SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

2023-11-30 07:57

Hej!

Välkommen på julfest hos Judoklubben Budo!

Vi vill runda av och tacka för ett trevligt judo-år med en härlig julfest lördagen den 9:e december. Vi kommer då att hålla till i vår lokal på Gamla Lillhagsvägen 128. 

Julfesten kommer liksom tidigare år innan pandemin att delas upp i två omgångar för att alla ska få plats i lokalen utan att behöva trängas.

Första gänget kör igång 11:00 och kommer att bestå av de yngre grupperna. Alltså Stor & Liten, Lekjudogruppen, Lilla gruppen och Eriksbergsgruppen.

Andra omgången tar vid därefter, klockan 13:30 och består av Mellangruppen, Stora gruppen och Vuxengruppen.

Som vanligt kommer avslutningen att bestå av lite uppvisning, en hel del fika, lotterier samt utdelning av vandringspokaler och andra priser.

 

Eftersom det är barnen som står för showen är det viktigt att de alla har med sig sina judodräkter!

Inför festen kommer vi att behöva er hjälp att med att baka lite lussekatter, pepparkakor, osv. som vi sedan säljer billigt som fika.

För att inte få för mycket fika så har vi satt upp en lista i vårt klubbhus på Gamla Lillhagsvägen 128.

Skriv upp er på den. Ni kan själva välja i listan vad ni vill baka.

Eftersom Eriksbergsgruppen inte ser listan så finns alternativen ”Lussekatter 25 st” ”Pepparkakor 25st” ”småkaka 25st” ”chokladboll 25st” .

Eriksbergare som vill bidra med fika kan svara på detta mail så blir ni uppskrivna på listan.

Tack på förhand!

Anmälan till festen sker här - Julfest 9 December (google.com)

God Jul Önskar styrelse och tränare på JK Budo

Judoklubben Budo vinner Judits Pokal 2023
2023-11-19 11:43
Budos fina lag på plats på Judits Pokal 4

Lördagen den 11:e nov var det dags för den fjärde och sista deltävlingen av Judits Pokal 
Den här gången var det våra yngsta (7-8 år) och äldsta (13-17 år) som medverkade och kämpade. Inför den sista deltävlingen så hade vi på Budo ett försprång i den totala poängen. Skulle detta vara tillräckligt? Skulle vi lyckas vinna tillräckligt med matcher för att kunna behålla ledning och vinna? Ja, det blev en spännande och rolig deltävling.

 

Först ut var våra U9 judokas (judospelare på japanska). För många var det första tävlingen vilket gjorde det extra nervöst och pirrigt. De tävlande fick bra hjälp från våra tränare vid sidan och mattan och de trevliga domarna på mattan. Det blev en väldigt rolig dag för våra nya judotävlande i 7-8 års åldern. Att få sin första medalj, ja det var spännande! Alla kämpade fantastiskt bra och genererad många fina poäng till klubben. Superkul att våra tränare har skapat ett bra U9-lag som kan fortsätta tävla tillsammans. Mycket bra gjort!

 

Sedan blev det en kort paus innan de äldre i U15 och U18 skulle tävla. I pausen fick se en Kata uppvisning. En spännande uppvisning där vår medlem Kenny Kling medverkade. 

 

Efter detta var det dags för de äldre. Efter en gemensam uppvärmning startade tävlingen. Det märktes att vårt äldre lag var extra taggade, de siktade på att vinna så många matcher som möjligt för att hjälpa klubben till en totalseger av Judits Pokal 2023. Vi fick se grymma matcher. Ibland blev det match mellan två klubbkompisar, även i de matcherna visade man en ödmjuk judo men fortfarande viljan att vinna.    

 

Efter prisutdelningen för de äldre U15 och U18 så berättade tävlingsledningen att vinnare av Judits Pokal 2023 var Judoklubben Budo! Alla som medverkat på tävlingen blev jätteglada. Roland Fällberg fick ta emot pokalen som vi får behålla och Thomas Källberg tog emot vandringspriset som vi nu pga. våra insatser får behålla ett år till. Detta är tredje året i rad som vi vinner. Otroligt kul!

 

Summerat för 2023 så blev poängställningen:

JK Budo - 2075 

Landvetter - 1180

Mölndal - 1178 

 

Dagens fina placeringar:

Guld

Vincent Wikand

Adem Suleymanov

Salem Maksoud

Zander Ralevski

Domenik Ralevski

 

Silver
Simon Aspman

Julia Fällberg

Petter Fock

Malte Voigt

Josefin Haag

Sanja Partalo

 

Brons

Lovisa Carlström

Amir Bubalo

Elita Hansson

Mateja Jovanovic

Joel Birgersson

Ville Haanpää

Arjav Arora

Attila Wärnegård

 

Extra pris för dagens kämpainsats tilldelades till Sanja Partalo. Stort grattis! 

 

Stort tack till alla tävlande, coacher, styrelse, föräldrar och släktingar (som hejar fram våra hjältar)! Nu laddar vi om för Judits Pokal 2024!

 

Som vanligt finns det fina bilder från dagen i Bildgalleriet HÄR

 

En legend inom svensk judo har lämnat oss…
2023-11-04 13:13
Hans under SM i Helsingborg 1964. Motståndare Hans-Åke Parmlöf, Halmstad. Foto: Kurt Durewall.

Allhelgonahelgen är den tid på året då vi tillsammans uppmärksammar och minns dem som har lämnat oss. Det är en helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla.

 

För en kort tid sedan lämnade Hans Norberg oss. Hans är en legend inom svensk judo och var en av initiativtagarna att starta Judoklubben Budo 1961. Han har aktivt arbetat under många, många år för att utveckla och driva svensk judo. Han har varit aktiv som tävlingsjudoka och har många fina medaljer efter en lång tävlingskarriär.

 

Han har även varit tränare i vår klubb och har frikostigt stöttat andra klubbar i Sverige med att utveckla sin judo. Har var en teknisk judokille som fokuserade på detaljerna i teknikerna. Han var duktig på tex. uchi mata och en mästare på fotsvep.

 

Under 60-talet och framåt när judon var ny i Sverige så medverkade Hans tillsammans med vännerna på Budo i olika typer av uppvisningar tex. i samband med bodybuildingtävlingar så gjorde Budo-gänget en judouppvisning i pausen. De spelade även ”bovar” i samband med Polisens uppvisningar. De fick då spöka ut sig och blev ordentligt kastade av poliserna som grep dom. Roliga minnen…

 

2021 gjorde Göteborgs-Posten ett reportage om JK Budo i samband med att klubben firade 60-årsjubileum. Ni kan nedan se bilder från artikeln. GP spelade även in en intervju från mattan med Hans och hans träningskompis Bosse. Den kan ni se här: https://youtu.be/tWb_TGFTdxo?si=47cGoyk05Jw8leNX  

 

I samband med 60-årsjubileumet så gjorde Roland en Intervju om JK Budos historia med Bo Kärfstedt, Freddie Fritzon och Hans Norberg. Även den filmen kan ni se på JK Budos Youtube kanal eller klicka på länken: https://youtu.be/nqEHwxle-BQ?si=clAkuueLvbcvvUAP

 

En del av bilderna (som finns i bildgalleriet) har vi fått av Marja Durewall-Nilson som var gift med Kurt Durewall. Det är Kurt som har tagit bilderna. Några av bilderna är tagna under det fina 60-talet och har tidigare inte visats på sociala medier. Där ser vi en glad och härlig Hans precis som vi kommer att minnas honom…

 

Vi beklagar sorgen och våra tankar går till Hans anhöriga.

 

/Roland Fällberg
JK Budo

 

Fler bilder hittar ni HÄR

 

Stark judohelg på hemmaplan 🥋😍
2023-10-15 21:10
Delar av gänget som var med och tävlade på lördagen. Vilken härlig dag vi fick tillsammans.

Helgen den 14:e - 15:e oktober medverkade ett stort gäng från klubben på tävlingen och lägret Gothenburg Judo Open 🇸🇪

Intresset att medverka på tävlingen var stort i klubben, verkligen kul. Det var en bra mix av yngre och äldre, även några äldre "rävar" som ville tävla igen 🦊👍 Det var även en blandning av deltagare som inte har tävlat så mycket tidigare till dem som tävlar ofta. Alla kämpade fantastiskt bra med en skön inställning på mattan. Vi fick med oss många fina matcher och medaljer hem 🥇🏆🥈
Våra coacher fick en lång dag med få raster 😅 Fredrik var med som domare och gjorde en fin insats 🙋‍♂️

Som vanligt hade vi fin publik, många Budoiter som ville komma och heja på våra spelare 👏👏👏

Trots att tävlingen förseendades så lyckades vi ändå enlig traditionen avsluta dagen med ett besök på Liseberg som har Halloween tema. Våra judokas gled runt i mindre grupper och blev skrämda och jagade av demoner och clowner 🤡🧛‍♂️🧟‍♀️ Det blev även en del attraktioner under kvällen 🎡🎢🎠🏟 Vid stängning var det dags att snabbt ta sig hem för att få sova en stund innan det var dags för träningsläger på söndagen...

På söndag morgon kl 9 var det ett tappert gäng som stod redo för randori i ett par timmar. Alla kämpade väl och fick bra träning. Det blev även ett pass på eftermiddagen 😅 Bra kämpat alla som var med och förgyllde vår helg tillsammans!

 

Alla bilderna finns i Bildgalleriet HÄR

Härlig Judohelg i Lindesberg
2023-09-25 14:17
Delar av gänget som var med i Lindeberg. Här vid samlingen i Brunnsbo på fredag eftermiddag.

Fredagen den 22:e september åkte vi med nästan 20st tävlande och coacher till tävlingen Linde Judo Open i Lindesberg. Det var ett förväntansfullt gäng som samlades i Brunnsbo på fredag eftermiddag. Vi åkte med två minibussar, resan blev som vanligt väldigt rolig och en viktig del av helgen. 

 

Invägning i Lindesberg vid ca kl. 20 på kvällen, efter det så blev det Thai mat innan vi åkte vidare till Örebro för att denna gång bo på Scandic hotell. På lördagen blev det tävling för hela slanten. Vi hade deltagare i U13, U15, U18 och Senior-klasserna. Det blev en fin tävlingsdag med bra matcher, framgångar och fina placeringar. Men viktigast av allt, alla hade superkul och gjorde sitt bästa! Eftersom det var så många deltagare på tävlingen så blev det en lång dag med finaler sent på kvällen. Lördagen avslutades med pizza i Örebro. Några hann till och med att titta på Örebro slott. Efter det så blev skönt häng på hotellet. 

 

På söndagen åkte vi tillbaka till Lindesberg för att medverka på läger och två träningspass. Då deltagandet var så stort så delades vi in i en yngre respektive en äldre grupp. Bra träning och bra motstånd, detta var mycket uppskattat av Budo-gänget. 

 

På söndag eftermiddag rullade vi hemåt men fina matcher, nya lärdomar och träningsvärk i käkmusklerna pga. allt skrattande. Grymt bra kämpat alla deltagare och coacher som var med under denna fina helg! 

 

Som vanligt hittar ni alla bilder från helgen i Bildarkivet HÄR

Spännande tävling på Judits Pokal 3
2023-09-16 19:12
Dagens grymma lag från Budo

Idag var vi och tävlade på Judits Pokal. Det var den tredje deltävlingen i år och U11 och U13 (9 – 12 år) var med och tävlade. Det blev en spännande dag med många fina matcher. När tävlingen summerades så blev det poängmässigt väldigt jämt.

Summerat så fick vi med oss nedan fina placeringar hem till Hisingen:

Danni Cenanovic                         Guld

Stefan Daberdaku                      Silver

Alvin Wendel                                Silver

Ronja Källström                           Silver

Leona Johansson                        Silver

Nora Segerlind                             Brons

Enya Johansson                          Brons

Emil Carlström                             Brons

Anton Säwström Blomqvist        Brons

Jonna Zhou                                   Brons

Axel Rehngren                             Brons

Clara Le Gars                                4:a

Dilara Tanriverdi                          4:a

Yusif Suleymanov                       4:a

 

Poängmässigt så fick vi ihop 326 poäng vilken gav oss en fin tredje plats i dagens jämna tävling. Det blev strax efter 2:an Mölndal som fick 340 och 1:an Trollhättan som fick 390. En spännande och jämn tävling.

 

Bra kämpat av att våra tävlande och tack till föräldrar och släkt som ivrigt hejade på från mattkanten. Sista deltävlingen går den 11:e november. Då kommer vår yngsta och äldsta spelare tävla. Det ser vi fram emot.   

Terminsstart - Höstterminen 2023
2023-08-05 12:58
En härlig bild från en av alla tävlingar vi har medverkat på

Judoklubben Budo hälsar nya och gamla medlemmar varmt välkomna till en ny spännande termin!

 

Judo - En sport som bygger på en stark värdegrund men framför allt är väldigt rolig att träna och tävla. Tjejer och killar tränar ihop, vi har mycket tjejer i vår förening vilket är fantastiskt roligt. Det är kostnadsfritt att prova på. I samband med vår uppstart tar vi emot nybörjare från 4 år upp till pensionärer.

 

Ni som har yngre barn, ta chansen att testa på Judo i lek-form. I vår Stor & liten gruppen tränar ni ihop med era barn. I Lekjudogruppen så tränar barnen på mattan utan föräldrar. Båda grupperna körs i kursform på 10 veckor.

 

Det sker 270 000 fallolyckor i Sverige varje år. Med kunskap i fallteknik kan man undvika att skada sig om olyckan är framme. Därför har Svenska Judoförbundet tagit initiativ för ökad falltrygghet för äldre med ett preventivt träningsprogram; Judo4Balance. Programmet är utvecklat av en expertgrupp med läkare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Samtliga är judotränare med svart bälte. Vi kör vår falltrygghetsträning för seniorer på torsdagar, vi har både fortsättningsgrupp och nybörjargrupp. Kom och testa på!

 

Officiell uppstart av höstterminen kommer att ske vecka 34, från och med 21:e augusti. De flesta ordinarie grupper kommer då att återuppta träning under samma tider som under föregående termin, det finns några undan tag, se nedan.

 

Nya medlemmar anmäler sig via hemsidan, klicka på ”Ny medlem”. I schemat nedan kan ni se vilken grupp ni ska starta i. Efter anmälan via hemsidan kan ni kostnadsfritt testa på en gång innan ni bestämmer er för att fortsätta. Klicka på ”frågor och svar” på hemsidan för mer information.

 

För er som tränade förra terminen så startar ni i samma grupp som förra terminen. Vid eventuella byte av grupp så kommer den informationen från er tränare.

 

Träningstider under höstterminen

Lillhagen, Gamla Lillhags vägen 128:

Stor & Liten 4-5 år – söndagar, 10:00-10:45. Förälder och barn tränar ihop, 10 veckors kurs, Start den 3/9

Lekjudo 5-6 år – söndagar, 15:00-16:00, 10 veckors kurs, Start den 3/9

Lilla gruppen 7-8 år – måndagar och onsdagar, 17:30-19:00. Start den 21/8

Mellangruppen 9-10 – tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00. Start den 22/8

Stora gruppen 11-14 – tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30. Start den 22/8

Vuxengruppen 14 år uppåt – måndagar och onsdagar, 19:00-20.30. Start den 2/8

Falltrygghetsträning för seniorer 65 år uppåt – torsdagar 10.00 fortsättningsgrupp, start den 31/8

Falltrygghetsträning för seniorer 65 år uppåt – torsdagar 13.00 nybörjargrupp, start 31/8

 

Eriksberg, Herrgårdsskolans gymnastiksal:

Eriksbergsgruppen 7-12 år – torsdagar, 18:00-19:30. Start den 24/8

 

De angivna åldrarna avser vad barnet fyller under pågående år.

 

Vi ses på mattan. Välkomna!

Judoklubben Budo

Sommarträning på Judoklubben Budo
2023-06-05 10:41
Delar av gänget som tränade förra året

Judoklubben Budo kommer samma som förra året erbjuda sommarträning för barn. Detta eftersom alla familjer inte reser iväg på semestern, speciellt inte i juni. Vi kommer att erbjuda sommarträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingens som vill testa på att träna Judo. Som ni vet så är det ju viktigt att våra barn får aktivera sig. Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 14 år.

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet. Träningarna kommer att ledas av våra ungdomstränare i klubben. Vi har lagt start av sommarträningarna efter ordinarie termin slutar den 9:e juni och till slutet av juni. Träningarna är planerade till följande tider:
Måndag 12:e juni kl 17:30-19:00
Onsdag 14:e juni kl 17:30-19:00
Måndag 19:e juni kl 17:30-19:00
Onsdag 21:e juni kl 17:30-19:00
Måndag 26:e juni kl 17:30-19:00
Onsdag 28:e juni kl 17:30-19:00

🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare eller kommentera nedan. Ni får gärna dela vårt inlägga vidare i ditt nätverk.

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda.
OBS! Gäller endast nya medlemmar. Befintliga medlemmar har fått inbjudan via mail. Nya medlemmar anmäler sig genom länken:
https://www.jkbudo.se/form/?ID=208141
Vid frågan ”Vilken grupp vill du anmäla dig till?” välj: Sommarträning
Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Ni är varmt välkomna till vår sommarträning!

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo 🙋‍♀️🙋‍♂️

Skol RM och Judofestivalen
2023-06-03 13:57
Gänget i Lindesberg. Bild: Roland Fällberg

Då har vi summerat alla bilder från Skol RM och Judofestivalen!
En fantastiskt rolig helg som innehöll allt vad ett läger skall innehålla🥋🌞🏊‍♀️ Stort grattis till bra matcher, ni som var med och tävlade på Skol RM!👏👏🏆

Alla bilder finns i bra upplösning här på vår hemsida, klicka på "Bildgalleri" 📸

 
Sponsorer