Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Stöd vår judoklubb!
2020-11-03 20:56
Förra året testade vi att sälja Newbody och det blev en succé. Vi vill ju fortsätta låta tävlingar vara subventionerade för de tävlande och kommer därför åter sälja produkter från Newbody med målet att slå förra årets resultat. Passa på att köpa en julklapp med bra kvalité och pris till nära och kära samtidigt som du stödjer våra ungdomar.

Gå in på denna länk o beställ: HÄR (https://www.newbody.se/s/TCXEZOR-CXXBFK)

PS! Välj att få leveransen till klubben så slipper du frakt.
Grattis på 80 årsdagen Peter Martin
2020-09-20 11:48

Fler bilder (+9) >>

Idag fyller vår Sensei Peter 80 år.

Under andra omständigheter hade vi önskat fått fira med en gemensam träning för alla elever genom tiderna och efterföljande festligheter.

Detta får istället ske i anslutning till klubbens 60 års jubileum nästa år.

Vi bjuder nedan på ett litet axplock av bilder på Peter i olika sammanhang sedan ung 18 åring och fram till dags datum.

Hoppas du får en underbar dag Peter!

Önskar alla vi på JK Budo

Stort intresse att prova på judo
2020-09-19 19:59
Idag lördagen den 19:e september hade vi på Judoklubben Budo öppet hus och provträning för alla som ville testa på judo. Träningen riktade sig till tjejer och killar i åldern 7 – 10 år.

Intresset var stort att testa på judo, vi var nästa 20 stycken på mattan, i en bra mix av tjejer och killar. Tränarna David, Jonna, Frank och Holger visade allt från lekar och kampövningar till kast och fasthållningar. 

Efter träningen bjöds det på grillad korv med bröd under ledning av grill-master Conny. Riktigt roligt att många av dagens elever ville fortsätta att träna judo. Så vi ses på mattan snart igen!  

Fler bilder från dagen hittar ni som vanligt i Bildgalleriet HÄR.
Prova på att träna Judo
2020-09-12 11:53

Prova kostnadsfritt på att träna Judo hos oss! Vi kör vår uppskattade prova-på träning lördagen den 19:e september mellan kl 10-12. Vi avslutar med korv med bröd.  Ingen judodräkt behövs, kom i träningsbyxor och långärmad collegetröja. Träningen riktar sig till tjejer och killar i åldern 7 – 10 år.


Judo - En sport som bygger på en stark värdegrund men framförallt är väldigt rolig att träna och tävla. Tjejer och killar tränar ihop, vi har mycket tjejer i vår förening vilket är fantastiskt roligt. Anmälan görs genom att svara på Facebook eventet. Mer info om vår förening finns på vår hemsida www.jkbudo.se. Välkomna!

Terminsstart höstterminen 2020
2020-08-04 11:53
Från en av många tävlingar vi medverkade på

Efter en lång och härlig sommar börjar det bli dags att komma igång med Judon igen. Vi önskar därför alla våra nya och gamla medlemmar välkomna till en ny spännande termin!

 

Alla kommer att fortsätta i samma grupper som de tränade i under vårterminen. Har du inte tränat judo innan? Då är du välkommen att komma och testa på gratis. Du hittar en lämplig grupp utifrån din ålder under fliken Träningstider. Titta också gärna under fliken ”Frågor och svar” för att få reda på mer om kostnader och vad man behöver ha med sig till träningen osv.

 

Vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Judoförbundet.

 

Vi startar samma vecka som skolan börjar. Se uppstartsdatum per grupp nedan. Vi tar in nya medlemmar tills respektive grupp är full:

 

Måndagen den 17/8 – Lilla gruppen, 7-8 år - måndagar och onsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 18/8 – Mellangruppen, 9-11 år - tisdagar och torsdagar 17:30 - 19:00

 

Tisdagen den 18/8 - Stora gruppen, 12-15 år - tisdagar och torsdagar 19:00 - 20:30

 

Torsdagen den 20/9 – Eriksbergsgruppen, 7-12 år - torsdagar 18:00 i Herrgårdsskolans gymnastiksal

 

Söndag den 6/9 – Lekjudogruppen 5-6 år, söndagar 16:00 - 17:00 (en kurs på 10 veckor)

 

Nya medlemmar anmäler sig genom att klicka på ”Ny medlem” eller klicka HÄR!

 

Mycket välkomna. Vi ses på mattan!

Terminsavslutning Mellan-, Stora- och Eriksbergsgruppen
2020-06-18 22:25
Budo på bryggan
Vilken härlig dag vi fick tillsammans vid havet! Solen sken och riktigt varmt i luften. 
Vi startade kvällen med träning, löpning, stafetter, intervaller, lekar och fallteknik i gräset. Efter det var det dags för "Budo-badet", det var mycket uppskattat av både barn och vuxna. Vi avslutade kvällen med fika, roligt att se att Budo tog upp halva stranden. Tack för en fin termin och en grym kväll på stranden! Vi önskar er alla en skön sommar.
Mvh Roland, Johan, Felix, Elias, Hugo och Rolf

Fler bilder finns i Bildgalleriet på hemsidan. 
Koordination, puls och Goshi waza (Höft teknik)
2020-06-04 14:26
Under ledning av Madeleine Fredholm var det en utmanande, svettig och otroligt rolig 60 minuters Zumbaträning för vuxengruppen igår kväll.

Fler bilder på vår Facebook sida och i bildgalleriet ovan.
Träning under juni månad
2020-06-03 18:25
Vi har fått några frågor om hur länge vi kommer att köra utomhusträning för Mellan- och Storagruppen samt de äldre i Eriksbergsgruppen. Vi har även fått feedback att våra utomhusträningar är mycket uppskattade och att man vill att de ska fortsätta. Detta vi tycker vi är fantastiskt roligt.

Eftersom vi vet att semester och resor kommer att vara begränsade, många kommer att vara hemma i sommar. Därför har tränare och styrelsen bestämt att vi fortsätter med utomhusträningen fram till midsommar. Vi vet hur viktigt det är för barn och ungdomar att de rör på sig så vi hoppas på detta sätt kunna bidra till en mer aktiv sommar för våra medlemmar.

Då blir det terminsavslutning torsdagen den 18:e juni kl 18. Sedan blir det sommaruppehåll i juli. Vi återkommer med info när vi startar i augusti. Normalt brukar vi starta samma vecka som skolan början. 

Vi hoppas på fortsatt god uppslutning på torsdagarna under juni.
Mvh Roland, Johan, Elias och Felix

Utomhusträningen fortsätter vecka 15
2020-04-05 16:52
Lite blandande bilder från veckan
Under veckan har vi kört utomhusträning för alla grupper, det har gått fantastiskt bra. Bra uppslutning i grupperna och en härlig inställning bland våra tränande medlemmar. Vi har haft mycket varierande träning i de olika grupperna, de äldre har haft mer fysisk träning och mer lek för de yngre. Tränarna har på många olika sätt tagit med olika judomoment i träningen vilket har varit uppskattat av de tränande. Så sammanfattningsvis en mycket bra och rolig vecka. 

Vi vet att vi alla går igenom en mycket svår period just nu, även vi på judoklubben upplever en svår tid då vi inte kan träna den kontaktsport vi älskar. Vi har inte alla svaren om hur de närmsta veckorna eller månaderna kommer att bli, vi som alla andra lyssnar på våra experter i samhället och de rekommenderar utomhusträning. Vi som ni vet att både barn och vuxna mår bra av motion och rörelse, därför ser vi det som extra viktigt att kunna erbjuda våra medlemmar alternativ träning under tiden då vi inte kan träna judo.  Vi tränare har under veckan upptäckt hur mycket man har saknat sina kompisarna i grupperna. Så av de här anledningarna så rekommenderar vi er att medverka på våra utomhusträningar. Självklart är valet ert och man skall som tidigare vara fullt frisk om man skall vara med och träna.

Torsdagens träning för Stora-, Mellangruppen och Eriksberg (9-12 år) flyttas tillfälligt pga. påsken till tisdag kl 18. Detta innebär att det är träningar måndag tom. onsdag på klubben.

Välkomna till en ny träningsvecka på JK Budo!
Mvh Styrelse och tränare
 
Sponsorer