Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128. Vår dojo har tidigare varit en lågstadieskola och är numera del av en bevarandeplan. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.
Ny viktig information kring vår julfest i morgon lördag 15:e december – Ny starttid
2018-12-14 14:02


Vår förening växer och intresset för Judo ökar i Sverige, i Göteborg och även på Hisingen. Antalet medlemmar i JK Budo har ökat de senaste åren, vi tycker självklart att detta är fantastiskt roligt. Ni som var med på vår härliga julfest förra året kanske minns att det var ganska trångt. Därför har vi i år tagit in en föranmälan. När vi nu har gått igenom anmälningarna till Julfesten så inser vi att vi inte kommer att få plats i vårt fina klubbhus. Det är förstås jätteroligt att så många vill komma, vi måste lösa så att alla får plats och till nästa år så kanske vi får boka en annan lokal eller testa något nytt.

 

För att på kort tid lösa den här utmaningen så har vi besluta att dela upp julfesten i två delar, en första del som startar kl. 11 som planerat, där de lite yngre kommer. Vi hoppas vara klara till ca. 12.30. Samt en andra del som avser de lite äldre och vuxna som startar kl. 12.45 och beräknas sluta ca kl 14.15

 

Fördelning av grupper bli då enligt nedan:

 

Julfest 1 start kl 11.00

Lekjudo (Söndagar)

Lillagruppen (mån & onsdagar kl 17.30-19.00)

Eriksberg (Söndagar kl 15)

 

Julfest 2 Start kl 12.45

Mellangruppen (tis & torsdagar kl. 17.30-19.00)

Storagruppen (tis & torsdagar kl. 19.00-20.30)

Vuxengruppen (mån & onsdagar kl. 19.00-20.30)

 

Så de lite yngre kommer som planerat kl. 11, övriga får kommer en stund senare på lördag.

Vi ber om ursäkt för dålig framförhållning, det vore fint om ni sprider informationen vidare till berörda.

 

Mycket välkomna!

 

Mvh Styrelsen

Judoklubben Budo

Julavslutning 15/12
2018-12-09 20:07
Nästa lördag, den 15/12 har vi julavslutning på Judoklubben Budo. Vi kommer då att hålla till i vår lokal på Gamla Lillhagsvägen 128. Festen kommer att börja 11:00 och hålla på fram till ca 13. Som vanligt kommer avslutningen att bestå av lite uppvisning, en hel del fika, lotterier samt utdelning av vandringspokaler och andra priser. Eftersom det är barnen som står för showen är det viktigt att de alla har med sig sina judodräkter!

 

För att underlätta vid inköpet av fika är det bra om ni som tänker komma kan anmäla er här!


Nästa termin startas upp i v. 2.


God Jul och Gott nytt år!

Svenska Mästerskapen i både Lag och Kata i Göteborg
2018-11-26 13:06

Nu på lördag den 1:e December så arrangerar Göteborgs Judoförbund (vilket JK Budo tillhör) Svenska Mästerskapen (SM) i både Lag och Kata. Vi på Budo kommer att vara med och hjälpa till på plats. Tävling genomförs som tidigare tävlingar i Prioritet Serneke Arena, Krutvägen 2-4. Tävlingsstart för Kata kl 9 och kl 12 för Lag SM.

 

Lag SM är ganska enkelt att förklara, fem stycken tävlande från en klubb tävlar som ett lag men i olika viktklasser. När två lag möts så vinner det lag som vinner flest matcher.

 

Kata är lite svårare att beskriva men enkelt förklarat så kan man beskriva det som en uppvisning som två tävlande utför. Då utförs en serie av tekniker på ett visst sätt i en viss ordning. Det finns fem olika traditionella judokator som också beskriver judons olika typer av tekniker och de principer som judosporten grundar sig på. På detta mästerskap kan man tävla i alla de olika typerna. Varje Kata eller uppvisning poängsätts av Katadomare som bedömer de tävlandes prestation.

 

Så vill ni se Judo i toppklass så skall ni ta er till tävlingen på lördag. Detta är även ett bra tillfälle för att se hur man tävlar i Kata. För er som normalt inte tävlar i Judo så kan det vara intressant att se hur man tävlar i Kata, det kanske kan vara något för dig i framtiden?

 

Om ni har frågor så tveka inte att tala med er tränare.

 

Mycket välkomna!  

Bra avslut på Judits Pokal för JK Budo
2018-11-10 20:34
Här kan ni se JK Budos starka lag

Idag lördagen den 10:e november var vi på Göteborgs Judoklubb och tävlade i fjärde och sista deltävlingen av Judits Pokal. Som på tidigare deltävlingar så var vår uppslutning mycket god på tävlingen, vi ställde upp med fler än 20 st. Riktigt roligt! Som vanligt hade vi med vår flitiga domare Christoffer på plats. Nu med sin nya domarlicens som han tilldelades på tävlingen i Borås förra helgen. Grattis Christoffer!

På dagens tävling medverkade de allra yngsta (7-8 år) och de äldsta (13-17 år), de yngsta var först ut och gjorde fina matcher trots att det var första tävlingen för en del som ställde upp. Det var många barn som hade ”pirr” i magen idag. Mycket bra gjort!

Efter barnens prisutdelning så var det ungdomarnas tur, även dem visade fin kämparglöd och gjorde riktigt fina matcher mot ett bra motstånd. Alla från Budo hejade och stöttade sina klubbkompisar när de var uppe på mattan så tidvis var volymen hög i lokalen, kanske lite extra när vår spelare mötte Landvetters. Efter prisutdelningen för ungdomarna så var det dags för att få reda på totala sammanställningen efter de fyra deltävlingarna.

Inför den sista deltävlingen så låg vi på andra plats, Landvetter Judoklubb låg etta. Genom fina matcher och bra resultat så har vi ”jagat” Landvetter hela året. Håkan Olausson från Göteborgs Judoklubb tog ton och berättade resultatet:

  1. Landvetter Judoklubb

  2. Judoklubben Budo

Vi skall vara mycket nöjda med vår Silver plats. Vi har kämpat fantastsikt bra under året och det är verkligen en lagprestation eftersom alla har verkligen vara med och bidragit. Då menar vi alla tävlande, tränare, föräldrar och familjer som har varit med på plats och stöttat våra tävlande.  Så stort tack för er insats. Nu tar vi ledigt ett tag så tar vi nya tag i 2019!


Blandade bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR


Roland Fällberg

Självutnämnd Judits Pokal General :-)


Borås Judo Challenge 2018-11-03
2018-11-03 22:58
Idag var vi och tävlade på Borås Judo Challenge 2 Budo representerades av Elin U13
Said U15 Erik U15 Alma U15 Marcus U18
Elin startade starkt med fina matcher och en snabb ippon seger i sin andra match, men idag nådde vi inte fram  till finalerna men starkt jobbat Elin. Nästa spelare var Said so levererade 3 mycket bra matcher och var sekunder från semifinal när en sista shido grumlade en fin match serie. Erik mötte stentufft motstånd och kämpade hårt, detta resulterade i dagens första brons. Alma var sist ut i U15 med en stor namnkunnig grupp, levererade stabilt och säkrade dagen andra brons. Sist ut var Marcus U18 som toppade medaljligan med ett silver. 
Dessutom kan vi även gratulera Christoffer Petersson som denna dag erhöll sin Distriktsdomar licens.
//Tränarna
Träning under höstlovet
2018-10-28 12:29
Hej Judovänner


Vi vill bara förtydliga att alla våra grupper tränar som vanligt under höstlovet v. 44.


Vi ses på mattan!

En fin dag på GO Cup
2018-10-27 18:36
Här ser ni Jamie Stockman visar hur en O-goshi ser ut!

Idag var vi på GO Cup och tävlade. Det är en nybörjartävling för barn, ungdomar och vuxna med gult eller orange bälte. Som vanligt var vi ett gott gäng som skulle tävla tyvärr så fick några stå över pga. av sjukdom men det är ju sådana tider just nu.

Efter riktigt fina prestationer på mattan så blev resultatet:


Shadi Kheder

Guld

Jamie Stockman

Silver

Emilia Hellgren Helgesson

Silver

Andrej Jaranovic

Silver

Domenik Ralevski

Brons

Benjamin Besic Razis

Brons


Som vanligt hade vi med oss vår grymma domare Christoffer Pettersson.

Bilder från tävlingen finns som vanligt i Bildgalleriet HÄR.

Tack för en mycket rolig dag!
Coacherna på JK Budo


Gothenburg Judo Open
2018-10-21 21:47
Delar av gänget som tävlade och dömde på lördagens tävling

Wow! Vilken judohelg på hemmaplan.
Tävling på lördagen och träningsläger på söndag. Stort tack till alla i klubben som gjorde den här fantastiska helgen möjlig. Som ni ser på bilderna så hade vi massor av funktionärer, mattbärare, osv. på plats. Mycket bra gjort!


En extra eloge till vår "Mr. GJO" (Gothenburg Judo Open) - Thomas Källberg. Han har slitit i veckor på kvällar och helger för att få alla pusselbitar på plats, ett kanon jobb! Han har haft bra judofolk omkring sig, men det gäller att får saker att bli klart och det lyckades Thomas med. Snyggt jobbat!


På tävlingen kämpade Budo bra, efter en lång dag och många matcher vann vi tre medaljer, en av varje sort:
Guld - Marcus Källberg
Silver - Clara Fällberg
Brons - Bojan Partalo


Stort grattis!

Vi hade även två duktiga domare på plats: Christoffer Pettersson och Suan Brdar. Som ni kan se bland bilderna så fick vi även besök av två gamla Budo-legender.


Bilderna finns som vanligt i bildgalleriet HÄR.

Fler bilder finns inom kort på Göteborgs Judoförbunds hemsida: www.gjf.nu

Härlig tävlingsdag på Juditspokal
2018-10-13 19:28

Idag lördagen den 13 oktober 2018 var det dags för tredje omgången av Judits Pokal. Vi var nästa tjugo startande så uppslutningen var fantastiskt bra.  Alla var taggade och ville komma igång direkt men som det är på de flesta judotävlingar så får man vänta ett par timmar innan man får sina matcher.

Alla kämpade grymt bra på mattan och klubben skrapade ihop många poäng och medaljer i jakten på klubb-priset som tilldelas den klubb som har flest poäng efter de fyra deltävlingarna. Vi på JK Budo behåller vår andra plats efter dagens deltävling, vi fortsätter att jaga Landvetter JK som ligger etta. Nu återstår endast sista deltävlingen lördagen den 10 november, då tävlar våra 8-9 åringar och 13-17 åringar. Så boka in det datumet redan nu.

Så här ser topp tre ut efter den tredje deltävlingen:

  1. Landvetter JK

  2. JK Budo

  3. JK Aktiv

 

Vi vill ge en extra eloge till de som tävlade för första gången, härligt kämpat!  Vi får heller inte glömma vår grymma domare Christoffer Pettersson som var på plats. Tack till alla coacher och ledare som från mattkanten fick våra spelare att prestera max!

Bilderna från dagen hittar ni HÄR.John Eriksson                                            Guld


Filip Dahlqvist                                            Guld


Emelia Hellgren – Helgesson                       Guld


Julia Fällberg                                             Silver


Oliver Pirilä Klich                                        Silver


Dino Fejzic                                                 Silver


Domenik Ralevski                                      Brons


Elin Mällo                                                   Brons


Clara Fällberg                                            Brons


Oskar Sandell                                            Brons


Andrej Jaranovic                                        Brons


 


Oplacerade som ändå kämpade väl:          


Benjamin Besic Rasis


Ceasar Evora


Anaë Messaoui Gonidec


Benjamin Dinc


 
Sponsorer