SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Härlig Judohelg i Lindesberg
2023-09-25 14:17
Delar av gänget som var med i Lindeberg. Här vid samlingen i Brunnsbo på fredag eftermiddag.

Fredagen den 22:e september åkte vi med nästan 20st tävlande och coacher till tävlingen Linde Judo Open i Lindesberg. Det var ett förväntansfullt gäng som samlades i Brunnsbo på fredag eftermiddag. Vi åkte med två minibussar, resan blev som vanligt väldigt rolig och en viktig del av helgen. 

 

Invägning i Lindesberg vid ca kl. 20 på kvällen, efter det så blev det Thai mat innan vi åkte vidare till Örebro för att denna gång bo på Scandic hotell. På lördagen blev det tävling för hela slanten. Vi hade deltagare i U13, U15, U18 och Senior-klasserna. Det blev en fin tävlingsdag med bra matcher, framgångar och fina placeringar. Men viktigast av allt, alla hade superkul och gjorde sitt bästa! Eftersom det var så många deltagare på tävlingen så blev det en lång dag med finaler sent på kvällen. Lördagen avslutades med pizza i Örebro. Några hann till och med att titta på Örebro slott. Efter det så blev skönt häng på hotellet. 

 

På söndagen åkte vi tillbaka till Lindesberg för att medverka på läger och två träningspass. Då deltagandet var så stort så delades vi in i en yngre respektive en äldre grupp. Bra träning och bra motstånd, detta var mycket uppskattat av Budo-gänget. 

 

På söndag eftermiddag rullade vi hemåt men fina matcher, nya lärdomar och träningsvärk i käkmusklerna pga. allt skrattande. Grymt bra kämpat alla deltagare och coacher som var med under denna fina helg! 

 

Som vanligt hittar ni alla bilder från helgen i Bildarkivet HÄR

Spännande tävling på Judits Pokal 3
2023-09-16 19:12
Dagens grymma lag från Budo

Idag var vi och tävlade på Judits Pokal. Det var den tredje deltävlingen i år och U11 och U13 (9 – 12 år) var med och tävlade. Det blev en spännande dag med många fina matcher. När tävlingen summerades så blev det poängmässigt väldigt jämt.

Summerat så fick vi med oss nedan fina placeringar hem till Hisingen:

Danni Cenanovic                         Guld

Stefan Daberdaku                      Silver

Alvin Wendel                                Silver

Ronja Källström                           Silver

Leona Johansson                        Silver

Nora Segerlind                             Brons

Enya Johansson                          Brons

Emil Carlström                             Brons

Anton Säwström Blomqvist        Brons

Jonna Zhou                                   Brons

Axel Rehngren                             Brons

Clara Le Gars                                4:a

Dilara Tanriverdi                          4:a

Yusif Suleymanov                       4:a

 

Poängmässigt så fick vi ihop 326 poäng vilken gav oss en fin tredje plats i dagens jämna tävling. Det blev strax efter 2:an Mölndal som fick 340 och 1:an Trollhättan som fick 390. En spännande och jämn tävling.

 

Bra kämpat av att våra tävlande och tack till föräldrar och släkt som ivrigt hejade på från mattkanten. Sista deltävlingen går den 11:e november. Då kommer vår yngsta och äldsta spelare tävla. Det ser vi fram emot.   

Terminsstart - Höstterminen 2023
2023-08-05 12:58
En härlig bild från en av alla tävlingar vi har medverkat på

Judoklubben Budo hälsar nya och gamla medlemmar varmt välkomna till en ny spännande termin!

 

Judo - En sport som bygger på en stark värdegrund men framför allt är väldigt rolig att träna och tävla. Tjejer och killar tränar ihop, vi har mycket tjejer i vår förening vilket är fantastiskt roligt. Det är kostnadsfritt att prova på. I samband med vår uppstart tar vi emot nybörjare från 4 år upp till pensionärer.

 

Ni som har yngre barn, ta chansen att testa på Judo i lek-form. I vår Stor & liten gruppen tränar ni ihop med era barn. I Lekjudogruppen så tränar barnen på mattan utan föräldrar. Båda grupperna körs i kursform på 10 veckor.

 

Det sker 270 000 fallolyckor i Sverige varje år. Med kunskap i fallteknik kan man undvika att skada sig om olyckan är framme. Därför har Svenska Judoförbundet tagit initiativ för ökad falltrygghet för äldre med ett preventivt träningsprogram; Judo4Balance. Programmet är utvecklat av en expertgrupp med läkare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Samtliga är judotränare med svart bälte. Vi kör vår falltrygghetsträning för seniorer på torsdagar, vi har både fortsättningsgrupp och nybörjargrupp. Kom och testa på!

 

Officiell uppstart av höstterminen kommer att ske vecka 34, från och med 21:e augusti. De flesta ordinarie grupper kommer då att återuppta träning under samma tider som under föregående termin, det finns några undan tag, se nedan.

 

Nya medlemmar anmäler sig via hemsidan, klicka på ”Ny medlem”. I schemat nedan kan ni se vilken grupp ni ska starta i. Efter anmälan via hemsidan kan ni kostnadsfritt testa på en gång innan ni bestämmer er för att fortsätta. Klicka på ”frågor och svar” på hemsidan för mer information.

 

För er som tränade förra terminen så startar ni i samma grupp som förra terminen. Vid eventuella byte av grupp så kommer den informationen från er tränare.

 

Träningstider under höstterminen

Lillhagen, Gamla Lillhags vägen 128:

Stor & Liten 4-5 år – söndagar, 10:00-10:45. Förälder och barn tränar ihop, 10 veckors kurs, Start den 3/9

Lekjudo 5-6 år – söndagar, 15:00-16:00, 10 veckors kurs, Start den 3/9

Lilla gruppen 7-8 år – måndagar och onsdagar, 17:30-19:00. Start den 21/8

Mellangruppen 9-10 – tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00. Start den 22/8

Stora gruppen 11-14 – tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30. Start den 22/8

Vuxengruppen 14 år uppåt – måndagar och onsdagar, 19:00-20.30. Start den 2/8

Falltrygghetsträning för seniorer 65 år uppåt – torsdagar 10.00 fortsättningsgrupp, start den 31/8

Falltrygghetsträning för seniorer 65 år uppåt – torsdagar 13.00 nybörjargrupp, start 31/8

 

Eriksberg, Herrgårdsskolans gymnastiksal:

Eriksbergsgruppen 7-12 år – torsdagar, 18:00-19:30. Start den 24/8

 

De angivna åldrarna avser vad barnet fyller under pågående år.

 

Vi ses på mattan. Välkomna!

Judoklubben Budo

Sommarträning på Judoklubben Budo
2023-06-05 10:41
Delar av gänget som tränade förra året

Judoklubben Budo kommer samma som förra året erbjuda sommarträning för barn. Detta eftersom alla familjer inte reser iväg på semestern, speciellt inte i juni. Vi kommer att erbjuda sommarträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingens som vill testa på att träna Judo. Som ni vet så är det ju viktigt att våra barn får aktivera sig. Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 14 år.

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet. Träningarna kommer att ledas av våra ungdomstränare i klubben. Vi har lagt start av sommarträningarna efter ordinarie termin slutar den 9:e juni och till slutet av juni. Träningarna är planerade till följande tider:
Måndag 12:e juni kl 17:30-19:00
Onsdag 14:e juni kl 17:30-19:00
Måndag 19:e juni kl 17:30-19:00
Onsdag 21:e juni kl 17:30-19:00
Måndag 26:e juni kl 17:30-19:00
Onsdag 28:e juni kl 17:30-19:00

🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare eller kommentera nedan. Ni får gärna dela vårt inlägga vidare i ditt nätverk.

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda.
OBS! Gäller endast nya medlemmar. Befintliga medlemmar har fått inbjudan via mail. Nya medlemmar anmäler sig genom länken:
https://www.jkbudo.se/form/?ID=208141
Vid frågan ”Vilken grupp vill du anmäla dig till?” välj: Sommarträning
Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Ni är varmt välkomna till vår sommarträning!

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo 🙋‍♀️🙋‍♂️

Skol RM och Judofestivalen
2023-06-03 13:57
Gänget i Lindesberg. Bild: Roland Fällberg

Då har vi summerat alla bilder från Skol RM och Judofestivalen!
En fantastiskt rolig helg som innehöll allt vad ett läger skall innehålla🥋🌞🏊‍♀️ Stort grattis till bra matcher, ni som var med och tävlade på Skol RM!👏👏🏆

Alla bilder finns i bra upplösning här på vår hemsida, klicka på "Bildgalleri" 📸

Framgångar på Nordiska Mästerskapen i Norge
2023-05-16 19:51
Nordisk Mästare Veteran +100: Holger Lindström
Flera lärdomar tar vi med oss hem
 
Resultat:
Holger Lindström Guld
Zander Ralevski Oplac
Said Hasuna Oplac
Göteborgs SM-vinnare hedras med en fest!
2023-05-14 21:06
Göteborgs SM-vinnare hedras med en fest!
Göteborgska idrottare som skrivit in sig i historieböckerna som SM-vinnare under 2022 firas då idrotts- och föreningsnämnden bjuder in till hyllningsfest.
 
Elin Mällo från JK Budo var en av 70-talet göreborgska idrottare som ikväll intog Börsen vid Gustaf Adolfs torg.
 
Medföljande gäst och representant från Budo var Clara Fällberg som tog SM-brons.
 
”…De hyllas för sina guldmedaljer i svenska mästerskapstävlingar under 2022. Genom sina prestationer lyfter de Göteborg som idrottsstad och inspirerar fler till idrott och fysisk aktivitet.
De svenska mästarna representerar 23 föreningar i allt från golf och karate till tyngdlyftning och fotboll.
 
Hyllningsfesten som är ett årligt evenemang firar 30-årsjubileum i år.”
 
Utdrag från Göteborgs stads hemsida.
Fina framgångar på Hajime Cup i Varberg
2023-05-13 20:35
Axel och Yusif från JK Budo

Många Judotävlingar den här helgen. Ett gäng från Budo var på nybörjartävlingen Hajime Cup i Varberg. 

 

Kion och Adeem gjorde fina matcher och mötte bra motstånd. Pedro fick verkligen övermäktigt motstånd, men bestämde sig att kämpa vidare. Han gjorde dagens mesta "mentala krigandet" så även om inte matcherna gick hans väg så visade han på exceptionell tuffhet.

 

Havanna fick också ordentlig motstånd, och landade härlig o-goshi! Yusif var en ångvält i greppning och skruvstäds-kesa-gatame avslutningar!

 

Axel gjorde hiza-guruma med stor "wow-faktor" från publiken och fick möta Karl den store från Stenungsund där båda satsade på sina guldkast, Karl tog hem det men axel imponerar i hiza-guruma/Yoko otoshi.

 

Coach på plats var Peter Sundin. 

 

En riktigt bra dag för Budo i Varberg! Bra kämpat alla som var med.

 

Placeringar:
Kion Guld
Adem Guld
Havana Guld
Yusif Guld
Axel Silver
Pedro Brons
Reportage om vår fallträning i Tidningen Backa/Kärra
2023-05-13 20:33
Vad kul att Tidningen Backa / Kärra uppmärksammar vår satsning för fallträning för äldre
Vill ni läsa tidningen så kan ni klicka på länken nedan:
Trevlig läsning
 
Sponsorer