Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Utomhusträningen fortsätter vecka 15
2020-04-05 16:52
Lite blandande bilder från veckan
Under veckan har vi kört utomhusträning för alla grupper, det har gått fantastiskt bra. Bra uppslutning i grupperna och en härlig inställning bland våra tränande medlemmar. Vi har haft mycket varierande träning i de olika grupperna, de äldre har haft mer fysisk träning och mer lek för de yngre. Tränarna har på många olika sätt tagit med olika judomoment i träningen vilket har varit uppskattat av de tränande. Så sammanfattningsvis en mycket bra och rolig vecka. 

Vi vet att vi alla går igenom en mycket svår period just nu, även vi på judoklubben upplever en svår tid då vi inte kan träna den kontaktsport vi älskar. Vi har inte alla svaren om hur de närmsta veckorna eller månaderna kommer att bli, vi som alla andra lyssnar på våra experter i samhället och de rekommenderar utomhusträning. Vi som ni vet att både barn och vuxna mår bra av motion och rörelse, därför ser vi det som extra viktigt att kunna erbjuda våra medlemmar alternativ träning under tiden då vi inte kan träna judo.  Vi tränare har under veckan upptäckt hur mycket man har saknat sina kompisarna i grupperna. Så av de här anledningarna så rekommenderar vi er att medverka på våra utomhusträningar. Självklart är valet ert och man skall som tidigare vara fullt frisk om man skall vara med och träna.

Torsdagens träning för Stora-, Mellangruppen och Eriksberg (9-12 år) flyttas tillfälligt pga. påsken till tisdag kl 18. Detta innebär att det är träningar måndag tom. onsdag på klubben.

Välkomna till en ny träningsvecka på JK Budo!
Mvh Styrelse och tränare
Utomhusträning
2020-03-29 22:07
En fin bild från förra årets läger. Finns inget dåligt väder :-)

Som vi tidigare har meddelat under veckan så gör vi ett uppehåll från träningen på Judomattan och kommer från och med vecka 14 att köra utomhusträning. Träningen kommer att vara en variation av fys, judo-inslag, styrka och lek. Bara så att ingen missuppfattar, det kommer inte vara någon träning som innebär närkontakt, allt för att minimera smittrisken. Självklart kommer vi att följa Svenska Idrottsförbundet rekommendationer. Det blir som vanligt en rolig träning tillsammans med bus och lek, speciellt för de små. Vår plan är att träningen skall vara ca 1 timme.


Alla grupper kommer att erbjudas träning utomhus, nedan kan ni se det schema som vi kommer att köra efter från och med måndagen den 30:e mars:

- Vuxengruppen, 2 gånger per vecka. Samma tider som idag, måndag och onsdagar kl 19.

- Stora & Mellan gruppen & Eriksberg (9-12 år), 1 gång per vecka. Torsdagar Kl. 18.

- Lilla gruppen, Lekjudo & Eriksberg (7-8 år), 1 gång per vecka. Onsdagar Kl. 17.30


Lite övrig information som kan vara bra att tänka på:

- Samling vid judoklubben för alla grupper

- Kom ombytta med fylld vattenflaska

- Anpassa kläder efter väder

- Ta med handskar om ni har 

- Gå på toaletten innan, man kan använda toaletterna i klubbhuset vid behov


Vår tanke är att vi inte skall gå in i klubbhuset, vi kommer att hålla oss utomhus. De äldre grupperna kan under kommande veckor bestämma att träffas på annan plats för att få variation, tex. i Skatås. I så fall skickar vi ut info i god tid.


Som tidigare gäller: Är man sjuk, om så bara med lindrigt förkylningssymtom, då ska man inte var med och träna. Har du haft förkylningssymptom men tillfrisknat ska du vänta en vecka med att komma till träningen.


Vi vet att det är många som är sugna på att träna så vi hoppas på god uppslutning. Välkomna!

Med Vänliga Hälsningar
Styrelse och Tränare
Judoklubben Budo

Uppehåll i judoträningen from 26/3 och tillsvidare
2020-03-25 21:29

Ikväll har vi tagit beslutet att införa ett uppehåll i vår judoträning för samtliga grupper helt och hållet. Vi kommer följa utveckling löpande och vecka för vecka utvärdera när vi kan starta upp igen.


Vi kommer att erbjuda någon form av utomhusträning istället.

I vilken form denna träning kommer se ut, om den gäller samtliga grupper eller inte och var den kommer ske, allt detta kommer vi meddela inom kort.

Styrelse och tränare vill tacka er alla för ert tålamod, men framför allt för den respekt ni alla har visat genom att minska smittspridning genom att inte ha vistats i våra lokaler med förkylningssymtom.


Vi uppmanar er alla att följa information på vår hemsida www.jkbudo.se och Facebook Judoklubben Budo, för att ta del av löpande information men även inspiration om alternativ träning.


Hoppas ni alla fortsätter med att vara aktiva och tränar regelbundet i någon form, så vi kan mötas på mattan igen inom kort och fortsätta där vi stannade av.


Med Vänliga Hälsningar

Styrelse och Tränare 

Judoklubben Budo

Inför vecka 13
2020-03-22 21:26
Eftersom vi för tillfället både har svårt att täcka samtliga grupper med tränare, samt mycket låg närvaro i grupperna, så gör vi följande förändringar:
Lekjudon inställd vecka 13.
Mellangruppen, stora gruppen och Eriksberg (tisdagar och torsdagar) slås samman och tränar istället 18.00-19.30 på JK Budo.
Lilla och vuxengruppen kör som vanligt.

Observera! Är man sjuk, om så bara med lindrigt förkylningssymtom, är man INTE välkommen att besöka vår klubb. Detta gäller för samtliga som vistas i våra lokaler, tränare har rätt att avvisa dig på plats om hen bedömer att du är sjuk.

Har du haft förkylningssymptom men tillfrisknat ska du vänta i ytterligare en vecka med att komma till klubben. 

Vi ber om ursäkt och förståelse för detta. Vi skulle också vilja uppmana er att läsa mail regelbundet då vi med kort varsel kan få ställa in träningar.

Innan man går in på mattan ska samtliga ha tvättat händer noga med tvål och vatten, inget undantag!

Håll god handhygien, så ses vi på mattan!

Med vänliga hälsningar styrelse och tränare på JK Budo.
Rapport årsmöte JK Budo 18/3
2020-03-21 11:10

Det var en liten skara medlemmar som träffades på klubbens Årsmöte under onsdagen.

Tyvärr saknades några ur styrelsen varvid vi upprättade en Skype länk för att medlemmarna skulle kunna får höra även deras inlagor i hur året har bedrivits och framförallt hur framtiden planerats.

 

Ordförande för mötet blev Thomas Källberg och den ständige sekreteraren Mikael Rehngren skötte sitt

arbete som vanligt på ett föredömligt sätt. Kvällen skulle inneburit diverse avtackningar och uppmärksammande av en nybliven 30 åring, dessa fick tyvärr skjutas till senare tillfällen pga. sjukdomar och preventivt skydd av riskgrupp.

 

Verksamhetsberättelsen avhandlades och det stod klart att klubben utvecklats än mer på tävlingsfronten med framförallt ett ökat tävlande i samtliga grupper, men även läger, extraträningar, tjejträningar och flera extra aktiviteter utanför judomattan hade utförts. Ökat hade även klubbens ekonomi, som gjorde ett litet lyft, trots merkostnader för tävling och lägerverksamhet. Vilket var behövligt då vi redovisade ett underskott vid föregående årsmöte. Utbildning var ett kärnområde, där klubben satsar hårt på att utbilda även yngre tränare, att tidigt få rätt förutsättningar att komma in i tränarrollen.

 

För framtiden (som var planerad före utbrottet av Covid 19) så var planen ett ökande av klubbens huvudverksamheter, Träning, tävling och läger, där en breddning av Eriksbergs verksamheten ser ljus ut.

 

Sedan gick årsmötet till val och förutom att klubbens Ordförande Johan Aronsson åter igen fick förtroende att styra klubbens verksamhet i ett år till, så valdes Malin Haanpää in som ordinarie Ledamot, då Charlotta Dahlqvist valt att lämna sitt uppdrag. Linda Eskilsson valdes in som styrelsesuppleant på en tid av ett år, då Felix Pettersson lämnade. För att se den exakta styrelsesammansättningen och uppdrag på klubben, klicka på ”om klubben” ovan.

 

Efter avslutat årsmöte hade vi en öppen diskussion om klubbens val att fortsätta bedriva vår verksamhet, trots pandemin runt omkring oss. Samtliga närvarande var överens om att klubben skall fortsätta att försöka bedriva verksamhet så länge det är praktiskt möjligt med den vikande närvaron i grupperna och många luckor i tränarkåren. Det är viktigt att endast friska personer vistas i våra lokaler och att samtliga sköter våra föreskrifter för att inte sprida smitta. Klubben följer dagligen information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Judoförbundet.

 

Då kvällen inte bjöd på smörgåstårta, tog medlemmarna varsin styckinpackad kokosboll och avsluta kvällen med lite kaffe.

Inför vecka 12
2020-03-15 20:04

Vi kommer fortsätta vår träning för de som är friska. Har du haft förkylningssymptom men tillfrisknat ska du vänta i ytterligare en vecka med att komma till klubben.  (Tidigare två veckor, nu minskat till en vecka).


Observera! Är man sjuk, om så bara med lindrigt förkylningssymtom, är man INTE välkommen att besöka vår klubb. Detta gäller för samtliga som vistas i våra lokaler, tränare har rätt att avvisa dig på plats om hen bedömer att du är sjuk.


Eftersom vi för tillfället har svårt att täcka samtliga grupper med tränare så gör vi följande förändringar:

Lekjudon inställd vecka 12 och 13.

Mellangruppen och stora gruppen (tisdagar och torsdagar) slås samman och tränar istället 18.00-19.30.

Lilla och vuxengruppen kör som vanligt, undantaget att nu på onsdag 18/3 är träning inställd pga årsmöte.

Eriksbergsgruppen kör som vanligt.

Vi ber om ursäkt och förståelse för detta. Vi skulle också vilja uppmana er att läsa mail regelbundet då vi med kort varsel kan få ställa in träningar.


Innan man går in på mattan ska samtliga ha tvättat händer noga med tvål och vatten, inget undantag!


Håll god handhygien, så ses vi på mattan!


Med vänliga hälsningar styrelse och tränare på JK Budo.

Covid-19 uppdatering
2020-03-10 23:51

Med anledning av att Folkhälsomyndigheten idag har höjt risken för allmän spridning av coronaviruset i Sverige till högsta möjliga: ”mycket hög”.

Vill vi återigen påminna om riktlinjer för god handhygien, men framförallt att vi nu hjälps åt att minska smittspridningen i samhället och att den inte drabbar vår förening alls!

Därför uppmanar vi nu alla med även mild och lindrig förkylningssymtom att INTE besöka judoklubben, detta gäller samtliga elever och föräldrar!

Håll er aktivt borta från träning och att besöka våra klubblokaler tills dess du varit symtomfri i minst två veckor.

Har du konstaterad Covid-19 virus, så skall du följa sjukvårdens rekommendationer för friskförklarande innan besök hos oss igen.

Tack för visad hänsyn!

Mvh Styrelse och Tränare

Med anledning av utbrottet av Coronavirus!
2020-03-05 20:51

Coronavirus utbrottet är som ni vet en ny influensa som spridit sig till många länder. För att minska risken för spridning och allvarlig sjukdom är det viktigt att vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer som finns på (https://www.folkhalsomyndigheten.se/). 

Det viktigaste är som vanligt att tvätta händerna med tvål och vatten samt sprita av dem ofta, att inte peta sig i ansiktet eller klia sig i ögonen när man inte har nytvättade händer. Bra information och svar på frågor finns att läsa på denna länken (https://www.health.harvard.edu/blog/as-coronavirus-spreads-many-questions-and-some-answers-2020022719004?fbclid=IwAR2XWOIlpVO2FhpMTzR6XEzofhfpH3j08xaFLdWZWesGcrUyX4cpIBhHjVI). 

De som har symptom på smitta (feber, hosta och andningssvårigheter) bör ringa till 1177 vårdguiden för att få vägledning om vad den ska göra. De som har frågor om Coronaviruset och smittspridning i allmänhet kan ringa till 113 13 där finns alltid möjlighet att få information och svar på frågor. Vad vi vet om virusets möjlighet till överlevnad på ytor pekar på att de överlever några timmar på olika ytor. Vi vet också att man kan vara smittad utan att ha symptom. 

Alltså rekommenderar vi de barn och vuxna som varit i något av de coronadrabbade områdena (Vilka områden det rör sig om finns listat på webbplatsen Krisinformation.se och på Folkhälsomyndighetens webbplats.) att göra ett träningsuppehåll på 14 dagar efter hemkomsten. Det vill säga den tid det beräknas ta tills man inte smittar andra. Just nu pekar allt på att barn under 15 år klarar coronaviruset bra men det finns begränsad kunskap om de kan smitta andra barn eller vuxna. Eftersom judo är en fullkontaktsport där vi kommer väldigt nära varandra är risken stor att träning med en som smittar skulle kunna medföra en ökad smittorisk.

JUDOFYS - Vill du komma i form till sommaren?
2020-03-01 19:24

Vill du komma i form till sommaren och vill testa något nytt!


På söndagar kommer vi under våren testa en ny form av träningspass - JUDOFYS


Du behöver inte ha några förkunskaper i judo för att vara med på dessa träningar. Din nivå kan vara allt från nybörjare till tävlande.


Målgrupp: Alla över 13 år som vill stärka sin kropp. Du kanske är en judomamma, judopappa eller ett syskon som vill testa på att träna? Eller så är du redan en av våra aktiva judokas som behöver ett extra pass i veckan för att stärka din judo. Kanske träna tillsammans i familjen?


Tidpunkt: Söndagar kl 15:00-16:00, med start söndagen den 8 mars.


Vill du veta mer?


Kontakta Malin Mällo på svemal@hotmail.com eller Linda Pettersson på linda_judo@hotmail.com

 
Sponsorer