SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Judoklubben Budo
BLI MEDLEM
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Terminsstart 2023
2023-01-02 23:25
En härlig bild från en av alla tävlingar vi har medverkat på under förra året

Judoklubben Budo hälsar nya och gamla medlemmar varmt välkomna till ett nytt spännande judoår!

 

Officiell uppstart av vårterminen kommer att ske vecka 2, från och med 9:e januari. Samtliga ordinarie grupper kommer då att återuppta träning under samma tider som under föregående termin (se nedan). Uppstart för grupperna Lekjudo och Stor & Liten sker den 5:e februari.

 

Nya medlemmar anmäler sig via hemsidan, klicka på ”Ny medlem”. I schemat nedan kan ni se vilken grupp ni ska starta i. Efter anmälan via hemsidan kan ni kostnadsfritt testa på en gång innan ni bestämmer er för att fortsätta. Klicka på ”frågor och svar” på hemsidan för mer information.

 

För er som tränade förra terminen så startar ni i samma grupp som förra terminen. Vid eventuella byte av grupp så kommer den informationen från er tränare.

 

Träningstider under vårterminen

Lillhagen, Gamla Lillhags vägen 128:

Stor & Liten 4-5 år - söndagar, 10:00-10:45. Start den 5/2. 5 år nybörjare. 

Lekjudo 5-6 år – söndagar, 15:00-16:00. Start den 5/2. 5 år som tränat innan.

Lilla gruppen 7-8 år – måndagar och onsdagar, 17:30-19:00. Start den 9/1

Mellangruppen 9-10 – tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00. Start den 10/1

Stora gruppen 11-14 – tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30. Start den 10/1

Vuxengruppen 14 år uppåt – måndagar och onsdagar, 19:00-20.30. Start den 9/1

 

Eriksberg, Herrgårdsskolans gymnastiksal:

Eriksbergsgruppen 7-10 år – torsdagar, 18:00-19:30. Start den 12/1

 

Vi ses på mattan. Välkomna!

Judoklubben Budo

JULFEST! Vilken dag! Vilket år!
2022-12-11 16:53
Arrangörer och deltagare på årets Klubbmästerskap

Lördagen den 10:e december var det dags för avslutning och julfest. I vanlig ordning så delades klubben upp i två julfester för att kunna få plats. Vi kan till vår glädje konstatera att klubben fortsätter växa och att det var tidvis ganska trångt trots uppdelningen.

 

Detta är ju inte bara en avslutning utan även ett tillfälle att summera året och vilket år vi har haft! Härliga judoträningspass, alternativa träningspass så som skidor, klättring och styrketräning. Givande utbildningar och bra resor ihop. Men även grymt mycket tävling under 2022. Summerat har vi haft över 60 st personer tävlande för klubben under året. Vi har tillsammans kämpat ihop över 130 st medaljer varav flera medaljer på Svenska mästerskapen! Vilket år 2022 blev!

 

Stor tack till alla barn, ungdomar, tränare, styrelse och föräldrar som under året har varit delaktiga i vår framgång!

 

Tillbaka till julfesten. Den första julfesten inleddes med en uppvisning från Stora Gruppen. Det var en fin uppvisning med fina tekniker och en extra julklapp på slutet. Efter det var det vuxengruppens tur att visa höga och avancerade tekniker. Efter uppvisningen blev det fika, lotter och prisutdelning på andra våningen. En härlig feststämning och vi delade ut flitpriser och vandringspokaler.  

 

Efter att första julfesten var över så dukade vi snabbt om för sittning nummer två. Nu var det Lilla och Mellangruppen som medverkade. Nytt för i år var att vi startade med Klubbmästerskap. Intresset var stort både bland tjejer och killar, alla kämpade så att svetten rann. Mycket stöttning från publiken och skratt blandades med höga heja-rop. Det var våra ungdomar som stod för arrangemanget av tävlingen. De gjorde ett kanonjobb och tävlingen avslutades med en fin prisutdelning (bilder finns nedan). Efter det så var det enligt traditionen dags för fika, lotter och utdelning av flitpriser och vandringspokaler.   

 

Peter Martins trofé för Best Fighting Spirit delades ut till Dino Fejzic. Nils-Erik Israels pokal för Goda Insatser inom Judosporten tilldelades Holger Lindström. Karl Wösts Trofé för bästa dam delades ut till Elin Mällo för hennes fina guld på SM och Björn Engbergs memorial Trophy för bäste herre delades ut till Roland Fällberg för hans silver på SM i veteranklassen.

 

Träningen startar igen, samma vecka som skolan börjar. Om ni har syskon eller kompisar som vill börja träna judo, be dem då att snabbt registrera sig på vår hemsida innan grupperna för 2023 blir fulla.

 

Med det så vi vill önska alla medlemmar i klubben en riktig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

 

Bilder från dagen finns i Bildgalleriet HÄR

Välkommen till JK Budos Julavslutning 2022
2022-12-03 10:29
En bild från ett tidigare års julfest

Lördagen den 10/12 har vi julavslutning på Judoklubben Budo. Vi kommer då att hålla till i vår lokal på Gamla Lillhagsvägen 128. Festen kommer liksom förra året att delas upp i två omgångar för att alla ska få plats i lokalen. Den stora skillnaden i år är att våra yngre elever kommer at fira in julen med hejdundrande Klubbmästerskap!

Första gänget kör igång 10:30 och kommer att bestå av de yngsta och äldsta träningsgrupperna. Alltså lekjudon, Stora gruppen och Vuxengruppen.

Andra omgången inleds därefter med KM för kategorierna U9-U13, klockan 12:30 och kommer att omfatta Lilla gruppen, Mellangruppen och Eriksbergsgruppen. (Yngre elever ifrån Stora gruppen är också inbjudna till KM. De är varmt välkomna att delta under båda omgångarna om de vill)

Som vanligt kommer avslutningen att bestå av lite uppvisning, en hel del fika, lotterier samt utdelning av vandringspokaler och andra priser. Eftersom det är barnen som står för showen är det viktigt att de alla har med sig sina judodräkter!

För att underlätta planeringen är det viktigt ni som tänker komma anmäler er (Se mail om det)! Separat anmälan till klubbmästerskapet har gått ut via mail till de som har åldern inne för detta.

 

Varmt välkomna!

Vi firar våra segrar – Ikväll firade vi Judits Pokal segern
2022-11-15 21:48
Här är delar av gänget (inte alla) som har varit med och tävlat under året

Efter lördagens vinst av Judits Pokal så blev det ikväll en stor fest på Judoklubben Budo. Ordinarie träningar ställdes in och i stället blev det en fest-träning. Alla som medverkat på tävlingen under året bjöds in, coacher, föräldrar och syskon kom. Det var nästan ”lapp på luckan…”

 

På mattan blev det trångt men skönt. En glad och intensiv träning, självklart med Randori (matchträning) inslag för detta tävlingsglada gäng. Alla tränade med alla, de lättaste i klubben fick testa på de tyngre ungdomarna. Det blev en fin blandning, mycket svett och många skratt.

Efter träningen serverades det tårta, kön blev snabbt lång. Tur att vi hade köpt ordentligt med tårta då många ville ha mer. För att få plats fick vi göra ett undantag och tillåta tårt-ätande på mattan. En kväll att minnas!

 

Bilder från den fina kvällen finns som vanligt i Bildgalleriet HÄR.

 

Vilket härligt avslut på tävlingsåret 2022. Nu är vi laddade för 2023!

Judoklubben Budo vinner Judits Pokal 2022!
2022-11-12 14:42

Lördagen den 12 november så gick den sista deltävlingen av Judits Pokal. Tävlingen är en barn- och ungdomstävling som arrangeras fyra gånger per år hos Göteborgs Judoklubb och syftet är att stimulera och utveckla ungdomsjudon i Västra Sverige. Alla klubbars resultat räknas ihop efter varje deltävling, den klubben som har mest poäng efter den fjärde och sista deltävlingen vinner vandringspriset.

 

Tävlingen fyllde i år 50 år. Det firades med ballonger, tårta och ett fint tal av Dick Johansson som var med för 50 år sedan när tävlingen genomfördes för första gången. Detta skapade lite extra glamour över tävlingen. Tack till Göteborgs Judoklubb för ett fint arrangemang!

 

JK Budo vann den totala tävlingen förra året och vi hade en ledning inför den sista deltävlingen. I den sista deltävlingen så är det vår äldsta och yngsta medlemmars som får vara med och tävla. Vårt starka lag bestod av 15st judokas ifrån de allra lättaste till de tyngsta ungdomarna i klubben. Alla var så klart lite spända med tanke på att det var den sista deltävlingen. Vi hade även med Fredrik Mällo som domare på mattan. I några matcher var det full pott för Budo, två tävlande från Budo som möttes och grymma Fredrik som var domare 😊

 

Våra tävlande gjorde grymma matcher och kämpade med stor vilja på mattan. De fick stort stöd från klubbkompisar och familjer som hejade fram våra kämpar. När matcherna var över och sammanräkningen var klar så stod det klart att vi hade vunnit den sista deltävlingen. Det innebär att Budo har vunnit samtliga deltävlingar under 2022 och även den totala tävlingen av Judits Pokal 2022.

 

Mycket bra gjort alla som har varit med och kämpat under året! Deltagare, tränare, styrelse, föräldrar, domare. osv. Det är ett fint bevis att vi är en härlig klubb som gillar tävlingsjudo (Vi gillar även mycket annat med judo 😊)

 

JK Budo fick 516 poäng i den sista deltävlingen.
Summerat alla deltävlingarna under året så blev resultatet så här:

  1. JK Budo 1948 poäng
  2. Landvetter Judoklubb 890 poäng
  3. Mölndal 820 poäng

 

Alla bilder från dagen finns HÄR. Fler bilder kommer att läggas till de närmsta dagarna.

 

Nu laddar vi om för Judits Pokal 2023!

 

 

Alla deltagare som var anmälda till Judits Pokal under 2022:
Adem Suleymanov, Adnan Durmo, Alvin Wendel, Alvina Haag, Amir Bubalo, Anton Hivell, Anton Säwström Blomqvist, Arvid Ivarsson, Axel Sperens, Clara Fällberg, Danni Cenanovic, Demian Levente, Popescu Jakab, Dino Fejzic, Domenik Ralevski, Elias Thorén, Emil Lindgren, Emilia Hellgren Helgesson, Enya Johansson, Filip Johansson, Fred Rapp, Joel Birgersson, John Eriksson, Jonna Zhou, Julia Fällberg, Lajla Midzic, Leona Johansson, Liam Engelfeldt, Linus Gerdsberg, Lovisa Carlström, Lukas Johnsson, Malte Voigt, Mikael Thorén, Milla Jonsson, Nick Moradi, Nicole Lundin, Randip Singh Balol, Ronja Källström, Sam Södermark, Simon Aspman, Solise Morales Nilsson, Viktor Göthberg, Vincent Skilling, Vincent Wikand, Yusif Suleymanov, Zander Ralevski

 

Tränare:
Roland Fällberg, Conny Dieserud, Malin Mällo, Patrik Bärdne, Johan Källström, David Hedkvist, Elias Ekroth, Holger Lindström, Linda Eskilsson, Malin Haampää, Rolf Westlund, Thomas Källberg, Hampus Arvérus, Hugo Engberg och Björn Capretti

Budo bästa klubb på GO Cup 2 i helgen
2022-10-31 23:39
Några av våra duktiga medlemmar som var med och kämpade i Stenungssund

I lördags intog GO cup Stenungssunds Arena, och självklart var Judoklubben Budo med!

 

Ett stort gäng av våra barn, ungdomar och vuxna, både nya på tävlingsmattan och mer rutinerade, visade upp vad de lärt sig mot motståndet i Stenungsund.

 

På denna nybörjartävling är det mycket glädje både på och vid sidan av mattan, då både coacher, familj och klubbkamrater hejar på de tävlande!

 

Våra duktiga barn, ungdomar och vuxna presterade så bra att Budo blev bästa klubb på tävlingen! Tack till alla tävlande och coacher, och tack till Stenungssunds judoklubb för en härlig Go cup!

 

Bilder från den fina dagen finns i vårt Bildgalleri HÄR

 

Nedan kan ni se en summering av vårt fina resultat. Totalt hela 19st medaler och många bra matcher och prestationer!

 

NELLIE ÖSTER Guld
ISOLDE AGAEUS RIVERA Guld
SIMON ASPMAN Guld
AXEL REHNGREN Guld
VIKTOR GÖTHBERG Guld
   
BRUNO SANTANA SILVA Silver
LIAM ENGELFELDT Silver
MALTE VOIGT Silver
RONJA KÄLLSTRÖM Silver
JONNA ZHOU Silver
ADEM SULEYMANOV  Silver
FILIP JOHANSSON Silver
   
NICOLE LUNDIN Brons
LEONA JOHANSSON Brons
SIMON WARTIG Brons
YUSIF SULEYMANOV Brons
LAJLA MIDZIC Brons
ANTON GÅRDMO Brons
VIKTOR ERIKSSON  Brons
   
ANTON SÄWSTRÖM BLOMQVIST  4:a
DEMIAN POPESCU JAKAB  4:a
KION SUNDIN 5:a

 

Brons för tjejerna under lagtävlingarna i Lindesberg!
2022-10-25 14:16
Tjejlaget från Göteborg som tog brons. På bilden saknas Milla Jonsson från Budo.
Det blev en lång tävlingsdag på Riksmästerskapen för ungdomslag. Mycket matcher och många uppvärmningar.
 
Killarna kämpade hårt och gjorde fina matcher men lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet.
Tjejerna krigade på bra i sin grupp och blev tvåa i gruppen och på så sätt klara för semifinal. I semifinal förlorade vi med 3-4 mot Örebro. Så nära final! Det blev istället ett fint Brons att ta med hem till Göteborg
 
Dino Fejzic från Budo fick priset - "Bästa kille" i herrlaget från Göteborg. Grattis!
 
Efter den långa tävlingsdagen så avslutades tävlingen med bankett för att deltagare. Vi på Budo hade 10 st tävlande med i lagen. Grymt bra kämpat allihop!
 
Mycket skratt och heja på under dagen, många som var trötta på kvällen och somnade tidigt. Dagen efter var det träningsläger med två pass judo innan hemresa till Göteborg. 
 
Bilder från den spännande helgen hittar ni i Bildgalleriet HÄR
Fina framgångar för JK Budo på hemmaplan i Gothenburg Judo Open
2022-10-16 15:13
En härlig judohelg tillsammans

I helgen arrangerades Gothenburg Judo Open, det är den största judotävling som genomförs i Göteborg under året. Många av våra rutinerade U18 judokas var skadade och kunde inte medverka på tävlingen men då tog våra yngre U13/U15 och våra seniorer ett större steg framåt och levererade fina tävlingsresultat. Extra kul att få se comeback från flera av våra äldre seniorer som inte har tävlat på länge.

 

Sammanräknat så blev JK Budo näst bästa klubb av 35st startande klubbar och blev bästa klubb ifrån västra Sverige. Ett bra bevis på att tävlingsaktiviteten och kämpaglöden är stor i klubben.

Framgångarna fanns inte bara på judomattan utan även vid sidan av mattan. Klubben ställde upp med funktionärer, tidtagare, coacher, osv. som alla var en viktig del i att arrangera tävlingen som gick i Serneke Arena.

 

Vi hade en stor hejaklack på läktaren från familjer och föräldrar, de gav våra tävlande stöd på mattan. Vi hade även flera ”seniorer” som har varit aktiva i JK Budo under 60-, 70-, 80-, 90-talet. Flera av dem har varit med och startat upp JK Budo och Judon i Sverige. På bilderna kan ni se legender som Bo Kärfstedt, Hans Norberg, Freddy Fritzson, Ronny Fällberg, Peter Martin och Norris Martin. Stor tack för att ni kom och heja på.

 

Efter tävlingen samlades många av de tävlande, funktioner, coacher, osv. på Liseberg som hade Halloween tema. Det var många av judoklubbarna som var där, många Judokas som trängdes mellan otäcka clowner och spöken. Det blev en grym avslutning på dagen för alla medverkande på tävlingen. Det är en fin tradition som vi får fortsätta med.

 

På söndagen medverkade vi på efterföljande träningsläger i arenan, ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Mycket Judo och skoj med massor av skratt under den här helgen, tack till er alla som var med och förgyllde vår helg på hemmaplan.

 

Nedan ser ni en sammanställning av vårt fina resultat

Dino Fejzic                           Guld

Alvin Wendel                        Guld

Zanders Ralevski                  Silver

Julia Fällberg                        Silver

Amir Bubalo                         Silver U13

Amir Bubalo                         4:a U15

Said Hasuna                         Brons

Holger Lindström                  Brons

Danni Cenanovic                   Brons

Isolde Rivera                         Brons

Lovisa Carlström                   4:a

Hampus Arverus                   4:a

Nora Källvik                          4:a

Arvid Ivarsson                       4:a

Simon Aspman                     4:a

Randip Singh Balol               4:a

Malte Voigt                           5:a

Malin Haanpää                      5:a

Adnan Durmo                       5:a

Vincent Wikland                    5:a

Domenik Ralevski                 5:a

Vincent Skilling                     Skadad och fick avbryta

 

Alla bilder finns på hemsidan i Bildgalleriet.

 

JK Budo drog till Skåne!
2022-10-02 17:46
Budo starka lag på plats. På bilden saknas John och Vincent som finns på separat bild.

JK Budo drog till Skåne!

 

Lördagen den 1:e oktober åkte vi till Skurup i Skåne för att vara med på Wemmenhög Judo Open. Vi åkte ner redan på fredagen och sov på hotell i Malmö. Vi hann med massor av roliga saker under helgen, till och med att bada och spela pingis. Det blev en superkul helg med fin judo, mycket kämpaglöd och massor av skratt. 

Stort tack till alla som var med och förgyllde helgen och grattis till vårt fina resultat.

 

Vi blev näst bästa klubb av totalt 20st startande klubbar!

 

GULD:

Nellie Öster

 

SILVER:

Malin Haanpää

Julia Akradloo

Isolde Agaeus Rivera

Said Hasuna

Malte Voigt

Dino Fejzic

 

BRONS:

Julia Fällberg

Lovisa Carlström

Vincent Skilling

Zander Ralevski

 

Utöver ovan fina medlajer så gjorde många fler grymma matcher och placerade sig som 4:a eller 5:a. Mycket bra kämpat alla som var med!

 

Alla bilder ligger i Bildgallerier HÄR

 

BLI MEDLEM
 
Sponsorer