Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128. Vår dojo har tidigare varit en lågstadieskola och är numera del av en bevarandeplan. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.
Bra avslut på Judits Pokal för JK Budo
2018-11-10 20:34
Här kan ni se JK Budos starka lag

Idag lördagen den 10:e november var vi på Göteborgs Judoklubb och tävlade i fjärde och sista deltävlingen av Judits Pokal. Som på tidigare deltävlingar så var vår uppslutning mycket god på tävlingen, vi ställde upp med fler än 20 st. Riktigt roligt! Som vanligt hade vi med vår flitiga domare Christoffer på plats. Nu med sin nya domarlicens som han tilldelades på tävlingen i Borås förra helgen. Grattis Christoffer!

På dagens tävling medverkade de allra yngsta (7-8 år) och de äldsta (13-17 år), de yngsta var först ut och gjorde fina matcher trots att det var första tävlingen för en del som ställde upp. Det var många barn som hade ”pirr” i magen idag. Mycket bra gjort!

Efter barnens prisutdelning så var det ungdomarnas tur, även dem visade fin kämparglöd och gjorde riktigt fina matcher mot ett bra motstånd. Alla från Budo hejade och stöttade sina klubbkompisar när de var uppe på mattan så tidvis var volymen hög i lokalen, kanske lite extra när vår spelare mötte Landvetters. Efter prisutdelningen för ungdomarna så var det dags för att få reda på totala sammanställningen efter de fyra deltävlingarna.

Inför den sista deltävlingen så låg vi på andra plats, Landvetter Judoklubb låg etta. Genom fina matcher och bra resultat så har vi ”jagat” Landvetter hela året. Håkan Olausson från Göteborgs Judoklubb tog ton och berättade resultatet:

  1. Landvetter Judoklubb

  2. Judoklubben Budo

Vi skall vara mycket nöjda med vår Silver plats. Vi har kämpat fantastsikt bra under året och det är verkligen en lagprestation eftersom alla har verkligen vara med och bidragit. Då menar vi alla tävlande, tränare, föräldrar och familjer som har varit med på plats och stöttat våra tävlande.  Så stort tack för er insats. Nu tar vi ledigt ett tag så tar vi nya tag i 2019!


Blandade bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR


Roland Fällberg

Självutnämnd Judits Pokal General :-)


Borås Judo Challenge 2018-11-03
2018-11-03 22:58
Idag var vi och tävlade på Borås Judo Challenge 2 Budo representerades av Elin U13
Said U15 Erik U15 Alma U15 Marcus U18
Elin startade starkt med fina matcher och en snabb ippon seger i sin andra match, men idag nådde vi inte fram  till finalerna men starkt jobbat Elin. Nästa spelare var Said so levererade 3 mycket bra matcher och var sekunder från semifinal när en sista shido grumlade en fin match serie. Erik mötte stentufft motstånd och kämpade hårt, detta resulterade i dagens första brons. Alma var sist ut i U15 med en stor namnkunnig grupp, levererade stabilt och säkrade dagen andra brons. Sist ut var Marcus U18 som toppade medaljligan med ett silver. 
Dessutom kan vi även gratulera Christoffer Petersson som denna dag erhöll sin Distriktsdomar licens.
//Tränarna
Träning under höstlovet
2018-10-28 12:29
Hej Judovänner


Vi vill bara förtydliga att alla våra grupper tränar som vanligt under höstlovet v. 44.


Vi ses på mattan!

En fin dag på GO Cup
2018-10-27 18:36
Här ser ni Jamie Stockman visar hur en O-goshi ser ut!

Idag var vi på GO Cup och tävlade. Det är en nybörjartävling för barn, ungdomar och vuxna med gult eller orange bälte. Som vanligt var vi ett gott gäng som skulle tävla tyvärr så fick några stå över pga. av sjukdom men det är ju sådana tider just nu.

Efter riktigt fina prestationer på mattan så blev resultatet:


Shadi Kheder

Guld

Jamie Stockman

Silver

Emilia Hellgren Helgesson

Silver

Andrej Jaranovic

Silver

Domenik Ralevski

Brons

Benjamin Besic Razis

Brons


Som vanligt hade vi med oss vår grymma domare Christoffer Pettersson.

Bilder från tävlingen finns som vanligt i Bildgalleriet HÄR.

Tack för en mycket rolig dag!
Coacherna på JK Budo


Gothenburg Judo Open
2018-10-21 21:47
Delar av gänget som tävlade och dömde på lördagens tävling

Wow! Vilken judohelg på hemmaplan.
Tävling på lördagen och träningsläger på söndag. Stort tack till alla i klubben som gjorde den här fantastiska helgen möjlig. Som ni ser på bilderna så hade vi massor av funktionärer, mattbärare, osv. på plats. Mycket bra gjort!


En extra eloge till vår "Mr. GJO" (Gothenburg Judo Open) - Thomas Källberg. Han har slitit i veckor på kvällar och helger för att få alla pusselbitar på plats, ett kanon jobb! Han har haft bra judofolk omkring sig, men det gäller att får saker att bli klart och det lyckades Thomas med. Snyggt jobbat!


På tävlingen kämpade Budo bra, efter en lång dag och många matcher vann vi tre medaljer, en av varje sort:
Guld - Marcus Källberg
Silver - Clara Fällberg
Brons - Bojan Partalo


Stort grattis!

Vi hade även två duktiga domare på plats: Christoffer Pettersson och Suan Brdar. Som ni kan se bland bilderna så fick vi även besök av två gamla Budo-legender.


Bilderna finns som vanligt i bildgalleriet HÄR.

Fler bilder finns inom kort på Göteborgs Judoförbunds hemsida: www.gjf.nu

Härlig tävlingsdag på Juditspokal
2018-10-13 19:28

Idag lördagen den 13 oktober 2018 var det dags för tredje omgången av Judits Pokal. Vi var nästa tjugo startande så uppslutningen var fantastiskt bra.  Alla var taggade och ville komma igång direkt men som det är på de flesta judotävlingar så får man vänta ett par timmar innan man får sina matcher.

Alla kämpade grymt bra på mattan och klubben skrapade ihop många poäng och medaljer i jakten på klubb-priset som tilldelas den klubb som har flest poäng efter de fyra deltävlingarna. Vi på JK Budo behåller vår andra plats efter dagens deltävling, vi fortsätter att jaga Landvetter JK som ligger etta. Nu återstår endast sista deltävlingen lördagen den 10 november, då tävlar våra 8-9 åringar och 13-17 åringar. Så boka in det datumet redan nu.

Så här ser topp tre ut efter den tredje deltävlingen:

  1. Landvetter JK

  2. JK Budo

  3. JK Aktiv

 

Vi vill ge en extra eloge till de som tävlade för första gången, härligt kämpat!  Vi får heller inte glömma vår grymma domare Christoffer Pettersson som var på plats. Tack till alla coacher och ledare som från mattkanten fick våra spelare att prestera max!

Bilderna från dagen hittar ni HÄR.John Eriksson                                            Guld


Filip Dahlqvist                                            Guld


Emelia Hellgren – Helgesson                       Guld


Julia Fällberg                                             Silver


Oliver Pirilä Klich                                        Silver


Dino Fejzic                                                 Silver


Domenik Ralevski                                      Brons


Elin Mällo                                                   Brons


Clara Fällberg                                            Brons


Oskar Sandell                                            Brons


Andrej Jaranovic                                        Brons


 


Oplacerade som ändå kämpade väl:          


Benjamin Besic Rasis


Ceasar Evora


Anaë Messaoui Gonidec


Benjamin Dinc


Triumfcupen hos JK Budo
2018-09-30 19:26

Idag söndagen den 30:e september fortsatt tävlandet för JK Budo. Idag var det dags för Triumfcupen, en nybörjartävling där våra yngsta medlemmar får på ett enkelt sätt testa på att tävla i judo. Budo fick besök av Lindome JK och Hönö JK.


Det var ett härligt gäng som fick testa på att träna, tävla, få medalj och viktigast av allt äta glass ihop!


Ett stort tack till: domare Suan (Budo), tävlingsledarna: David (Budo), Karin (Lindome) och Marcus (Hönö) och alla ungdomar från JK Budo som hjälpte till med tävlingen. Bra jobbat!


Fler bilder hittar ni HÄR

Judodraget 2018
2018-09-30 13:57
Här ser ni våra yngre spelare som tävlade på förmiddagen

Lördagen den 29:e september var vi på terminens första tävling, Judodraget i Färgelanda. Den blev en både rolig och framgångsrik dag för oss. Alla kämpade bra och vi fick se många nya kombinationer av kast på mattan. Grattis och stort tack till alla som var med!

Här kan ni se vårt fina resultat:

Emila Hellgren  Guld
Dino Fejzic  Guld
Filip Dahlqvist  Guld
Elin Mällo  Guld
Said Hasuna  Guld
Alma Lago Elfström Silver
Oskar Pelli   Brons
Andrej Jaranovic Brons
John Eriksson  Brons
Oskar Sandell  Brons
Mose Al-Tayyar  Brons


Julia Fällberg, Milla Jonsson och Domenik Ralevski var också med och kämpade bra men placerade sig inte den här gången. Vi vet att ni kommer igen!


Här kan ni se lite blandade bilder från den grymma dagen

Härlig uppslutning på Eriksberg
2018-09-09 20:18
Glada barn på Eriksberg

Idag var det andra träningen i vår nya träningslokal på Eriksberg. Det är fantastiskt roligt för oss på Judoklubben Budo att uppslutningen var så stor på dagens träning, det var ett härligt "gäng" tjejer och killar i 7-10-års åldern som tränade idag.


Under veckan har Judoklubben Budo besökt Taubeskolan på Eriksberg. Vi har kört judo-gästträningar på idrottslektionerna under veckan och det är verkligen roligt att så många i skolan var intresserade av judo. Stort tack till våra tränare David, Marcus, Johan och Roland som har varit på Taubeskolan och haft träningar och en extra eloge till Idrottsläraren Tatiana Miltchakova som var så gästvänlig och hjälpte oss organisera träningarna på skolan. Stort tack!

Vi ser fram emot en fortsatt spännande höst på Eriksberg!

 
Sponsorer