SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Kallelse till JK Budos Årsmöte 13 Mars
2024-02-06 22:23

 

Kallelse till JK Budos Årsmöte 13 Mars

Årsmötet startar kl.18:00 röstlängd fastställs mellan 17:45-18:00. Kom i tid.

Motioner skall vara inlämnade skriftligen till styrelsen senast den 29:e februari (info@jkbudo.se)

Anmälan till mötet senast 10 mars kl. 16:00 via namnlistan som sitter uppe på anslagstavlan på klubben alternativt via mail (info@jkbudo.se). Årsmötet är på Judoklubben Budo.

 

Mvh Styrelsen JK Budo

 

Härlig helg på Svenska Mästerskapen i Trollhättan!
2024-02-06 11:00
Två silvermedaljörer, Viktor Ansund och Roland Fällberg
I helgen medverka vi på SM i Trollhättan. Vi hade mer än 10st anmälda vilket var superkul men tyvärr kunde inte alla ställa upp på grund av sjukdom då det är sådana tider just nu. Det var ett taggat gäng med många ungdomar som på lördagen skulle medverka på SM för första gången. Mycket spännande och lärorikt. Vi hade även ett gäng veteraner som skulle vara med. Utöver tävlingstruppen så hade vi med två grymma domare i form av Charlie och Fredrik som gjorde ett fantastiskt jobb hela helgen.
 
Det var skön stämning på tävlingen och våra ungdomar tog sig ann utmaningen på ett mycket bra sätt.  Alla kämpade grymt bra och mötte bra motstånd på mattan. Vi fick se fina kast och fasthållningar. Det såg ut som att detta SM har givit dem ”mersmak” på större tävlingar…
 
På söndagen tävlande våra veteraner. Alla fick många matcher och krigade på bra Johan Västerviga var mycket nära att ta sig till semifinal och gjorde bra matcher Roland Fällberg tävlade i pool där alla mötte alla. Totalt fyra matcher för Roland. Han vann alla utom en. Roland fick ett Silver med sig hem till Hisingen. Viktor Ansund tog sig till semifinal där han vann och kom till final. Han gjorde en bra final match men blev tyvärr kastad efter ett par minuter. Ett fint silver till Viktor. Många från klubben hade rest till Trollhättan och hejade fram sina kompisar. Stort tack för ert stöd! Verkligen kul att tävlingen har involverat stora delar av klubben
 
Stort tack till Trollhättans JK med flera som gjorde ett så fint och lyckat arrangemang! Mycket bra gjort.
 
Alla bilder från helgen finns som vanligt i Bildgalleriet HÄR
 
Så summerat en väldigt rolig och bra SM-helg för BUDO Mycket bra kämpat, alla som var med och tävlade och grattis till våra medaljörer!
 
 
Foto: Magnus Nilsson, Emelie Cegrell samt medlemmar från JK Budo
Träning av falltrygghet för äldre
2024-01-15 23:07

Träning av falltrygghet för äldre

Det sker 270 000 fallolyckor i Sverige varje år. Med rätt fallteknik
kan man undvika att skada sig om olyckan är framme.

 

Därför har Svenska Judoförbundet tagit initiativ för ökad falltrygghet för äldre med ett preventivt träningsprogram ”Judo4Balance”. Programmet är utvecklat av en expertgrupp med läkare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Samtliga är judotränare med svart bälte.

 

Judoklubben Budo inbjuder nu till ett träningsprogram för er med ålder 65+ med inriktning ”förebygg fall och lär dig falla rätt”:

  • Programmet består av 12 träningspass som är ca 1,5 timme långa
  • Träningen genomförs på torsdagar kl. 10.00 med start 18:e januari
  • Vi tränar knopp och kropp för att minska risken för skada vid fall. Du lär dig falltekniker, får bättre balans och kommer bli starkare.
  • Träningen genomförs på Judoklubben Budo på Gamla Lillhagsvägen 128
  • Kostnad för träningsprogrammet är 1000 kr. I deltagaravgiften ingår medlemskap i Judoklubben Budo. Det gör att Judoförbundets försäkring gäller.
  • Klädsel: Vad som helst fungerar, så länge kläderna sitter löst och ger dig rörelsefrihet. Om du ändå vill ha ett tips fungerar träningskläder eller långa mjukisbyxor och en t-shirt fint. Vi tränar barfota vilket gör att vi inte halkar på mattorna.
  • Träningspassen avslutas med gemensam fika

 

Anmälan gör ni på www.jkbudo.se Klicka på ”Ny medlem

Vid frågor är ni välkomna att kontakta vår tränare Rolf Westlund på:

Mobil         0707-509616

Mail           rollewestlund@gmail.com

 

Välkomna! 

Terminsstart 2024
2024-01-04 17:46
En härlig bild från en av alla tävlingar vi har medverkat på

Judoklubben Budo hälsar gamla och nya medlemmar varmt välkomna till ett nytt spännande judoår!

 

Officiell uppstart av vårterminen kommer att ske vecka 2, från och med 8:e januari. Samtliga ordinarie grupper kommer då att återuppta träning under samma tider som under föregående termin (se nedan). Uppstart för grupperna Lekjudo och Stor & Liten sker den 4:e och den 11:e februari. Judo4Balance, det vill säga falltrygghet för äldre startar 18/1. 

 

Nya medlemmar anmäler sig via hemsidan, klicka på ”Ny medlem”. I schemat nedan kan ni se vilken grupp ni ska starta i. Efter anmälan via hemsidan kan ni kostnadsfritt testa på en gång innan ni bestämmer er för att fortsätta. Klicka på ”frågor och svar” på hemsidan för mer information.

 

För er som tränade förra terminen så startar ni i samma grupp som förra terminen om inget annat har meddelats. Vid eventuella byte av grupp så kommer den informationen från er tränare.

 

Träningstider under vårterminen

Lillhagen, Gamla Lillhags vägen 128:

Stor & Liten 4-5 år - söndagar, 15:45-16:30. Start den 11/2. 5 år nybörjare. 

Lekjudo 5-6 år – söndagar, 15:00-15:45. Start den 4/2. 5 år som tränat innan.

Lilla gruppen 7-8 år – måndagar och onsdagar, 17:30-19:00. Start den 8/1

Mellangruppen 9-10 år – tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00. Start den 8/1

Stora gruppen 11-14 år – tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30. Start den 8/1

Vuxengruppen 14 år uppåt – måndagar och onsdagar, 19:00-20.30. Start den 8/1

Judo4Balance 55 år uppåt - Torsdagar, 10.00 - 11.30. Start den 18/1 

 

Eriksberg, Herrgårdsskolans gymnastiksal:

Eriksbergsgruppen 7-10 år – torsdagar, 18:00-19:30. Start den 11/1

 

Vi ses på mattan. Välkomna!

Judoklubben Budo

Jullovs-Kul på Budo för barn 7-10 år
2023-12-20 22:27

I år kommer Judoklubben Budo erbjuda JULLOVSKUL på BUDO - Det blir judoträning och div roliga fritidsaktiviteter med EXTRA allt för barn. Vi kommer att erbjuda jullovsträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingen som vill testa på att träna Judo. Ett roligt sätt att prova på en ny sport under lekfulla former.
Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 10 år.

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet.
Efter judoträningen blir det dusch och mellanmål (smörgås och frukt).
Därefter fortsätter vi med roliga aktiviteter där barnen själva får välja om de vill pyssla, fortsätta springa av sig i vår "dojo" alt ute vid snö, eller mysa framför en film.

Jullovskul på Budo, kommer att ledas av våra ungdomstränare i klubben och är planerat till följande tider:

Onsdag 27 december kl. 15:00-19:00
Torsdag 28 december kl. 15:00-19:00

Onsdag  3 januari  kl. 15:00-19:00
Torsdag  4 januari  kl. 15:00-19:00


🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare.

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda. Ni anmäler er genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/B8QhQaKCGViJWDy46

Vid frågan ”Vilken grupp vill du anmäla dig till?” välj: Jullovskul

Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Varmt välkomna till vårt JULLOVSKUL på Budo!

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo
Julfest och terminsavslutning
2023-12-10 13:37
Julfesten gästades i år av både tomtar och granar

Judoklubben Budos uppskattade julfest gick av stapeln lördagen den 9:e december

 

Som tidigare år delades den upp i två sittningar eftersom vi numera är så många i föreningen. Båda julfesterna innehåll fina uppvisningar från barn, ungdomar och vuxna. Publiken fick se fin judo men även många roliga uppträdande och nummer. Alla fick mycket applåder och glada tillrop. 

 

Efter uppvisningen blev det julfika, lotter, prisutdelning och skönt häng på andra våningen. Stort tack till alla föräldrar som har hjälp till och bakat. Alla barn fick priser och en hel del flitpriser delades ut för tex. fina tävlingsresultat, god vänskap, hög närvaro, osv. JK Budo har haft ett fantastiskt bra tävlingsår med många tävlingar och fina resultat. Totalt har klubben vunnit 100st medaljer under året och vi har haft 55st olika medlemmar som har tävlat under året. Mycket imponerande, ett resultat som vi ska vara stolta över! 

 

Våra stora vandringspriser delades enligt traditionen ut. Peter Martins trofé för Best Fighting Spirit delades ut till Zander Ralevski. Nils-Erik Israels pokal för Goda Insatser inom Judosporten tilldelades Fredrik Mällo för sina fina insatser bland annat i klubblokalen. Karl Wösts Trofé för bästa dam delades inte ut i år. Björn Engbergs memorial Trophy för bäste herre delades ut till Holger Lindström för hans guld medalj på NM i veteranklassen.

 

Stort tack till medlemmar, föräldrar, tränare och styrelse för ett härligt judoår! Vi ses i 2024 igen. Träningen startar samma vecka som skolan. 

 

Som vanligt finns massor av bilder från festen i Bildgalleriet HÄR

 

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar vi på JK Budo

 
 
Klubbmästerskap!
2023-12-02 21:57

Fantastisk dag, när våra unga ledare fixade ett klubbmästerskap för de något yngre i föreningen. Det bakades till midnatt igår och förutom själva tävlingen var fikat en höjdpunkt för många!

Fler bilder finns i biblioteket.

Budo5 - Judoläger bara för tjejer
2023-12-02 12:00
Det var ett stort och glatt gäng tjejer på vårt läger
I helgen (lördagen den 2:e december) hade vi vårt härliga Budo5 läger. Fullt ös med lek, dans och judo. Vi har klätt gran(mammor), tomten har burit på sin säck. Fick även besök av en julgran som bjöd på dans.
 
Efter träningen blev det bastu, tacos, klä den riktiga granen, pepparkaksdekoration och film
2023-11-30 07:57

Hej!

Välkommen på julfest hos Judoklubben Budo!

Vi vill runda av och tacka för ett trevligt judo-år med en härlig julfest lördagen den 9:e december. Vi kommer då att hålla till i vår lokal på Gamla Lillhagsvägen 128. 

Julfesten kommer liksom tidigare år innan pandemin att delas upp i två omgångar för att alla ska få plats i lokalen utan att behöva trängas.

Första gänget kör igång 11:00 och kommer att bestå av de yngre grupperna. Alltså Stor & Liten, Lekjudogruppen, Lilla gruppen och Eriksbergsgruppen.

Andra omgången tar vid därefter, klockan 13:30 och består av Mellangruppen, Stora gruppen och Vuxengruppen.

Som vanligt kommer avslutningen att bestå av lite uppvisning, en hel del fika, lotterier samt utdelning av vandringspokaler och andra priser.

 

Eftersom det är barnen som står för showen är det viktigt att de alla har med sig sina judodräkter!

Inför festen kommer vi att behöva er hjälp att med att baka lite lussekatter, pepparkakor, osv. som vi sedan säljer billigt som fika.

För att inte få för mycket fika så har vi satt upp en lista i vårt klubbhus på Gamla Lillhagsvägen 128.

Skriv upp er på den. Ni kan själva välja i listan vad ni vill baka.

Eftersom Eriksbergsgruppen inte ser listan så finns alternativen ”Lussekatter 25 st” ”Pepparkakor 25st” ”småkaka 25st” ”chokladboll 25st” .

Eriksbergare som vill bidra med fika kan svara på detta mail så blir ni uppskrivna på listan.

Tack på förhand!

Anmälan till festen sker här - Julfest 9 December (google.com)

God Jul Önskar styrelse och tränare på JK Budo

 
Sponsorer