SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
50-årsjubileumet 2011
Ordensrummet på Skansen Lejonet

Lördagen den 1 oktober hölls JK Budos stora jubileumsfest på Skansen Lejonet. Det blev en mycket lyckad tillställning för de 90 gästerna. Det var roligt att några av grundarna till klubben för 50 år sedan fanns med vid borden.


Kalaset började med ett mingel på entréplanet.  Medan gästerna med ett champagneglas i handen hälsade på varandra underhölls vi av en pianist.

Nästa programpunkt skedde i ordensrummet på plan 3. Skansens trappor upp till denna våning är ganska jobbiga och det var skönt att vila benen när vi fick en guidning om Skansen Lejonets historia.


Svenska Judoförbundets ordförande Alf Tornberg, JK Budos ordförande Roland Fällberg och jubileumsgeneralen Thomas Källberg intog sedan podiet för premiera några klubbmedlemmar. SJF:s förtjänsttecken i guld på svart botten överlämnades till Lasse Bäcklund, Ronny Fällberg, Malin Mällo, Mikael Rehngren och Kenny Kling för sina insatser för klubben under många år.


På plan två intog gästerna sina platser och serverades skaldjurstoast, hjortstek och pannacotta med kaffe. Middagen var utsökt. Ett antal tal hölls under middagen och i pauserna mellan rätterna underhölls vi av Patriciaballetten, ett antal tjusiga Chalmersflickor. SJF:s ordförande Alf Tornberg överlämnade ett standar och en flagga från Svensk Judo.


Gamla minnen kom fram vid de sex borden och middagen avslutades med ett bildspel från klubbens senaste tio år. Gästerna fick också en jubileumskrönika på 56 sidor att ta med sig hem. Roland har lagt ner ett jättearbete på denna trevliga skrift.


Sedan var baren öppen på plan ett och Dj:n körde igång dansen. Det var bra fart på golvet och det slutade inte förrän klockan två på natten.

Vår hovfotograf Kenny Kling har förevigat denna fantastiska tillställning och bilderna finns att se här: "Klicka här"


Utmärkelser

Svenska Judoförbundets ordförande Alf Tornberg, JK Budos ordförande Roland Fällberg och jubileumsgeneralen Thomas Källberg intog podiet för premiera några klubbmedlemmar. SJF:s förtjänsttecken i guld på svart botten överlämnades till nedan personer för sina insatser för klubben under många år.


Lars Bäcklund - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten
Kenny Kling - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten 
Ronny Fällberg - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten
Malin Mällo - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten

Mikael Rehngren - Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten


Förtjänsttecken 3, i guld med guldring på svart botten
Kan tilldelas förtjänta personer vilka nedlagt ett minst 15-årigt förtjänstfullt ledararbete, dock
förutsättes minst 20-års aktiv judoinsats, för svensk judo på klubb, distrikt eller förbundsnivå.

Jubileums skrift

I samband med 50-års jubileumet så tog dåvarande ordförande Roland Fällberg fram en Jubileums text som beskriver Judoklubbens verksamhet sedan starten 1961. Texten fokuserar speciellt på vad som hade hänt under de senaste 10 år, dvs. 2001 - 2011.


Texten finns att läsa i sin helhet på hemsidan under Dokument/50-årsjubileum. Eller klicka på länken nedan:

"Klicka här"



Jubileums film

I samband med 50-års jubileumet så tog dåvarande ordförande Roland Fällberg fram en Jubileums film som visar lite "high lights" från Judoklubben Budos historia och verksamhet. Fokus i filmen ligger speciellt på de senaste 10 åren dvs. 2001 - 2011. Men även några riktigt gamla tillbakablickar...


Filmen finns att se i sin helhet på JK Budos YouTube kanal (Sök på Judoklubben Budo) eller eller klicka på filmen ovan.
Ni når den även genom att klicka på länken här: "Klicka här"

 
Sponsorer