Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Borås Judo Challenge 8 februari
2020-02-09 19:36
Med 11 anmälda deltagare och endast 8 stycken som deltog på Borås Judo Challenge visade sig februari att ett flertal just nu är förkylda.
Tävlingen höll som vanligt hög klass och var välorganiserad och dagen förflöt bra för såväl coacher som aktiva och deras familjer.
Detta år hade vi flera som bytt kategorier och för första gången ställde upp i U13 och U15, motståndet var på hög nivå och vi coacher var stolta över vilken kämparglöd och energi som finns i våra judoka.

Bilder finns i vårt bildgalleri.

Resultat:
Emilia Hellgren Helgesson 2:a
Alma Lago Elfström 3:a
Nora Källvik 4:a
Linus Gerdsberg 5:a
Lovisa Carlström 5a
Mose Al-Tayyar 5:a
Vincent Skilling 6:a
Domenik Ralevski oplac.
Idag hade vi fint besök på träningen!
2020-02-03 22:47
Claes Lindberg en gamla Budo medlem kom och hälsade på hos oss. Han började träna judo i slutet av 50-talet på Hisings judoklubben som hette Hie-Gou som drevs av Bruno och Attila men som efter några år upphörde. Efter det började Claes träna på Budo istället. Då fick han bland annat Bo Andersson (numera Kärfstedt) som tränare.

Claes hittade oss på Facebook och kontaktade oss, jag bjöd ner honom till träningen och självklart så bjöd jag även ner hans gamla tränare Bo Kärfstedt till mattan. Bo Kärfstedt är även en av dem som var med och grundade JK Budo 1961. Så ikväll så stod de båda på mattan igen (Claes till höger och Bosse till vänster). Det var inte svårt att få upp dem på mattan 😊

Claes hade med sig ett par roliga bilder från 60-talet. Den ena bilden är från 1963 då Budo gänget skulle åka till SM i Malmö. Se finklädde Bo Kärfstedt längst till höger. Lustigt att vi på Budo precis i helgen har varit på SM i Malmö 2020 😮
Den andra bilden är från mattan, här hade inte Claes något årtal men förmodligen från början av 60-talet. På bilden ser vi bland annat: Bo Kärfstedt, Hans Norberg och Dirk van Hoewijk.

//Roland Fällberg
SM i Malmö 2020
2020-02-02 20:08
Vi var ett stort gäng på plats i Malmö, tävlande, coacher och supporters. Här är en del av dem.

Då var SM helgen över för i år, detta året gick SM i Malmö, Baltiska Hallen .

Under lördag förmiddag hade vi många ungdomar i U18 åldersklassen som medverkade, för en del var det första gången de var med på SM. Det var en lärorik, spännande och rolig dag.


Clara Fällberg tog en 5:e plats i -52 kg efter förlust i bronsmatchen. Hon gjorde bra matcher och ingen lyckades kasta Clara i tävlingen. Istället förlorade Clara två matcher på oflyt med varningar från domarna.


Milla Jonsson fick en fin 7:e plats i -57 kg. Milla imponerade stort i första matchen genom att avsluta den snabbt genom en strypning som vi har tränat den senaste tiden. Milla kämpade vidare och hamnade till slut på en 7:e plats.


Alma Lago Elfström kom på 4:e plats i sin viktklass -70 kg. En mycket tuff viktklass med både äldre och tyngre motståndare. Alma kämpade bra och imponerade genom att inför varje match ”ladda om” och ge allt hon hade.


Said Hasuna kämpade bra i viktklassen -60 kg, han blev till slut oplacerad. Han gjorde bra matcher mot tufft motstånd, just denna dag så fick han inte riktigt in sina favoritkast men vi vet att Said kommer tillbaka på nästa tävling. Bra kämpat!


Marcus Källberg ställde på söndagen upp i -90 kg i U21 åldersklassen trots förkylningskänning. Han vann första matchen men blev besegrad i andra matchen. Om man inte är riktigt frisk så är det svårt att prestera. Marcus gick inte vidare från gruppen till Semifinal. Han kämpade bra trots att han inte var frisk, nu får han vila och bli frisk.


Coacher på plats under helgen var Malin Mällo, Roland Fällberg och Thomas Källberg, utöver dem så hade vi många supportrar på plats som från läktaren skrek och hejade på våra judokas. Alla på plats hade en fin tävling med mycket skratt. Det var extra roligt att höra från våra unga tävlande att tävlingen gav ”mersmak”… fortsättning följer.


Bilder från helgen finns i Bildarkivet HÄR.

Judo SM möjlighet att följa tävlingen hemifrån
2020-02-01 08:41
Idag går SM i Baltiska Hallen Malmö, via länken nedan kan ni följa matcherna på livestream, tävlingsstart 09:30.
Lekjudostart för barn 5 – 6 år
2020-01-31 10:47
Här är delar av lekjudogänget på julavslutningen förra året

Söndag den 9:e februari kl. 16.00 så startar vi Lekjudon igen. Vi hälsar alla gamla och nya barn välkomna! Gruppen kör en rolig judoträning som riktar sig till barn i åldern 5–6 år (det året man fyller) och som vill träna judo. Fokus ligger på lek och motorikträning med judoinslag.


Kursen är på 10 träningar och det är kostnadsfritt att testa på. Anmälan gör ni genom att registrera er under "ny medlem". Tipsa gärna vänner och bekanta. Mycket välkomna!

Termin- och nybörjarstart
2020-01-03 12:20
En bild från en av många tävlingar som vi deltog på under 2019

Vi startar upp terminen tisdagen den 7:e januari 2020. Vi har från och med tisdagen även nybörjarstart för tjejer och killar i följande grupper:


Judoklubben Budo Lillhagen

Lilla gruppen, 7-8 år, måndagar och onsdagar, 17:30-19:00

Mellangruppen, 9-11 år, tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00

Stora gruppen, 11-15 år, tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30


Judoklubben Budo Eriksberg

Eriksbergsgruppen, 7-10 år, torsdagar, 18:00-19:45


Lekjudon från 5 år startar något senare, se nedan. Så alla barn, ungdomar och vuxna är välkomna att träna judo hos oss!


Det är kostnadsfritt att prova på en gång innan man bestämmer sig, man måste ändå anmäla sig på vår hemsida (klicka på "Ny medlem") innan start eller i samband med start. Tala med våra tränare på plats så hjälper de dig. Vi tar emot nya medlemmar tills respektive grupp är fullbelagd.


Judoklubben Budo bedriver träning på Gamla Lillhagsvägen 128 (Gamla Lillhagsskolan) och Eriksberg. I Eriksberg tränar vi i gymnastiksalen på Herrgårdsskolan, start torsdagen den 9:e januari kl. 18. På Gamla Lillhagsvägen kan man som förälder styrketräna medans barnen tränar, det kostar 100 kr per termin plus medlemsavgift.


Lekjudon är en kurs som är på tio träningar per termin som riktar sig till barn i ålder 5-6 år (det år man fyller). Kursen för 2020 startar söndagen den 9:e februari kl 16.00. Anmäl er redan nu så kursen inte blir fullbelagd.


Vi föreslår att alla nya medlemmar läser "Frågor och svar" som finns här på hemsidan innan start.


Mycket välkomna till oss på Judoklubben Budo!

Traditionen lever – Tomteträning på Judoklubben Budo!
2019-12-23 20:49

Som vanligt var vi ett gott gäng som samlades på eftermiddagen för att ”kasta in” julen. Snöbollskastning, bära tomtesäck, rulla snöklot, släpa tomtesäck, osv. varvades under träningen till skratt och några droppar svett. Självklart utfördes allt till julmusik i högtalarna. Stort tack till er som kom och gjorde den här träningen så rolig och bra.


Bilderna finns självklart i Bildgalleriet HÄR.


Från oss alla till er alla en riktig God Jul! 

Julfest 2019
2019-12-14 16:39

Vilken fest och avslut på året det blev! 


Efter ett riktigt fint judo-år avslutade vi året med en härlig julfest. Som förra året delade vi upp julfesten i två sittningar pga. platsbrist. Trots två sittningar så blev det ont om plats, vi tycker självklart det är fantastiskt roligt att vår förening växer varje år och att våra julfester är uppskattade. I dag hade vi nästa två hundra personer på vår julfest, tur att vi hade så duktiga medlemmar som bakade så go fika till festen.


Under dagen genomförde alla grupper uppvisningar till publikens applåder, de som körde uppvisningen var från 5 år till 30 år, roligt! Vi fick se barnjudo, ungdomar och tävlingsjudo.


Efter uppvisningarna blev det traditionsenlig lussefika på andra våningen. Där blev det lotteriförsäljning, nytt för i år var även att ett gäng tjejer hade mod att sjunga ”Tänd ett ljus”, vilket var ett roligt inslag. Det får vi försöka med även nästa år… Sedan var det dags för prisutdelning. Alla barn i barngrupperna fick en plakett för goda insatser under året. En hel del flitpriser delades ut för bra tävlingsresultat, bra närvaro (några hade 100%), bra kompis på mattan, osv. De vandringspokaler som delades ut under julfesten var:


Karl Wösts Trofé för bästa dam tilldelades Alma Lago-Elfström
Björn Engbergs memorial Trophy för bäste herre tilldelades återigen Marcus Källberg.
Peter Martins trofé för Best Fighting Spirit tilldelades Milla Jonsson.
Nils-Erik Israels pokal för Goda Insatser inom Judosporten tilldelades Jonna Gannve.


Extra roligt var att vi hade legenderna Bo Kärfstedt och Peter Martin på plats. Bosse var med och grundade klubben för mer än 50 år sedan. Peter har också en lång historia i klubben som tränare, ordförande, osv. Peter har instiftat vandringspriset ”Best Fighting Spirit” som han hjälpte till att dela ut under dagen. Roligt att ni kunde närvara!


Judoklubben Budo vill avsluta året med att tacka alla medlemmar, föräldrar, styrelsen, grymma tränare, domare, osv. för ett magiskt år 2019. Vi ser med spänning fram emot 2020!


Härliga bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR.

Judoklubben Budo vinner fjärde och sista deltävlingen av Judits Pokal
2019-11-09 18:34
Budos lag på sista omgången av Judits Pokal

Med endast 2 poäng vann Judoklubben Budo den sista och avgörande deltävlingen av Judits Pokal. Innan dagens tävling har vi medverkat på tre roliga och spännande tävlingsdagar på Judits Pokal. Barn och ungdomar i åldrarna 7 till 17 år har kämpat i den trånga lokalen på Göteborgs Judoklubb. Vi har haft fantastiskt roligt under våra tävlingsdagar. I och med dagens vinst så har Budo vunnit tre av fyra möjliga deltävlingar, en fantastiskt bra prestation.


Som vanligt samlades vi tidigt på lördag morgonen och många var lite spända inför dagens tävling, kanske för att det var första tävlingen som man deltar på eller för att det var i dag som årets tävling skulle avgöras.


Med en grym kämpaglöd på mattan genomfördes viktklass efter viktklass, vi fick se fina kast och fasthållningar. Hejaklacken vid sidan av mattan var stor och våra judokas hejades fram av medtävlande, familj och vänner. En härlig sammanhållning fanns i rummet, samtidigt en respekt och ödmjukhet mot våra motståndare, allt i sann Judoanda. Det blev många skratt och fina matcher mot vår tuffa konkurrent Landvetter Judoklubb som inför dagens tävling endast ledde med 41 poäng.


När alla fyra deltävlingarna skulle summeras så räckte poängmässigt tyvärr inte vår vinst idag för att ta hem hela tävlingen. Judoklubben Budo får även i år en fin silvermedalj i 2019 års Judits Pokal.
Judoklubben Budo fick totalt under året 2423 poäng och Landvetter fick 2462, vi kom endast 39 poäng efter Landvetter. Totala sammanställningen kan ni se bland bilderna.


Stort tack till alla deltagare som har kämpat så grymt på mattan. Stort tack till alla tränare, domare, funktionärer och föräldrar som gjorde vår silvermedalj möjlig. Nu laddar vi om för 2020!


Som vanligt finns lite sköna bilder från dagen i Bildgalleriet  


Nedan kan ni se våra fina placeringar:

Alvin Wendel Guld
Antoni  Lukasiewicz Guld
Danni Cenanovic Guld
Said Hasuna Guld
Bojan Partalo Guld
Clara Fällberg Guld
Oskar Pelli Silver
Elin Mällo Silver
Kristian Kostadinov Brons
Loui Norrgård Brons
Nick Moradi Brons
Suan Brdar Brons
Enya Johansson Brons
Moa Ivarsson Brons
Nicole Lundin Brons
Ofelia P Karlsson Brons
Ronja Källström Brons
Alma Lago Elfström Brons
Milla Jonsson Brons
 
Sponsorer