SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Judits Pokal 1 – Vilken tävlingsdag!
2023-02-25 18:12
Budos starka lag på plats på första deltävlingen

Lördagen den 25:e februari var det första deltävlingen av Judits Pokal. I den här omgången så tävlade ålderskategorierna U11 och U13, alltså 9 tom 12 år. För en del var det årets första tävling och för några var det första judotävlingen, så några var lite extra nervösa. Alla kämpade fantastik bra och gjorde fina matcher. En del av dom som gjorde sin första judotävling fick i vissa matcher bra motstånd, trots det så visade dom fin kämpaglöd på mattan. Vi fick som vanligt med oss några lärdomar att träna på när vi är tillbaka på klubben. Vi hade även med oss Fredrik Mällo som domare som gjorde ett bra jobb.

 

I den totala tävlingen där alla matcher räknas ihop så fick klubben en fin andra plats, strax efter Frölunda JK. Nu laddar vi om för Judits Pokal 2 som går den 22:e april. Då är det våra yngsta och äldsta som tävlar (U9, U15 & U18). 

 

Totalt fick vi med oss nedan fina placeraringar:

Leona Johansson                                       Guld
Danni Cenanovic                                        Guld
Ronja Källström                                          Silver
Axel Rehngren                                            Silver
Alvin Wendel                                              Silver
Daniel Rusovas                                          Silver
Jonna Zhou                                                Silver
Haylie Stockman                                        Brons
Nora Segerlind                                           Brons

Havana Caridad Valdes Fernández             Brons
Stefan Daberdaku                                       Brons              
Dilara Tanriverdi                                          Brons
Mari Ljunggren                                           Brons
Viktor Eriksson                                           Brons
Clara Le Gars                                             Brons
Anton Säwström Blomqvist                       Brons
Torild Björnestedt                                      Fyra
Yusif Suleymanov                                      Fyra

 

Bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR  

 

Sammanfattningsvis en mycket rolig dag tillsammans!

Årsmöte 15 Mars
2023-02-12 20:10

Kallelse till JK Budos Årsmöte 15 Mars
Årsmötet startar kl.18:00 röstlängd fastställs mellan 17:45-18:00. Kom i tid.
Motioner skall vara inlämnade skriftligen till styrelsen senast den 1:e mars (info@jkbudo.se)

Anmälan till mötet senast 12 mars kl. 16:00. Du anmäler dig genom att skriva upp dig på namnlistan som fr.o.m. v8 sitter på anslagstavlan på klubben. Det går även att anmäla sig genom att maila till ovan mailadress. 
Årsmötet är på Judoklubben Budo.
 
Mvh Styrelsen JK Budo

Falltrygghetsträning för äldre på Judoklubben Budo
2023-02-07 13:33

Fallolyckor är ett av samhällets stora folkhälsoproblem. En av de mest utsatta grupperna är äldre. Fyra personer över 65 år dör varje dag i Sverige till följd av fallolyckor. Det vill vi ändra på!

Det som är unikt med judons fallträning är inte bara den naturliga styrke-, koordinations- och balansträning som den ger, utan att den också kan lindra de skadliga effekterna av de fall som inte går att förebygga utan ändå inträffar.

 

Falltrygghet för äldre är en del av Svenska Judoförbundets fallpreventiva program ”Judo4Balance”. På kursen får äldre lära sig att falla på ett säkert sätt för att öka tryggheten i vardagen. Genom att träna upp stryka, balans och kroppskontroll är det lättare att hinna parera och undvika att falla, och med rätt fallteknik minskas även risken att skada sig om ett fall ändå skulle ske. Men framför allt så är det en jättekul träning!

 

Alla är välkomna till våra kurser i falltrygghet för äldre. Det behövs inte några förkunskaper utan träningen kan anpassas efter varje individs förmåga. Många deltagare vittnar om att träningen både bidrar till ökat välmående och trygghet i vardagen men också att de har väldigt roligt tillsammans på träningarna.

 

Alla våra kurser leds av licensierade judoinstruktörer som genomgått en specifik utbildning via Svenska Judoförbundet för att leda fallkurser.

 

När: tisdagar kl 10.00 med start från 21:e februari. Träningen är ca 1 – 1,5 timme och kursen är i 12 veckor

Vart: Judoklubben Budo, Gamla Lillhagsvägen 128

Vilka kan var med: alla över 60 år

Pris: 1 000 kr för hela kursen

Anmälan: via vår hemsida www.jkbudo.se klicka på registrera ny medlem eller klicka på länken:  https://www.jkbudo.se/form/?ID=208141

Frågor: maila info@jkbudo.se eller ring och tala med vår tränare Rolf på 0707–509616

 

Varmt välkomna!

Svenska mästerskapen 2023
2023-02-06 14:27
Roland på prispallen
Det blev en härlig helg i Stockholm på årets SM. Fina matcher och bra prestationer på mattan. Roland tog ett silver i veteranklassen Zander kämpade sig till en fin 7:e plats. Said hade hårt motstånd och tog sig inte vidare denna gång. Charlie var på plats som domare och gjorde en fin prestation. En riktig fin judohelg!
 
Bilder från helgen finns som vanligt i bildgalleriet HÄR
Terminsstart 2023
2023-01-02 23:25
En härlig bild från en av alla tävlingar vi har medverkat på under förra året

Judoklubben Budo hälsar nya och gamla medlemmar varmt välkomna till ett nytt spännande judoår!

 

Officiell uppstart av vårterminen kommer att ske vecka 2, från och med 9:e januari. Samtliga ordinarie grupper kommer då att återuppta träning under samma tider som under föregående termin (se nedan). Uppstart för grupperna Lekjudo och Stor & Liten sker den 5:e februari.

 

Nya medlemmar anmäler sig via hemsidan, klicka på ”Ny medlem”. I schemat nedan kan ni se vilken grupp ni ska starta i. Efter anmälan via hemsidan kan ni kostnadsfritt testa på en gång innan ni bestämmer er för att fortsätta. Klicka på ”frågor och svar” på hemsidan för mer information.

 

För er som tränade förra terminen så startar ni i samma grupp som förra terminen. Vid eventuella byte av grupp så kommer den informationen från er tränare.

 

Träningstider under vårterminen

Lillhagen, Gamla Lillhags vägen 128:

Stor & Liten 4-5 år - söndagar, 10:00-10:45. Start den 5/2. 5 år nybörjare. 

Lekjudo 5-6 år – söndagar, 15:00-16:00. Start den 5/2. 5 år som tränat innan.

Lilla gruppen 7-8 år – måndagar och onsdagar, 17:30-19:00. Start den 9/1

Mellangruppen 9-10 – tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00. Start den 10/1

Stora gruppen 11-14 – tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30. Start den 10/1

Vuxengruppen 14 år uppåt – måndagar och onsdagar, 19:00-20.30. Start den 9/1

 

Eriksberg, Herrgårdsskolans gymnastiksal:

Eriksbergsgruppen 7-10 år – torsdagar, 18:00-19:30. Start den 12/1

 

Vi ses på mattan. Välkomna!

Judoklubben Budo

JULFEST! Vilken dag! Vilket år!
2022-12-11 16:53
Arrangörer och deltagare på årets Klubbmästerskap

Lördagen den 10:e december var det dags för avslutning och julfest. I vanlig ordning så delades klubben upp i två julfester för att kunna få plats. Vi kan till vår glädje konstatera att klubben fortsätter växa och att det var tidvis ganska trångt trots uppdelningen.

 

Detta är ju inte bara en avslutning utan även ett tillfälle att summera året och vilket år vi har haft! Härliga judoträningspass, alternativa träningspass så som skidor, klättring och styrketräning. Givande utbildningar och bra resor ihop. Men även grymt mycket tävling under 2022. Summerat har vi haft över 60 st personer tävlande för klubben under året. Vi har tillsammans kämpat ihop över 130 st medaljer varav flera medaljer på Svenska mästerskapen! Vilket år 2022 blev!

 

Stor tack till alla barn, ungdomar, tränare, styrelse och föräldrar som under året har varit delaktiga i vår framgång!

 

Tillbaka till julfesten. Den första julfesten inleddes med en uppvisning från Stora Gruppen. Det var en fin uppvisning med fina tekniker och en extra julklapp på slutet. Efter det var det vuxengruppens tur att visa höga och avancerade tekniker. Efter uppvisningen blev det fika, lotter och prisutdelning på andra våningen. En härlig feststämning och vi delade ut flitpriser och vandringspokaler.  

 

Efter att första julfesten var över så dukade vi snabbt om för sittning nummer två. Nu var det Lilla och Mellangruppen som medverkade. Nytt för i år var att vi startade med Klubbmästerskap. Intresset var stort både bland tjejer och killar, alla kämpade så att svetten rann. Mycket stöttning från publiken och skratt blandades med höga heja-rop. Det var våra ungdomar som stod för arrangemanget av tävlingen. De gjorde ett kanonjobb och tävlingen avslutades med en fin prisutdelning (bilder finns nedan). Efter det så var det enligt traditionen dags för fika, lotter och utdelning av flitpriser och vandringspokaler.   

 

Peter Martins trofé för Best Fighting Spirit delades ut till Dino Fejzic. Nils-Erik Israels pokal för Goda Insatser inom Judosporten tilldelades Holger Lindström. Karl Wösts Trofé för bästa dam delades ut till Elin Mällo för hennes fina guld på SM och Björn Engbergs memorial Trophy för bäste herre delades ut till Roland Fällberg för hans silver på SM i veteranklassen.

 

Träningen startar igen, samma vecka som skolan börjar. Om ni har syskon eller kompisar som vill börja träna judo, be dem då att snabbt registrera sig på vår hemsida innan grupperna för 2023 blir fulla.

 

Med det så vi vill önska alla medlemmar i klubben en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

 

Bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR

Välkommen till JK Budos Julavslutning 2022
2022-12-03 10:29
En bild från ett tidigare års julfest

Lördagen den 10/12 har vi julavslutning på Judoklubben Budo. Vi kommer då att hålla till i vår lokal på Gamla Lillhagsvägen 128. Festen kommer liksom förra året att delas upp i två omgångar för att alla ska få plats i lokalen. Den stora skillnaden i år är att våra yngre elever kommer at fira in julen med hejdundrande Klubbmästerskap!

Första gänget kör igång 10:30 och kommer att bestå av de yngsta och äldsta träningsgrupperna. Alltså lekjudon, Stora gruppen och Vuxengruppen.

Andra omgången inleds därefter med KM för kategorierna U9-U13, klockan 12:30 och kommer att omfatta Lilla gruppen, Mellangruppen och Eriksbergsgruppen. (Yngre elever ifrån Stora gruppen är också inbjudna till KM. De är varmt välkomna att delta under båda omgångarna om de vill)

Som vanligt kommer avslutningen att bestå av lite uppvisning, en hel del fika, lotterier samt utdelning av vandringspokaler och andra priser. Eftersom det är barnen som står för showen är det viktigt att de alla har med sig sina judodräkter!

För att underlätta planeringen är det viktigt ni som tänker komma anmäler er (Se mail om det)! Separat anmälan till klubbmästerskapet har gått ut via mail till de som har åldern inne för detta.

 

Varmt välkomna!

Vi firar våra segrar – Ikväll firade vi Judits Pokal segern
2022-11-15 21:48
Här är delar av gänget (inte alla) som har varit med och tävlat under året

Efter lördagens vinst av Judits Pokal så blev det ikväll en stor fest på Judoklubben Budo. Ordinarie träningar ställdes in och i stället blev det en fest-träning. Alla som medverkat på tävlingen under året bjöds in, coacher, föräldrar och syskon kom. Det var nästan ”lapp på luckan…”

 

På mattan blev det trångt men skönt. En glad och intensiv träning, självklart med Randori (matchträning) inslag för detta tävlingsglada gäng. Alla tränade med alla, de lättaste i klubben fick testa på de tyngre ungdomarna. Det blev en fin blandning, mycket svett och många skratt.

Efter träningen serverades det tårta, kön blev snabbt lång. Tur att vi hade köpt ordentligt med tårta då många ville ha mer. För att få plats fick vi göra ett undantag och tillåta tårt-ätande på mattan. En kväll att minnas!

 

Bilder från den fina kvällen finns som vanligt i Bildgalleriet HÄR.

 

Vilket härligt avslut på tävlingsåret 2022. Nu är vi laddade för 2023!

Judoklubben Budo vinner Judits Pokal 2022!
2022-11-12 14:42

Lördagen den 12 november så gick den sista deltävlingen av Judits Pokal. Tävlingen är en barn- och ungdomstävling som arrangeras fyra gånger per år hos Göteborgs Judoklubb och syftet är att stimulera och utveckla ungdomsjudon i Västra Sverige. Alla klubbars resultat räknas ihop efter varje deltävling, den klubben som har mest poäng efter den fjärde och sista deltävlingen vinner vandringspriset.

 

Tävlingen fyllde i år 50 år. Det firades med ballonger, tårta och ett fint tal av Dick Johansson som var med för 50 år sedan när tävlingen genomfördes för första gången. Detta skapade lite extra glamour över tävlingen. Tack till Göteborgs Judoklubb för ett fint arrangemang!

 

JK Budo vann den totala tävlingen förra året och vi hade en ledning inför den sista deltävlingen. I den sista deltävlingen så är det vår äldsta och yngsta medlemmars som får vara med och tävla. Vårt starka lag bestod av 15st judokas ifrån de allra lättaste till de tyngsta ungdomarna i klubben. Alla var så klart lite spända med tanke på att det var den sista deltävlingen. Vi hade även med Fredrik Mällo som domare på mattan. I några matcher var det full pott för Budo, två tävlande från Budo som möttes och grymma Fredrik som var domare 😊

 

Våra tävlande gjorde grymma matcher och kämpade med stor vilja på mattan. De fick stort stöd från klubbkompisar och familjer som hejade fram våra kämpar. När matcherna var över och sammanräkningen var klar så stod det klart att vi hade vunnit den sista deltävlingen. Det innebär att Budo har vunnit samtliga deltävlingar under 2022 och även den totala tävlingen av Judits Pokal 2022.

 

Mycket bra gjort alla som har varit med och kämpat under året! Deltagare, tränare, styrelse, föräldrar, domare. osv. Det är ett fint bevis att vi är en härlig klubb som gillar tävlingsjudo (Vi gillar även mycket annat med judo 😊)

 

JK Budo fick 516 poäng i den sista deltävlingen.
Summerat alla deltävlingarna under året så blev resultatet så här:

  1. JK Budo 1948 poäng
  2. Landvetter Judoklubb 890 poäng
  3. Mölndal 820 poäng

 

Alla bilder från dagen finns HÄR. Fler bilder kommer att läggas till de närmsta dagarna.

 

Nu laddar vi om för Judits Pokal 2023!

 

 

Alla deltagare som var anmälda till Judits Pokal under 2022:
Adem Suleymanov, Adnan Durmo, Alvin Wendel, Alvina Haag, Amir Bubalo, Anton Hivell, Anton Säwström Blomqvist, Arvid Ivarsson, Axel Sperens, Clara Fällberg, Danni Cenanovic, Demian Levente, Popescu Jakab, Dino Fejzic, Domenik Ralevski, Elias Thorén, Emil Lindgren, Emilia Hellgren Helgesson, Enya Johansson, Filip Johansson, Fred Rapp, Joel Birgersson, John Eriksson, Jonna Zhou, Julia Fällberg, Lajla Midzic, Leona Johansson, Liam Engelfeldt, Linus Gerdsberg, Lovisa Carlström, Lukas Johnsson, Malte Voigt, Mikael Thorén, Milla Jonsson, Nick Moradi, Nicole Lundin, Randip Singh Balol, Ronja Källström, Sam Södermark, Simon Aspman, Solise Morales Nilsson, Viktor Göthberg, Vincent Skilling, Vincent Wikand, Yusif Suleymanov, Zander Ralevski

 

Tränare:
Roland Fällberg, Conny Dieserud, Malin Mällo, Patrik Bärdne, Johan Källström, David Hedkvist, Elias Ekroth, Holger Lindström, Linda Eskilsson, Malin Haampää, Rolf Westlund, Thomas Källberg, Hampus Arvérus, Hugo Engberg och Björn Capretti

 
Sponsorer