Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Terminsstart höstterminen 2020
2020-08-04 11:53
Från en av många tävlingar vi medverkade på

Efter en lång och härlig sommar börjar det bli dags att komma igång med Judon igen. Vi önskar därför alla våra nya och gamla medlemmar välkomna till en ny spännande termin!

 

Alla kommer att fortsätta i samma grupper som de tränade i under vårterminen. Har du inte tränat judo innan? Då är du välkommen att komma och testa på gratis. Du hittar en lämplig grupp utifrån din ålder under fliken Träningstider. Titta också gärna under fliken ”Frågor och svar” för att få reda på mer om kostnader och vad man behöver ha med sig till träningen osv.

 

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Judoförbundet.

 

Vi startar samma vecka som skolan börjar. Se uppstartsdatum per grupp nedan. Vi tar in nya medlemmar tills respektive grupp är full:

 

Måndagen den 17/8 – Lilla gruppen, 7-8 år - måndagar och onsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 18/8 – Mellangruppen, 9-11 år - tisdagar och torsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 18/8 - Stora gruppen, 12-15 år - tisdagar och torsdagar 19:00 - 20:30

 

Torsdagen den 20/9 – Eriksbergsgruppen, 7-12 år - torsdagar 18:00 i Herrgårdsskolans gymnastiksal

 

Söndag den 6/9 – Lekjudogruppen 5-6 år, söndagar 16:00 - 17:00 (en kurs på 10 veckor)

 

Nya medlemmar anmäler sig genom att klicka på ”Ny medlem” eller klicka HÄR!

 

Mycket välkomna. Vi ses på mattan!

Terminsavslutning Mellan-, Stora- och Eriksbergsgruppen
2020-06-18 22:25
Budo på bryggan
Vilken härlig dag vi fick tillsammans vid havet! Solen sken och riktigt varmt i luften. 
Vi startade kvällen med träning, löpning, stafetter, intervaller, lekar och fallteknik i gräset. Efter det var det dags för "Budo-badet", det var mycket uppskattat av både barn och vuxna. Vi avslutade kvällen med fika, roligt att se att Budo tog upp halva stranden. Tack för en fin termin och en grym kväll på stranden! Vi önskar er alla en skön sommar.
Mvh Roland, Johan, Felix, Elias, Hugo och Rolf

Fler bilder finns i Bildgalleriet på hemsidan. 
Koordination, puls och Goshi waza (Höft teknik)
2020-06-04 14:26
Under ledning av Madeleine Fredholm var det en utmanande, svettig och otroligt rolig 60 minuters Zumbaträning för vuxengruppen igår kväll.

Fler bilder på vår Facebook sida och i bildgalleriet ovan.
Träning under juni månad
2020-06-03 18:25
Vi har fått några frågor om hur länge vi kommer att köra utomhusträning för Mellan- och Storagruppen samt de äldre i Eriksbergsgruppen. Vi har även fått feedback att våra utomhusträningar är mycket uppskattade och att man vill att de ska fortsätta. Detta vi tycker vi är fantastiskt roligt.

Eftersom vi vet att semester och resor kommer att vara begränsade, många kommer att vara hemma i sommar. Därför har tränare och styrelsen bestämt att vi fortsätter med utomhusträningen fram till midsommar. Vi vet hur viktigt det är för barn och ungdomar att de rör på sig så vi hoppas på detta sätt kunna bidra till en mer aktiv sommar för våra medlemmar.

Då blir det terminsavslutning torsdagen den 18:e juni kl 18. Sedan blir det sommaruppehåll i juli. Vi återkommer med info när vi startar i augusti. Normalt brukar vi starta samma vecka som skolan början. 

Vi hoppas på fortsatt god uppslutning på torsdagarna under juni.
Mvh Roland, Johan, Elias och Felix

Utomhusträningen fortsätter vecka 15
2020-04-05 16:52
Lite blandande bilder från veckan
Under veckan har vi kört utomhusträning för alla grupper, det har gått fantastiskt bra. Bra uppslutning i grupperna och en härlig inställning bland våra tränande medlemmar. Vi har haft mycket varierande träning i de olika grupperna, de äldre har haft mer fysisk träning och mer lek för de yngre. Tränarna har på många olika sätt tagit med olika judomoment i träningen vilket har varit uppskattat av de tränande. Så sammanfattningsvis en mycket bra och rolig vecka. 

Vi vet att vi alla går igenom en mycket svår period just nu, även vi på judoklubben upplever en svår tid då vi inte kan träna den kontaktsport vi älskar. Vi har inte alla svaren om hur de närmsta veckorna eller månaderna kommer att bli, vi som alla andra lyssnar på våra experter i samhället och de rekommenderar utomhusträning. Vi som ni vet att både barn och vuxna mår bra av motion och rörelse, därför ser vi det som extra viktigt att kunna erbjuda våra medlemmar alternativ träning under tiden då vi inte kan träna judo.  Vi tränare har under veckan upptäckt hur mycket man har saknat sina kompisarna i grupperna. Så av de här anledningarna så rekommenderar vi er att medverka på våra utomhusträningar. Självklart är valet ert och man skall som tidigare vara fullt frisk om man skall vara med och träna.

Torsdagens träning för Stora-, Mellangruppen och Eriksberg (9-12 år) flyttas tillfälligt pga. påsken till tisdag kl 18. Detta innebär att det är träningar måndag tom. onsdag på klubben.

Välkomna till en ny träningsvecka på JK Budo!
Mvh Styrelse och tränare
Utomhusträning
2020-03-29 22:07
En fin bild från förra årets läger. Finns inget dåligt väder :-)

Som vi tidigare har meddelat under veckan så gör vi ett uppehåll från träningen på Judomattan och kommer från och med vecka 14 att köra utomhusträning. Träningen kommer att vara en variation av fys, judo-inslag, styrka och lek. Bara så att ingen missuppfattar, det kommer inte vara någon träning som innebär närkontakt, allt för att minimera smittrisken. Självklart kommer vi att följa Svenska Idrottsförbundet rekommendationer. Det blir som vanligt en rolig träning tillsammans med bus och lek, speciellt för de små. Vår plan är att träningen skall vara ca 1 timme.


Alla grupper kommer att erbjudas träning utomhus, nedan kan ni se det schema som vi kommer att köra efter från och med måndagen den 30:e mars:

- Vuxengruppen, 2 gånger per vecka. Samma tider som idag, måndag och onsdagar kl 19.

- Stora & Mellan gruppen & Eriksberg (9-12 år), 1 gång per vecka. Torsdagar Kl. 18.

- Lilla gruppen, Lekjudo & Eriksberg (7-8 år), 1 gång per vecka. Onsdagar Kl. 17.30


Lite övrig information som kan vara bra att tänka på:

- Samling vid judoklubben för alla grupper

- Kom ombytta med fylld vattenflaska

- Anpassa kläder efter väder

- Ta med handskar om ni har 

- Gå på toaletten innan, man kan använda toaletterna i klubbhuset vid behov


Vår tanke är att vi inte skall gå in i klubbhuset, vi kommer att hålla oss utomhus. De äldre grupperna kan under kommande veckor bestämma att träffas på annan plats för att få variation, tex. i Skatås. I så fall skickar vi ut info i god tid.


Som tidigare gäller: Är man sjuk, om så bara med lindrigt förkylningssymtom, då ska man inte var med och träna. Har du haft förkylningssymptom men tillfrisknat ska du vänta en vecka med att komma till träningen.


Vi vet att det är många som är sugna på att träna så vi hoppas på god uppslutning. Välkomna!

Med Vänliga Hälsningar
Styrelse och Tränare
Judoklubben Budo

Uppehåll i judoträningen from 26/3 och tillsvidare
2020-03-25 21:29

Ikväll har vi tagit beslutet att införa ett uppehåll i vår judoträning för samtliga grupper helt och hållet. Vi kommer följa utveckling löpande och vecka för vecka utvärdera när vi kan starta upp igen.


Vi kommer att erbjuda någon form av utomhusträning istället.

I vilken form denna träning kommer se ut, om den gäller samtliga grupper eller inte och var den kommer ske, allt detta kommer vi meddela inom kort.

Styrelse och tränare vill tacka er alla för ert tålamod, men framför allt för den respekt ni alla har visat genom att minska smittspridning genom att inte ha vistats i våra lokaler med förkylningssymtom.


Vi uppmanar er alla att följa information på vår hemsida www.jkbudo.se och Facebook Judoklubben Budo, för att ta del av löpande information men även inspiration om alternativ träning.


Hoppas ni alla fortsätter med att vara aktiva och tränar regelbundet i någon form, så vi kan mötas på mattan igen inom kort och fortsätta där vi stannade av.


Med Vänliga Hälsningar

Styrelse och Tränare 

Judoklubben Budo

Inför vecka 13
2020-03-22 21:26
Eftersom vi för tillfället både har svårt att täcka samtliga grupper med tränare, samt mycket låg närvaro i grupperna, så gör vi följande förändringar:
Lekjudon inställd vecka 13.
Mellangruppen, stora gruppen och Eriksberg (tisdagar och torsdagar) slås samman och tränar istället 18.00-19.30 på JK Budo.
Lilla och vuxengruppen kör som vanligt.

Observera! Är man sjuk, om så bara med lindrigt förkylningssymtom, är man INTE välkommen att besöka vår klubb. Detta gäller för samtliga som vistas i våra lokaler, tränare har rätt att avvisa dig på plats om hen bedömer att du är sjuk.

Har du haft förkylningssymptom men tillfrisknat ska du vänta i ytterligare en vecka med att komma till klubben. 

Vi ber om ursäkt och förståelse för detta. Vi skulle också vilja uppmana er att läsa mail regelbundet då vi med kort varsel kan få ställa in träningar.

Innan man går in på mattan ska samtliga ha tvättat händer noga med tvål och vatten, inget undantag!

Håll god handhygien, så ses vi på mattan!

Med vänliga hälsningar styrelse och tränare på JK Budo.
Rapport årsmöte JK Budo 18/3
2020-03-21 11:10

Det var en liten skara medlemmar som träffades på klubbens Årsmöte under onsdagen.

Tyvärr saknades några ur styrelsen varvid vi upprättade en Skype länk för att medlemmarna skulle kunna får höra även deras inlagor i hur året har bedrivits och framförallt hur framtiden planerats.

 

Ordförande för mötet blev Thomas Källberg och den ständige sekreteraren Mikael Rehngren skötte sitt

arbete som vanligt på ett föredömligt sätt. Kvällen skulle inneburit diverse avtackningar och uppmärksammande av en nybliven 30 åring, dessa fick tyvärr skjutas till senare tillfällen pga. sjukdomar och preventivt skydd av riskgrupp.

 

Verksamhetsberättelsen avhandlades och det stod klart att klubben utvecklats än mer på tävlingsfronten med framförallt ett ökat tävlande i samtliga grupper, men även läger, extraträningar, tjejträningar och flera extra aktiviteter utanför judomattan hade utförts. Ökat hade även klubbens ekonomi, som gjorde ett litet lyft, trots merkostnader för tävling och lägerverksamhet. Vilket var behövligt då vi redovisade ett underskott vid föregående årsmöte. Utbildning var ett kärnområde, där klubben satsar hårt på att utbilda även yngre tränare, att tidigt få rätt förutsättningar att komma in i tränarrollen.

 

För framtiden (som var planerad före utbrottet av Covid 19) så var planen ett ökande av klubbens huvudverksamheter, Träning, tävling och läger, där en breddning av Eriksbergs verksamheten ser ljus ut.

 

Sedan gick årsmötet till val och förutom att klubbens Ordförande Johan Aronsson åter igen fick förtroende att styra klubbens verksamhet i ett år till, så valdes Malin Haanpää in som ordinarie Ledamot, då Charlotta Dahlqvist valt att lämna sitt uppdrag. Linda Eskilsson valdes in som styrelsesuppleant på en tid av ett år, då Felix Pettersson lämnade. För att se den exakta styrelsesammansättningen och uppdrag på klubben, klicka på ”om klubben” ovan.

 

Efter avslutat årsmöte hade vi en öppen diskussion om klubbens val att fortsätta bedriva vår verksamhet, trots pandemin runt omkring oss. Samtliga närvarande var överens om att klubben skall fortsätta att försöka bedriva verksamhet så länge det är praktiskt möjligt med den vikande närvaron i grupperna och många luckor i tränarkåren. Det är viktigt att endast friska personer vistas i våra lokaler och att samtliga sköter våra föreskrifter för att inte sprida smitta. Klubben följer dagligen information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Judoförbundet.

 

Då kvällen inte bjöd på smörgåstårta, tog medlemmarna varsin styckinpackad kokosboll och avsluta kvällen med lite kaffe.

 
Sponsorer