SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Sommarträning
2022-06-08 00:30
En bild från en av förra årets sommarträningar

Judoklubben Budo kommer samma som förra året erbjuda sommarträning för barn. Detta eftersom alla familjer inte reser iväg på semestern, speciellt inte i juni. Vi kommer att erbjuda sommarträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingens som vill testa på att träna Judo. Som ni vet så är det ju viktigt att våra barn får aktivera sig. Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 13 år.

 

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

 

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet. Vi har lagt sommarträningarna efter vårt läger och till slutet av juni. Alltså start från och med nu på måndag. Träningarna är planerade till följande tider:

Måndag 13:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 15:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 20:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 22:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 27:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 29:e juni kl 17:30-19:00

 

🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

 

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare eller kommentera nedan. Ni får gärna dela vårt inlägga vidare i ditt nätverk.

 

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda. OBS! Gäller endast nya medlemmar!
Det gör ni enkelt genom länken:

https://www.jkbudo.se/form/?ID=208141
Vid frågan ”Vilken grupp vill du anmäla dig till?” välj: Sommargrupp 2022

Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Ni är mycket välkomna till vår sommarträning!

 

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo 🙋‍♀️🙋‍♂️

Framgångar i helgen på Trollträffen
2022-05-17 15:01
Delar av gänget som tävlade i helgen

I helgen (14:e - 15:e maj) var vi i Trollhättan och tävlade både lördag och söndag. Denna Trollträff visade sig bli en av de hårdaste tävlingarna under våren för några av våra ungdomar. Inte så konstigt, med tanke på att det även var en av de största.

 

Said lyckades kämpa sig till final, där det tyvärr blev förlust men ett välförtjänt silver. Amir och Danni delade pool, där Amir slutade tvåa och Danni trea efter mycket bra matcher från båda två. Alvin och Nicole lyckades ta sig vidare från sina pooler utan större svårigheter, men fick tyvärr se sig besegrade i sina semifinaler. Två starka brons! Domenik, Vincent W och Vincent S blev tyvärr oplacerade, men fick prova mycket av sin judo och lämnar Trollträffen med många bra lärdomar. 

 

Fler bilder finns i bildgalleriet HÄR

 

/Coacher Holger och Hampus

Fin tävlingsdag på Judits Pokal - Vinst för JK Budo
2022-05-07 16:09
Delar av laget som medverkade på tävlingen

Lördagen den 7:e maj gick andra deltävlingen i Judits Pokal. Vi ställde upp med ett ”taggat” lag. I den här deltävlingen så tävlade våra yngsta spelare, 7 och 8 åringar samt våra äldsta ungdomar i ålderskategorin U15 och U18. Några har tävlat mycket under våren, för en del så var det ett tag sedan man tävlade och för några var det första gången. Alla kämpade bra på mattan och gjorde fina matcher. Många testade nya tekniker som man har tränat på.

 

Verkligen kul för oss tränare att följa våra tävlande och se vilka fina framsteg dom gör. Vi fick se många matcher där våra adepter har utvecklat sin judo ordentligt. Superroligt!

 

När dagen var slut och poängen hade sammanställts så blev JK Budo vinnare av deltävlingen!

 

Våra placeringar blev:

Emilia

Hellgren Helgesson

Guld

Demian

Popescu Jakab

Guld

Zander

Ralevski

Guld

Vincent

Skilling

Silver

Dino

Fejzic

Silver

Clara

Fällberg

Silver

John

Eriksson

Silver

Jonna

Zhou

Silver

Lukas

Johnsson

Silver

Lajla

Midzic

Brons

Domenik

Ralevski

Brons

Lovisa

Carlström

Brons

Milla

Jonsson

Brons

Linus

Gerdsberg

Brons

Emil

Lindgren

Brons

Julia

Fällberg

4:a

Adnan

Durmo

4:a

Joel

Birgersson

4:a

Malte

Voigt

5:a

Vincent

Wikand

5:a

 

Resultatet i andra deltävlingen blev:

  1. Budo 697 poäng
  2. Mölndal 365 poäng
  3. Landvetter 280 poäng

 

Sammanställt resultat med alla deltävlingar hittills i år:

  1. Budo 1427 poäng
  2. Landvetter 660 poäng
  3. Mölndal 550 poäng

 

Härligt kämpat!

 

Fler bilder från dagen finns under Bildgalleriet. Vi kommer att fylla på med fler bilder under veckan. Nästa deltävling blir lördagen den 17 september - Go Budooo!

Artikel om JK Budos framgångar på SM
2022-04-23 11:49

 

 

Kul att våra framgångar på SM uppmärksammas i helgens Hisingstidning! 

Fina framgångar för Budo på Svenska Mästerskapen
2022-04-12 00:04
Gänget med coacher och tävlande som var med på SM i Oxelösund

Nu har vi samlat ihop info, bilder och filmer från SM helgen, nedan hittar ni ett kort reportage:

 

Under helgen 2:e – 3:e april fylldes läktarna till bredden i Medley Ramdalen sportcenter i Oxelösund när Svenska Mästerskapen i judo 2022 skulle avgöras. Under helgen kom rekordmånga tävlande från hela landet till Oxelösund för att göra upp om medaljerna i ålderskategorierna U18, U21, senior och veteran. Det blev en lyckad tävlingshelg och publiken bjöds på många spännande matcher.

 

Judoklubben Budo från Hisingen deltog med 6st tävlande och 4st coacher vilket är fler än senaste året. Verkligen kul att vi för varje år ökar antalet deltagare på SM. Detta går i linje med föreningens generella deltagande på tävlingar. Vi ökar antalet deltagare för varje år även på andra tävlingar. Helgen innan SM medverkare vi på GO Cup i Stenungsund. Vi hade 28st anmälda och var på så sätt den största föreningen på tävlingen.

 

Extra kul att vi hade 3st tjejer och 3st killar som tävlade på SM, vi som förening har arbetat målmedvetet med att öka antalet tjejer som tränar och tävlar. SM är ett bra bevis på att vi är på rätt väg. Vi gör många olika aktiviteter för tjejerna i klubben, tex. helgen efter SM hade vi en Tjejträning där endast klubbens tjejer medverkade.   

 

I år deltog 342 personer på det individuella svenska mästerskapet i judo, vilket är det största deltagandet på många år, om man bortser från de år SM har gått i Stockholm som är det största judodistriktet. Trots förra årets uppehåll på grund av pandemin, syns en tydlig uppåtgående trend vad gäller deltagarantalet på SM.

 

Årets mästerskap arrangerades av Oxelösunds Judoklubb, som med kort varsel fått hoppa in som tävlingsarrangör efter att tävlingen tvingats flytta från Stockholm. Senast klubben arrangerade ett individuellt SM var 1990 (senior-SM) och 1991 (junior-SM). Trots den korta framförhållningen på bara några månader lyckades Oxelösunds Judoklubb genomföra ett riktigt bra evenemang som lovordades av många. Klubben har god erfarenhet av att arrangera större judotävlingar och har varje år under 50 års tid arrangerat tävlingar i Ramdalens sportcenter. Årets svenska mästerskap blev klubbens 50-årsjubileum som tävlingsarrangör i Ramdalens sportcenter!

 

Kort sammanfattning av våra tävlandes matcher:

Vincent Skilling tävlade i ålderskategorin U18 och i viktklass -60 kg. Detta var Vincents första SM och han hade tufft motstånd i sin viktklass med många erfarna motståndare. Trots det gjorde Vincent mycket bra matcher men lyckades inte ta sig vidare till semifinal. Tävlingen var en bra erfarenhet för Vincent och vi ser fram emot att få följa hans fortsatta tävlingar.

 

Elin Mällo tävlade i ålderskategorin U18 och i viktklass +70 kg. Elin kämpade på bra i alla matcher, en del av dem var mycket jämna vilket gjorde att det blev långa matcher. När viktklassen summerades så hade Elin vunnit flest matcher och blev vinnare och Svensk Mästare i viktklassen. Grymt bra gjort!

 

Milla Jonsson och Clara Fällberg tävlade i ålderskategorin U18 och i viktklass -63 kg. Båda tjejerna öppnade tävlingen starkt i första matchen. I andra matchen lyckades inte Clara besegra sin motståndare och hamnade då i återkvalet med möjlighet att nå ett brons. Milla ”ångade” på med vinst efter vinst, i semifinalen blev det svårare. Allt stämde inte riktigt för Milla trots att det gått så bra på de tidigare matcherna. Därefter hamnade även Milla i Återkvalet. Efter att Clara vunnit en del matcher i återkvalet så hamnade hon till slut i bronsmatch. Tyvärr mot som klubbkompis Milla. Tjejerna känner varandra mycket väl, den här gången vann Clara efter ett kast. Milla fick en välförtjänt 5:e plats och Clara ett Brons. Båda gjorde en mycket bra tävling!  

 

Roland Fällberg tävlade på söndagen i ålderskategorin Veteran M34 och i viktklass -90 kg. Detta var en ”comeback” för Roland då det var 16 år sedan han tävlade sist. Innan dess så har han tävlat i många år men han ville nu testa på att tävla i veteranklassen. En tävlingskategori som ökat i antal inom Judon, det är många äldre tjejer och killar som fortsätter att träna judo och på så sätt håller sig i tävlingsform. Veteranklassen ger möjlighet att fortsätt tävla mot personer i samma ålder och vikt, en verklig fin fördel med judo. Roland kämpade på bra men i den sista avgörande matchen så hade motståndaren tagit ett poäng (Wazari) mer när matchen var slut. Det blev ett Silver för Roland. Grattis!    

 

Said Hasuna var sist ut bland oss från Budo och tävlade i ålderskategorin U21 och i viktklass -73 kg. Said har tidigare tävlat i -81 kg men har det senaste året kört mycket träning vilket resulterade i att -73 kg passade bättre för Said. Trots att viktklassen var lättare i vikt så var den sten-tuff när det gäller konkurrens. Ett riktigt "getingbo" med hårt motstånd. Said kämpade på och gjorde grymma matcher men lyckades inte ta sig vidare till semifinal. Hans matcher såg riktigt bra ut och den här viktklassen såg ut att passa Said riktigt bra. Skall bli spännande att följa Said under året i den nya viktklassen.

Efter tävlingar både lördag och söndag så var gänget med tävlande och coacher på söndag eftermiddag både nöjda och lite trötta. Årets SM blev vårt bästa på många år vilket är grymt kul och ger mer-smak!

 

Vid måndagens träning efter SM helgen så firades framgångarna med SM-tårta enligt traditionen!

 

Stort tack för supporter-stödet både ni som följde oss på plats eller hemma framför skärmarna!

 

Bilder från helgen hittar ni i Bildgalleriet HÄR.

Bilder är tagna av oss på Budo och bland annat av Magnus Nilsson, Ossian Fiander och Alf Tornberg.

 

Filmer från matcher osv. finns i vår Youtube kanal HÄR.  

Klicka på "Spellistor" och välj "Tävling".

Budo tävlar på Dalsland Open
2022-04-09 21:02
Nick, Danni och Arvid efter tävlingen för U13 kategorin

Idag medverkade några av oss på judotävlingen Dalsland Open i Mellerud. Inte hela gänget eftersom det är lite längre resa. Det blev en skön dag på judomattan med tävlande i ålderkategorierna U11, U13 och U15. 

 

Alla kämpande väldigt bra och visade positiv judo, alltså attackerade mycket i matcherna. Verkligen roligt att se. I några viktklasser var det lite tunt så några av våra spelare fick flytta upp och tävla mot tyngre motståndare. Trots det så kämpade de på bra. 

 

När dagen var slut så fick med oss nedan fina prestation hem till Hisingen:

U11
Nicole Lundin                       Silver

 

U13
Danni Cenanovic                   Guld
Nick Moradi                          Brons
Arvid Ivarsson                       Brons

 

U15
Emilia Hellgren Helgesson      Guld
Adnan Durmo                        Guld
Nora Källvik                           Silver
Lovisa Carlström                    Brons
Malte Voigt                            Brons
Domenik    Ralevski               Brons

 

Fler bilder från dagen hittar ni i Bildgalleriet HÄR

 

Roland

Tränare 

Budo vinner första deltävlingen av Judits Pokal
2022-03-23 10:13
Det grymma gänget som kämpade på Judits Pokal 1

16 glada och förväntansfulla ungdomar infann sig tillsammans med coacher i GJK:s dojo för Judits Pokal 1 2022. Både nya och rutinerade tävlande visade mycket god anda mot både motståndet på mattan, och klubbkamraterna bredvid. När domaren sedan sa "hajime!", visades det även mycket fin judo från budos sida.

 

Många av viktklasserna bestod av två pooler, men trots detta lyckades nästan alla judokas från Budo fighta sig vidare till slutspel! Tack vare detta, och goda resultat överlag, slutar dagen med:

4 guld, 5 silver, 4 brons och 16 glada ungdomar.

 

När deltävlingen summerats så fick vi reda på att vi på Budo vann den första deltävlingen. Verkligen kul! Vi ser med spänning fram emot kommande deltävlingar. 

 

Fler bilder finns i Bildgalleriet. 

 

Holger, Elin och Johan

Kallelse till Årsmöte 16 mars
2022-02-19 18:40

Kallelse till JK Budos Årsmöte 16 Mars

Årsmötet startar kl.18:00 röstlängd fastställs mellan 17:45-18:00. Kom i tid.

Motioner skall vara inlämnade skriftligen till styrelsen senast den 1:e mars (info@jkbudo.se)

Anmälan till mötet senast 13 mars kl. 16:00 via namnlistan som sitter uppe på anslagstavlan på klubben. Årsmötet är på Judoklubben Budo.

 

Mvh Styrelsen JK Budo

Judoklubben Budo vinner Judits Pokal 2021!
2022-01-27 18:08
En del av de som var delaktiga i vinsten under 2021, både tävlande och tränare.

Trots ett konstigt och annorlunda år på grund av pandemin, blev det ändå en hel del tävlingar under hösten. Så även för Judits Pokal under 2021. Judits Pokal är en barn- och ungdomstävling som arrangeras fyra gånger per år av Göteborgs Judoklubb. Syftet är att stimulera och utveckla ungdomsjudon i Västra Sverige. Alla klubbars resultat räknas ihop efter varje deltävling, den klubben som har mest poäng efter den fjärde och sista deltävlingen vinner vandringspriset. Tävlingen startades av Göteborgs Judoklubb 1972 på initiativ av konstnären Lars Stocks, som donerade ett vandringspris.

 

Under 2020 blev det ingen Judits Pokal pga. pandemin men under 2019 (se tidigare inlägg från 2019: http://www.jkbudo.se/nyheter/?ID=103316&NID=633504) och två år innan dess har vi placerat oss på en andraplats efter Landvetter Judoklubb i totala tävlingen. Därför är det superkul att vi tog hem segern under 2021.

 

Resultat de senast åren:
2017:                                    Poäng:
1:a Landvetter                       1604
2:a JK Budo                          1570

 

2018:
1:a Landvetter                      1867
2:a JK Budo                          1368

 

2019:
1:a Landvetter                      2462
2:a JK Budo                          2423

 

2020:
Inställd på av pandemin

 

2021:
1:a JK Budo                          990
2:a Frölunda                         400

 

På bilden med vandringspokalen, kan ni se en del av dem som var delaktiga i tävlingen och vinsten under 2021, både tävlande och tränare. Några saknas men alla namn finns med på vår hemsida.

 

En tävling med lång historia
Senaste gången Judoklubben Budo vann Judits Pokal är 1983, alltså 38 år sedan. Vi har en fin bild i vårt klubbrum på de som var med och vann tävlingen 1983, ni kan se den bland bilderna(KLICKA HÄR). För att utveckla historien från 1983, så har jag ”grävt” lite i Göteborgs Judoklubbs arkiv (Stort tack till Robin på GJK som hjälpte mig). På bilderna kan ni se tävlingsresultatet per viktklass i den fjärde och sista deltävlingen. Ni kan även se resultatet från alla deltävlingarna där Judoklubben Budo vann, tätt jagad av Stenungssund och Halmstad. Om ni tittar noga i de olika viktklasserna kan ni se många legendariska judokas som än idag är aktiva i vår fina sport.

Nu laddar vi om för 2022 och hoppas på fyra deltävlingar av Judits Pokal, utspridda under både vår- och höst. Vi ses på Judits Pokal!

Mvh Roland Fällberg och tränarna på JK Budo

 

Alla deltagare som var anmälda till Judits Pokal under 2021:

Deltagare:
Ronja Källström, Sixten Börjesson, Axel Sperens, Viktor Göthberg, Anton Hivell, Filip Thorlin Takas, Nick Moradi, Alvin Wendel, Danni Cenanovic, Arvid Ivarsson, Amir Bubalo, Emilia Hellgren Helgesson, Julia Fällberg, Thea Altenius, Lovisa Carlström, Nora Källvik, Randip Singh Balol, Adnan Durmo, Vincent Wikand, Lukas Johnsson, Simon Aspman, Domenik Ralevski, Isolde Agaeus Rivera, Haylie Stockman, Malte Voigt, Mikael Thorén, Linus, Gerdsberg, Dino Fejzic, John, Eriksson, Vincent Skilling, Andrej Jaranovic, Petter Fock, Clara Fällberg, Milla Jonsson, Alma Lago Elfström, Elin Mällo, Zander Ralevski, Suan Brdar, Said Hasuna, Oliver Pirilä Klich.

 

Tränare:

Roland Fällberg, Johan Aronsson, Malin Mällo, Johan Källström, David Hedkvist, Elias Ekroth, Holger Lindström, Jonna Gannve, Linda Eskilsson, Malin Haampää, Rolf Westlund, Thomas Källberg, Hampus Arvérus, Hugo Engberg och Björn Capretti

 
Sponsorer