SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Judohelg på hemmaplan
2021-10-17 11:40
En bild från invägningen med delar av gänget som tävlade under helgen

Lördagen den 16:e oktober medverkade klubben på Gothenburg Judo Open på Serneke Arena. Det blev en härlig judohelg för många av klubbens medlemmar. Mer än 20 tävlande som kämpade fantastiskt bra på judomattan. Flera coacher som lyfte fram det bästa ur våra tävlande. Många funktionärer som hjälpte till i sekretariatet och med tävlingsarrangemanget. Dagen efter tävlingen medverkade flera av våra tävlande även på träningslägret.

 

Sammanlagt kom Judoklubben Budo på 4:e plats bland de medverkande klubbarna på tävlingen. Vi placerade oss högst upp bland Göteborgsklubbarna. En fin placering som vi delade med JK Aktiv. Verkligen kul!

 

Nedan kan ni se medaljörerna från tävling. Utöver dem så var det många som gjorde väldigt fina matcher:

Emilia Hellgren Helgesson   1:a

Doris Dahlin                         2:a

Vincent Skilling                    2:a

Randip Singh Balol              2:a

Lukas Johnsson                    2:a

Lovisa Carlström                  3:a

Milla Jonsson                       3:a

Johan Aronsson                   3:a

John Eriksson                       3:a

Julia Fällberg                        3:a

 

Fler bilder från dagen finns i bildgalleriet HÄR

60-årsjubileumet 2021
2021-10-08 16:53
Fotograf Jimmy Grosch

Judoklubben Budos 60-årsjubileum firades ståtligt och högtidligt lördagen den 2 oktober på den mycket vackra restaurangen ”River Restaurant on the Pier”, belägen längst ut på Dockpiren i Göteborgs hamninlopp, med en fantastisk utsikt över Älvsborgsbron i väster.

 

Stämningen var genuint varm och festlig hos de över 100 gästerna och det hördes glada tillrop när vänner som inte träffats på länge återsågs. Det blev en lyckad tillställning med trevligt sällskap och god mat. En stor del i succén var gemenskapen som skapades av att flera generationer var på plats. Särskilt roligt att flera av JK Budos grundare kunde vara med oss denna minnesvärda kväll.

 

Efter flera månaders planerande av den tillsatta 60-årskommittén från JK Budos styrelse är det så äntligen dags att välkomna de första gästerna. Stämningen är pirrig och för att gästerna skall känna sig riktigt välkomna får de till välkomstbålet lyssna till vacker loungemusik av vår alldeles egna pianist och klubbkompis Joel Hjärne Kokk. Alla gästerna blir fint fotograferade vid ankomst av vår fotograf Jimmy Grosch. Flera lekstationer med knep och knåp finns tillgängliga samt till och med ett fotobås där många gäster busar och har roligt under kvällen.

 

Toastmaster Thomas Källberg slår till slut i den passande japanska gong-gongen för att förkunna att gästerna skall sätta sig till bords. Ordförande Malin Mällo välkomnar gästerna och öppnar sedan ceremonin.

 

Svenska Judoförbundets representant, former president Alf Tornberg intar scenen framför den öppna brasan, tillsammans med jubileumsgeneralerna Conny Dieserud och Malin Mällo, för att dela ut Svenska Judoförbundets utmärkelser i form av Förtjänsttecken. Dessa delas ut för att visa särskild uppskattning och premiera några av våra aktiva ledare som under många, många år sett till att föreningen hålls vid god hälsa. Dessa ledare är: Jonna Gannve, Johan Aronsson, Malin Haanpää, David Hedkvist, Björn Capretti, Linda Petersson (ej närvarande), Roland Fällberg och Thomas Källberg.

 

Under middagen hålls flera stämningsfulla tal. Alf Tornberg överlämnar en fin glasstatyett samt en bok från SJF till Budo, Heinz Roegner berättar om hur han kom från Tyskland till Sverige som en av de första pionjärerna inom judo i Sverige. Viktor Ansund, medlem och småbarnspappa håller en fin sagostund för oss alla med Judons värdegrund som sensmoral. Frank Wartig som flyttat från Tyskland till Sverige håller ett fint tal som går rakt in i hjärtat om hur det kändes för honom att komma till Budo och känna sig välkommen och inkluderad. Styrelsen på Budo håller också ett tal om den unika Budo-känslan, om vårt uppdrag att få fler människor att träna judo och uppmuntra till livslångt tränande. Detta tal blandades med show där både dans och musik från 60/70, 80/90, 2000-talet fick gästerna att gunga i takt till musiken, med hjälp av våra tidstypiska dansare Emma Andersson och Johan Aronsson.

 

Efter middagen drar ”Patrik-the Party Entertainer” igång med en musik-Quiz och håller gästerna fullt upptagna resten av kvällen och långt in på småtimmarna med dans och musik.

 

Bilder tagna av fotograf, Jimmy Grosch, samt en del andra bilder och videos hittar du genom att trycka på denna länk:   http://www.jkbudo.se/galleri/?ID=103319

 

Tack alla för ett fint och minnesvärt firande av vår förenings 60-årsjubileum!

 

Styrelsen genom ordförande Malin Mällo

Utmärkelser vid 60-årsjubileumet
2021-10-08 16:49
Fotograf Jimmy Grosch. JK Budos stolta ledare

Svenska Judoförbundets representant, former president Alf Tornberg, intar scenen framför den öppna brasan, tillsammans med jubileumsgeneralerna Conny Dieserud och Malin Mällo, för att dela ut de fina utmärkelserna i form av förtjänsttecken. Detta för att visa särskild uppskattning och premiera några av våra aktiva ledare, ledare som under många, många år sett till att föreningen hålls vid god vivör.

 

Jonna Gannve - Förtjänsttecken 2, i guld med guldring på brun botten
Johan Aronsson - Förtjänsttecken 2, i guld med guldring på brun botten 
Malin Haanpää - Förtjänsttecken 2, i guld med guldring på brun botten
David Hedkvist - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten

Björn Capretti - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten

Linda Petersson - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten

Roland Fällberg - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten

Thomas Källberg - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten

 

Förtjänsttecken 2, i guld med guldring på brun botten

Kan tilldelas personer vilka nedlagt ett minst 10-årigt förtjänstfullt ledararbete för svensk judo på klubb-, distrikts- eller förbundsnivå.

 

Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten

Kan tilldelas förtjänta personer vilka nedlagt ett minst 15-årigt förtjänstfullt ledararbete, dock förutsättes minst 20-års aktiv judoinsats, för svensk judo på klubb-, distrikts- eller förbundsnivå.

Bra matcher på Lilla Trollträffen Open!
2021-09-26 15:10
U13 gänget

Vi var ett glatt gäng som gick upp tidigt på söndag morgon för att åka till Trollhättan. Det blev en kort och intensiv tävling. Alla gjorde mycket bra matcher.

 

Placeringarna blev:

Danni Cenanovic                   Guld

Randip Singh Balol               Brons

Emilia Hellgren Helgesson     Guld

Lovisa Carlström                   Silver

Arvid Ivarsson                       Oplacerad

Domenik Ralevski                 Brons

Lukas Johnsson                   Silver

Vincent Wikand                     Oplacerad

Linus Gerdsberg                   Brons

Nora Källvik                          Brons

Julia Fällberg                        Guld

 

Många matcher var jämna och en del fick möta sina klubbkompisar men bra träning för oss. Linus hade oturen att alla i hans grupp vann var sin match men eftersom han vann på Wazari så fick hans brons trots två bra matcher. Ibland så är det små marginaler som avgör i judo.

Bra kämpat allihop!

 

Fler bilder finns i Bildarkivet.

 

Roland Fällberg, Coach

Judits Pokal och Linde Judo Open
2021-09-11 20:48
Våra duktiga U13 som tävlade på Judits Pokal

Vilken lördag och tävlingsdag! Som vi har väntat på detta och vilken start på tävlingssäsongen 2021.

Vi hade tävlande ungdomar i Lindesberg och tävlande barn på Judits Pokal 3 i Göteborg. Äntligen fick vi ”hänga” med varandra och kämpa ihop på mattan. Bästa helgen på länge.

 

Om vi börjar på hemmaplan så var Judits Pokal en mycket väl arrangerad tävling utan publik och med en del andra restriktioner. En extra eloge till Göteborgs Judoklubb som gjorde det till en bra tävling. Trots det så blev det en väldigt rolig dag. Målet för oss med tävlingen är som alltid att ha roligt och det hade vi verkligen!

 

Alla som var med på tävlingen kämpade grymt bra och för en del så var det första gången. Mycket bra gjort! Nedan ser ni de fina resultaten från tävlingen:

Sixten             Börjesson                             Brons

Axel               Sperens                               5:a

Viktor             Göthberg                              4:a

Anton             Hivell                                    5:a

Filip                Thorlin Takas                        Silver

Nick               Moradi                                 4:a

Alvin               Wendel                                 Silver

Danni             Cenanovic                            Guld

Arvid              Ivarsson                               Guld

Amir               Bubalo                                 Silver

Emilia             Hellgren Helgesson               Guld

Julia               Fällberg                                Guld

Thea               Altenius                                Silver

Lovisa            Carlström                             4:a

Nora               Källvik                                  Silver

Randip Singh  Balol                                    Silver

Adnan            Durmo                                  Silver

Vincent           Wikand                                 Brons

Lukas             Johnsson                             Silver

Simon            Aspman                               Brons

Domenik         Ralevski                               Guld

Isolde             Agaeus Rivera                      Silver

Haylie             Stockman                             Brons

Malte              Voigt                                    4:a

Mikael            Thorén                                  4:a

Kerem            Abdulla                                Guld

 

Under fredagen hade ett gäng med ungdomar och tränare åkt upp till Lindesberg för att tävla i Linde Judo Open under lördagen. Även de fick en fin helg tillsammans. Alla våra ungdomar har självklart saknat våra resor i Sverige för att medverka på olika judotävlingar vilket också innebär resa med tåg eller minibuss och bo på hotell. Nu blev det äntligen tävling igen. De kämpande också till sig fina placeringar:

Vincent           Skilling                                 Brons

Linus              Gerdsberg                            Brons            

Dino               Fejzic                                   Brons

Said               Hasuna                                 Brons

Andrej            Jaranovic                             Oplacerad

Milla               Jonsson                               Oplacerad      

 

Fler bilder från dagen finns på vår hemsida under rubriken Bildgalleri. Så ni föräldrar som inte var med kan ladda ner bilder.

 

Sammanlagt och summerat en grym start på vårt sextionde tävlingsår! Nu kör vi…

Judoklubben Budo fyller 60 år
2021-08-31 10:40
I oktober fyller vi jämt. Tänkt att det är 60 år sedan vi startade. Vi är en av Sveriges äldsta Judoklubbar med en mycket fin historia. Vi kommer att fira detta under hela hösten med aktiviteter och fest! Idag hade vi en jubileums kickoff på Prison Island där vi i lag fick försöka lösa olika utmaningar i olika rum. Ungefär som fångarna på fortet.
 
Vilken härlig start det blev på jubileumet! Utmaningarna var både kluriga, tekniska och fysiska. Bra kämpat av det stora gänget som var på plats
 
Bilder från dagen finns bildgalleriet HÄR.
 
Nu fortsätter vi fira tillsammans!
Terminsstart höstterminen 2021
2021-08-10 23:29
En bild från en av många tävlingar vi medverkat på

Efter en lång och härlig sommar börjar det bli dags att komma igång med Judon igen. Vi önskar därför alla våra nya och gamla medlemmar välkomna till en ny spännande termin!

 

Alla kommer att fortsätta i samma grupper som de tränade i under vårterminen. Har du inte tränat judo innan? Då är du välkommen att komma och testa på gratis. Du hittar en lämplig grupp utifrån din ålder under fliken Träningstider. Titta också gärna under fliken ”Frågor och svar” för att få reda på mer om kostnader och vad man behöver ha med sig till träningen osv.

 

Vi startar terminen vecka 34. Se uppstartsdatum per grupp nedan. Vi tar in nya medlemmar tills respektive grupp är full. Vi bedriver träning i gamla Lillhagsskolan och i Herrgårdsskolan på Eriksberg.

 

Lillhagen, Gamla Lillhags vägen 128:

Måndagen den 23/8 – Lilla gruppen, 7-8 år - måndagar och onsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 24/8 – Mellangruppen, 9-11 år - tisdagar och torsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 24/8 - Stora gruppen, 12-15 år - tisdagar och torsdagar 19:00 - 20:30

 

Söndag den 5/9 – Lekjudogruppen 5-6 år, söndagar 15:00 - 16:00 (en kurs på 10 veckor)

 

Eriksberg, Herrgårdsskolans gymnastiksal:

Torsdagen den 26/8 – Eriksbergsgruppen, 7-12 år - torsdagar 18:00 

 

Nya medlemmar anmäler sig genom att klicka på ”Ny medlem” eller klicka HÄR!

 

Mycket välkomna. Vi ses på mattan!

Olympiska Spelen i Tokyo - Judo
2021-07-22 21:23
Sveriges trupp till OS och Paralympics

I morgon fredag den 23:e juli startar OS i Tokyo. Som ni säkert vet så finns judo med eftersom det är en stor internationell sport. Ta chansen att se världseliten i judo på TV. 

 

Judo debuterade på OS-programmet vid OS i Tokyo 1964 och på det paralympiska programmet vid Paralympics i Seoul 1988. I år genomförs OS och Parlympics i judons hemland Japan, på den klassiska arenan Nippon Budokan, på samma plats som vid OS i Tokyo 1964. Det gör detta OS extra spännande.

 

Sveriges OS och Paralympics trupp består av fem judokas (judospelare): Robin Pacek -81 kg, Marcus Nyman -90 kg, Anna Bernholm -70 kg och Tommy Macias -73 kg. I Paralympics så tävlar Nicolina Pernheim -63 kg.

 

Sändningstider

OS

Måndag 26 juli
Tävlande svenskar: Tommy Macias (-73 kg)
04.00-07.30 kval
10.00-12.40 återkval, semifinaler, bronsmatcher och finaler

Tisdag 27 juli
Tävlande svenskar: Robin Pacek (-81 kg)
04.00-07.30 kval
10.00-12.40 återkval, semifinaler, bronsmatcher och finaler

Onsdag 28 juli
Tävlande svenskar: Anna Bernholm (-70 kg) och Marcus Nyman (-90 kg)
04.00-07.30 kval
10.00-12.40 återkval, semifinaler, bronsmatcher och finaler

Discovery äger rättigheterna för Olympiska spelen som kommer sändas i Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Eurosport 2 för svenska tittare samt streamas på Dplay. 

 

Paralympics
28 augusti

Tävlande svenskar: Nicolina Pernheim.
03.30-06.60 kval, återkval, semifinaler
08.00-10.40 bronsmatcher och finaler

SVT äger rättigheterna för Paralympiska spelen som kommer sändas på SVT1, SVT2 och Svtplay.

 

Via länken nedan finns det mesta du behöver veta inför OS och Paralympics i Tokyo. Här hittar du bland annat information om truppen och en snabbguide till judo: KLICKA HÄR

Nu håller vi tummarna för för vårt landslag! Heja Sverige! 

Vi hjälper barnen på Hisingen att röra på sig i sommar! ☀️🏊‍♀
2021-06-08 16:12

Judoklubben Budo kommer i år att erbjuda sommarträning för barn. Detta eftersom färre familjer kommer att resa iväg på semestern pga. pandemin. Vi kommer att erbjuda sommarträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingens som vill testa på att träna Judo. Som ni vet så är det ju viktigt att våra barn får aktivera sig. Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 12 år.

 

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

 

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet. Vi har lagt sommarträningarna från skolavslutning och till slutet av juni. Alltså start från och med nu på måndag. Träningarna är planerade till följande tider:

Måndag 14:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 16:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 21:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 23:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 28:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 30:e juni kl 17:30-19:00

 

🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

 

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare eller kommentera nedan. Ni får gärna dela vårt inlägga vidare i ditt nätverk.

 

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda. OBS! Gäller endast nya medlemmar!
Det gör ni enkelt genom länken:

http://www.jkbudo.se/form/Default.asp?ID=208141 

I kommentarsfältet anger ni: Sommarträning☀️

Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Ni är mycket välkomna till vår sommarträning!

 

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo 🙋‍♀️🙋‍♂️

 
Sponsorer