många barn som hade ”pirr” i magen idag. Mycket bra gjort!

Efter barnens prisutdelning så var det ungdomarnas tur, även dem visade fin kämparglöd och gjorde riktigt fina matcher mot ett bra motstånd. Alla från Budo hejade och stöttade sina klubbkompisar när de var uppe på mattan så tidvis var volymen hög i lokalen, kanske lite extra när vår spelare mötte Landvetters. Efter prisutdelningen för ungdomarna så var det dags för att få reda på totala sammanställningen efter de fyra deltävlingarna.

Inför den sista deltävlingen så låg vi på andra plats, Landvetter Judoklubb låg etta. Genom fina matcher och bra resultat så har vi ”jagat” Landvetter hela året. Håkan Olausson från Göteborgs Judoklubb tog ton och berättade resultatet:

  1. Landvetter Judoklubb

  2. Judoklubben Budo

Vi skall vara mycket nöjda med vår Silver plats. Vi har kämpat fantastsikt bra under året och det är verkligen en lagprestation eftersom alla har verkligen vara med och bidragit. Då menar vi alla tävlande, tränare, föräldrar och familjer som har varit med på plats och stöttat våra tävlande.  Så stort tack för er insats. Nu tar vi ledigt ett tag så tar vi nya tag i 2019!


Blandade bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR


Roland Fällberg

Självutnämnd Judits Pokal General :-)


Borås Judo Challenge 2018-11-03
2018-11-03 22:58
Idag var vi och tävlade på Borås Judo Challenge 2 Budo representerades av Elin U13
Said U15 Erik U15 Alma U15 Marcus U18
Elin startade starkt med fina matcher och en snabb ippon seger i sin andra match, men idag nådde vi inte fram  till finalerna men starkt jobbat Elin. Nästa spelare var Said so levererade 3 mycket bra matcher och var sekunder från semifinal när en sista shido grumlade en fin match serie. Erik mötte stentufft motstånd och kämpade hårt, detta resulterade i dagens första brons. Alma var sist ut i U15 med en stor namnkunnig grupp, levererade stabilt och säkrade dagen andra brons. Sist ut var Marcus U18 som toppade medaljligan med ett silver. 
Dessutom kan vi även gratulera Christoffer Petersson som denna dag erhöll sin Distriktsdomar licens.
//Tränarna
Träning under höstlovet
2018-10-28 12:29
Hej Judovänner


Vi vill bara förtydliga att alla våra grupper tränar som vanligt under höstlovet v. 44.


Vi ses på mattan!

En fin dag på GO Cup
2018-10-27 18:36
Här ser ni Jamie Stockman visar hur en O-goshi ser ut!

Idag var vi på GO Cup och tävlade. Det är en nybörjartävling för barn, ungdomar och vuxna med gult eller orange bälte. Som vanligt var vi ett gott gäng som skulle tävla tyvärr så fick några stå över pga. av sjukdom men det är ju sådana tider just nu.

Efter riktigt fina prestationer på mattan så blev resultatet:


Shadi Kheder

Guld

Jamie Stockman

Silver

Emilia Hellgren Helgesson

Silver

Andrej Jaranovic

Silver

Domenik Ralevski

Brons

Benjamin Besic Razis

Brons


Som vanligt hade vi med oss vår grymma domare Christoffer Pettersson.

Bilder från tävlingen finns som vanligt i Bildgalleriet HÄR.

Tack för en mycket rolig dag!
Coacherna på JK Budo


 
Sponsorer