Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Stort intresse att prova på judo
2020-09-19 19:59
Idag lördagen den 19:e september hade vi på Judoklubben Budo öppet hus och provträning för alla som ville testa på judo. Träningen riktade sig till tjejer och killar i åldern 7 – 10 år.

Intresset var stort att testa på judo, vi var nästa 20 stycken på mattan, i en bra mix av tjejer och killar. Tränarna David, Jonna, Frank och Holger visade allt från lekar och kampövningar till kast och fasthållningar. 

Efter träningen bjöds det på grillad korv med bröd under ledning av grill-master Conny. Riktigt roligt att många av dagens elever ville fortsätta att träna judo. Så vi ses på mattan snart igen!  

Fler bilder från dagen hittar ni som vanligt i Bildgalleriet HÄR.
Prova på att träna Judo
2020-09-12 11:53

Prova kostnadsfritt på att träna Judo hos oss! Vi kör vår uppskattade prova-på träning lördagen den 19:e september mellan kl 10-12. Vi avslutar med korv med bröd.  Ingen judodräkt behövs, kom i träningsbyxor och långärmad collegetröja. Träningen riktar sig till tjejer och killar i åldern 7 – 10 år.


Judo - En sport som bygger på en stark värdegrund men framförallt är väldigt rolig att träna och tävla. Tjejer och killar tränar ihop, vi har mycket tjejer i vår förening vilket är fantastiskt roligt. Anmälan görs genom att svara på Facebook eventet. Mer info om vår förening finns på vår hemsida www.jkbudo.se. Välkomna!

Terminsstart höstterminen 2020
2020-08-04 11:53
Från en av många tävlingar vi medverkade på

Efter en lång och härlig sommar börjar det bli dags att komma igång med Judon igen. Vi önskar därför alla våra nya och gamla medlemmar välkomna till en ny spännande termin!

 

Alla kommer att fortsätta i samma grupper som de tränade i under vårterminen. Har du inte tränat judo innan? Då är du välkommen att komma och testa på gratis. Du hittar en lämplig grupp utifrån din ålder under fliken Träningstider. Titta också gärna under fliken ”Frågor och svar” för att få reda på mer om kostnader och vad man behöver ha med sig till träningen osv.

 

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Judoförbundet.

 

Vi startar samma vecka som skolan börjar. Se uppstartsdatum per grupp nedan. Vi tar in nya medlemmar tills respektive grupp är full:

 

Måndagen den 17/8 – Lilla gruppen, 7-8 år - måndagar och onsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 18/8 – Mellangruppen, 9-11 år - tisdagar och torsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 18/8 - Stora gruppen, 12-15 år - tisdagar och torsdagar 19:00 - 20:30

 

Torsdagen den 20/9 – Eriksbergsgruppen, 7-12 år - torsdagar 18:00 i Herrgårdsskolans gymnastiksal

 

Söndag den 6/9 – Lekjudogruppen 5-6 år, söndagar 16:00 - 17:00 (en kurs på 10 veckor)

 

Nya medlemmar anmäler sig genom att klicka på ”Ny medlem” eller klicka HÄR!

 

Mycket välkomna. Vi ses på mattan!

Terminsavslutning Mellan-, Stora- och Eriksbergsgruppen
2020-06-18 22:25
Budo på bryggan
Vilken härlig dag vi fick tillsammans vid havet! Solen sken och riktigt varmt i luften. 
Vi startade kvällen med träning, löpning, stafetter, intervaller, lekar och fallteknik i gräset. Efter det var det dags för "Budo-badet", det var mycket uppskattat av både barn och vuxna. Vi avslutade kvällen med fika, roligt att se att Budo tog upp halva stranden. Tack för en fin termin och en grym kväll på stranden! Vi önskar er alla en skön sommar.
Mvh Roland, Johan, Felix, Elias, Hugo och Rolf

Fler bilder finns i Bildgalleriet på hemsidan. 
Koordination, puls och Goshi waza (Höft teknik)
2020-06-04 14:26
Under ledning av Madeleine Fredholm var det en utmanande, svettig och otroligt rolig 60 minuters Zumbaträning för vuxengruppen igår kväll.

Fler bilder på vår Facebook sida och i bildgalleriet ovan.
Träning under juni månad
2020-06-03 18:25
Vi har fått några frågor om hur länge vi kommer att köra utomhusträning för Mellan- och Storagruppen samt de äldre i Eriksbergsgruppen. Vi har även fått feedback att våra utomhusträningar är mycket uppskattade och att man vill att de ska fortsätta. Detta vi tycker vi är fantastiskt roligt.

Eftersom vi vet att semester och resor kommer att vara begränsade, många kommer att vara hemma i sommar. Därför har tränare och styrelsen bestämt att vi fortsätter med utomhusträningen fram till midsommar. Vi vet hur viktigt det är för barn och ungdomar att de rör på sig så vi hoppas på detta sätt kunna bidra till en mer aktiv sommar för våra medlemmar.

Då blir det terminsavslutning torsdagen den 18:e juni kl 18. Sedan blir det sommaruppehåll i juli. Vi återkommer med info när vi startar i augusti. Normalt brukar vi starta samma vecka som skolan början. 

Vi hoppas på fortsatt god uppslutning på torsdagarna under juni.
Mvh Roland, Johan, Elias och Felix

Utomhusträningen fortsätter vecka 15
2020-04-05 16:52
Lite blandande bilder från veckan
Under veckan har vi kört utomhusträning för alla grupper, det har gått fantastiskt bra. Bra uppslutning i grupperna och en härlig inställning bland våra tränande medlemmar. Vi har haft mycket varierande träning i de olika grupperna, de äldre har haft mer fysisk träning och mer lek för de yngre. Tränarna har på många olika sätt tagit med olika judomoment i träningen vilket har varit uppskattat av de tränande. Så sammanfattningsvis en mycket bra och rolig vecka. 

Vi vet att vi alla går igenom en mycket svår period just nu, även vi på judoklubben upplever en svår tid då vi inte kan träna den kontaktsport vi älskar. Vi har inte alla svaren om hur de närmsta veckorna eller månaderna kommer att bli, vi som alla andra lyssnar på våra experter i samhället och de rekommenderar utomhusträning. Vi som ni vet att både barn och vuxna mår bra av motion och rörelse, därför ser vi det som extra viktigt att kunna erbjuda våra medlemmar alternativ träning under tiden då vi inte kan träna judo.  Vi tränare har under veckan upptäckt hur mycket man har saknat sina kompisarna i grupperna. Så av de här anledningarna så rekommenderar vi er att medverka på våra utomhusträningar. Självklart är valet ert och man skall som tidigare vara fullt frisk om man skall vara med och träna.

Torsdagens träning för Stora-, Mellangruppen och Eriksberg (9-12 år) flyttas tillfälligt pga. påsken till tisdag kl 18. Detta innebär att det är träningar måndag tom. onsdag på klubben.

Välkomna till en ny träningsvecka på JK Budo!
Mvh Styrelse och tränare
Utomhusträning
2020-03-29 22:07
En fin bild från förra årets läger. Finns inget dåligt väder :-)

Som vi tidigare har meddelat under veckan så gör vi ett uppehåll från träningen på Judomattan och kommer från och med vecka 14 att köra utomhusträning. Träningen kommer att vara en variation av fys, judo-inslag, styrka och lek. Bara så att ingen missuppfattar, det kommer inte vara någon träning som innebär närkontakt, allt för att minimera smittrisken. Självklart kommer vi att följa Svenska Idrottsförbundet rekommendationer. Det blir som vanligt en rolig träning tillsammans med bus och lek, speciellt för de små. Vår plan är att träningen skall vara ca 1 timme.


Alla grupper kommer att erbjudas träning utomhus, nedan kan ni se det schema som vi kommer att köra efter från och med måndagen den 30:e mars:

- Vuxengruppen, 2 gånger per vecka. Samma tider som idag, måndag och onsdagar kl 19.

- Stora & Mellan gruppen & Eriksberg (9-12 år), 1 gång per vecka. Torsdagar Kl. 18.

- Lilla gruppen, Lekjudo & Eriksberg (7-8 år), 1 gång per vecka. Onsdagar Kl. 17.30


Lite övrig information som kan vara bra att tänka på:

- Samling vid judoklubben för alla grupper

- Kom ombytta med fylld vattenflaska

- Anpassa kläder efter väder

- Ta med handskar om ni har 

- Gå på toaletten innan, man kan använda toaletterna i klubbhuset vid behov


Vår tanke är att vi inte skall gå in i klubbhuset, vi kommer att hålla oss utomhus. De äldre grupperna kan under kommande veckor bestämma att träffas på annan plats för att få variation, tex. i Skatås. I så fall skickar vi ut info i god tid.


Som tidigare gäller: Är man sjuk, om så bara med lindrigt förkylningssymtom, då ska man inte var med och träna. Har du haft förkylningssymptom men tillfrisknat ska du vänta en vecka med att komma till träningen.


Vi vet att det är många som är sugna på att träna så vi hoppas på god uppslutning. Välkomna!

Med Vänliga Hälsningar
Styrelse och Tränare
Judoklubben Budo

Uppehåll i judoträningen from 26/3 och tillsvidare
2020-03-25 21:29

Ikväll har vi tagit beslutet att införa ett uppehåll i vår judoträning för samtliga grupper helt och hållet. Vi kommer följa utveckling löpande och vecka för vecka utvärdera när vi kan starta upp igen.


Vi kommer att erbjuda någon form av utomhusträning istället.

I vilken form denna träning kommer se ut, om den gäller samtliga grupper eller inte och var den kommer ske, allt detta kommer vi meddela inom kort.

Styrelse och tränare vill tacka er alla för ert tålamod, men framför allt för den respekt ni alla har visat genom att minska smittspridning genom att inte ha vistats i våra lokaler med förkylningssymtom.


Vi uppmanar er alla att följa information på vår hemsida www.jkbudo.se och Facebook Judoklubben Budo, för att ta del av löpande information men även inspiration om alternativ träning.


Hoppas ni alla fortsätter med att vara aktiva och tränar regelbundet i någon form, så vi kan mötas på mattan igen inom kort och fortsätta där vi stannade av.


Med Vänliga Hälsningar

Styrelse och Tränare 

Judoklubben Budo

 
Sponsorer