SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Sommarträning på Judoklubben Budo
2024-06-04 10:41
En bild från tidigare år av Sommarträning

Judoklubben Budo kommer samma som förra året erbjuda sommarträning för barn. Detta eftersom alla familjer inte reser iväg på semestern, speciellt inte i juni. Vi kommer att erbjuda sommarträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingens som vill testa på att träna Judo. Som ni vet så är det ju viktigt att våra barn får aktivera sig. Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 13 år.

 

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

 

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet. Vi har lagt sommarträningarna efter vårt läger och till slutet av juni. Träningarna är planerade till följande tider:

Måndag 10:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 12:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 17:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 19:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 24:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 26:e juni kl 17:30-19:00

 

🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

 

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare.

 

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda.
OBS! Gäller endast nya medlemmar. Befintliga medlemmar har fått inbjudan via mail.
Nya medlemmar anmäler sig genom länken:

https://www.jkbudo.se/form/?ID=208141
Vid frågan ”Vilken grupp vill du anmäla dig till?” välj: Sommarträning 2024

Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Ni är mycket välkomna till vår sommarträning!

 

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo 🙋‍♀️🙋‍♂️

Nordiska Mästerskapen
2024-06-03 08:43
Våra tre medaljörer Roland, Malin och Holger
Den 25:e - 26:e maj gick Nordiska Mästerskapen (NM) i Sundsvall. Det blev en rolig och framgångsrik helg under NM. Fina matcher och bra motstånd i Sundsvall. Alla kämpade och visade sin bästa sida. Ett mycket bra arrangemang av Sundsvalls Judoklubb och Svenska Judoförbundet, snyggt jobbat!
 
Vi från Budo hade 5st startande och Thomas Källberg som coach. I seniorklassen på lördagen tävlade Hampus Arverus och Holger Lindström, de gjorde mycket bra matcher men lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet. 
 
På söndagen ställde Budo upp med tre stycken judokas i Veteranklassen. Intresset att medverka i vetaranklasserna ökar vilket gjorde att det var många deltagare vilket var väldigt kul.    
JK Budo fick med sig nedan medaljer hem till Hisingen:
Holger Lindström
Roland Fällberg
Malin Haanpää
 
Fantastiskt bra kämpat av hela gänget!
Alvin vinner brons på Budo Nord Cup
2024-05-01 11:18
Alvin på prispallen
Vi var ett "gött" gäng på plats i Lund för att tävla på Budo Nord Cup. En tävling med hård internationell konkurrens, totalt ca 700st tävlande från hela norra Europa. Totalt var vi 6st på plats.
 
Alla kämpade grymt bra och gjorde fina matcher. Hårt motstånd i alla viktklasser. Alvin lyckades ta sig till bronsfinal som han vann efter en snygg ippon. Grattis till bronset Det blev en rolig dag och alla fick med sig nya erfarenheter.
 
Nellie coachade bra med stöd från delar av gänget.  Fredrik var som vanligt aktiv hela dagen på mattan som domare.
 
Bra kämpat och grattis Alvin till den fina medaljen!
Hjärt- och lungräddningsutbildning
2024-04-28 11:50

Idag 28:e april medverkade styrelse och tränare på hjärt- och lungräddningsutbildning. Vi kommer även att köpa in en hjärtstartare som kommer att finnas i klubbhuset. Vi hoppas att vi aldrig kommer behöva använda den här livsviktiga kunskapen.  

Kallelse till JK Budos Årsmöte 13 Mars
2024-02-06 22:23

 

Kallelse till JK Budos Årsmöte 13 Mars

Årsmötet startar kl.18:00 röstlängd fastställs mellan 17:45-18:00. Kom i tid.

Motioner skall vara inlämnade skriftligen till styrelsen senast den 29:e februari (info@jkbudo.se)

Anmälan till mötet senast 10 mars kl. 16:00 via namnlistan som sitter uppe på anslagstavlan på klubben alternativt via mail (info@jkbudo.se). Årsmötet är på Judoklubben Budo.

 

Mvh Styrelsen JK Budo

 

Härlig helg på Svenska Mästerskapen i Trollhättan!
2024-02-06 11:00
Två silvermedaljörer, Viktor Ansund och Roland Fällberg
I helgen medverka vi på SM i Trollhättan. Vi hade mer än 10st anmälda vilket var superkul men tyvärr kunde inte alla ställa upp på grund av sjukdom då det är sådana tider just nu. Det var ett taggat gäng med många ungdomar som på lördagen skulle medverka på SM för första gången. Mycket spännande och lärorikt. Vi hade även ett gäng veteraner som skulle vara med. Utöver tävlingstruppen så hade vi med två grymma domare i form av Charlie och Fredrik som gjorde ett fantastiskt jobb hela helgen.
 
Det var skön stämning på tävlingen och våra ungdomar tog sig ann utmaningen på ett mycket bra sätt.  Alla kämpade grymt bra och mötte bra motstånd på mattan. Vi fick se fina kast och fasthållningar. Det såg ut som att detta SM har givit dem ”mersmak” på större tävlingar…
 
På söndagen tävlande våra veteraner. Alla fick många matcher och krigade på bra Johan Västerviga var mycket nära att ta sig till semifinal och gjorde bra matcher Roland Fällberg tävlade i pool där alla mötte alla. Totalt fyra matcher för Roland. Han vann alla utom en. Roland fick ett Silver med sig hem till Hisingen. Viktor Ansund tog sig till semifinal där han vann och kom till final. Han gjorde en bra final match men blev tyvärr kastad efter ett par minuter. Ett fint silver till Viktor. Många från klubben hade rest till Trollhättan och hejade fram sina kompisar. Stort tack för ert stöd! Verkligen kul att tävlingen har involverat stora delar av klubben
 
Stort tack till Trollhättans JK med flera som gjorde ett så fint och lyckat arrangemang! Mycket bra gjort.
 
Alla bilder från helgen finns som vanligt i Bildgalleriet HÄR
 
Så summerat en väldigt rolig och bra SM-helg för BUDO Mycket bra kämpat, alla som var med och tävlade och grattis till våra medaljörer!
 
 
Foto: Magnus Nilsson, Emelie Cegrell samt medlemmar från JK Budo
Träning av falltrygghet för äldre
2024-01-15 23:07

Träning av falltrygghet för äldre

Det sker 270 000 fallolyckor i Sverige varje år. Med rätt fallteknik
kan man undvika att skada sig om olyckan är framme.

 

Därför har Svenska Judoförbundet tagit initiativ för ökad falltrygghet för äldre med ett preventivt träningsprogram ”Judo4Balance”. Programmet är utvecklat av en expertgrupp med läkare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster. Samtliga är judotränare med svart bälte.

 

Judoklubben Budo inbjuder nu till ett träningsprogram för er med ålder 65+ med inriktning ”förebygg fall och lär dig falla rätt”:

  • Programmet består av 12 träningspass som är ca 1,5 timme långa
  • Träningen genomförs på torsdagar kl. 10.00 med start 18:e januari
  • Vi tränar knopp och kropp för att minska risken för skada vid fall. Du lär dig falltekniker, får bättre balans och kommer bli starkare.
  • Träningen genomförs på Judoklubben Budo på Gamla Lillhagsvägen 128
  • Kostnad för träningsprogrammet är 1000 kr. I deltagaravgiften ingår medlemskap i Judoklubben Budo. Det gör att Judoförbundets försäkring gäller.
  • Klädsel: Vad som helst fungerar, så länge kläderna sitter löst och ger dig rörelsefrihet. Om du ändå vill ha ett tips fungerar träningskläder eller långa mjukisbyxor och en t-shirt fint. Vi tränar barfota vilket gör att vi inte halkar på mattorna.
  • Träningspassen avslutas med gemensam fika

 

Anmälan gör ni på www.jkbudo.se Klicka på ”Ny medlem

Vid frågor är ni välkomna att kontakta vår tränare Rolf Westlund på:

Mobil         0707-509616

Mail           rollewestlund@gmail.com

 

Välkomna! 

Terminsstart 2024
2024-01-04 17:46
En härlig bild från en av alla tävlingar vi har medverkat på

Judoklubben Budo hälsar gamla och nya medlemmar varmt välkomna till ett nytt spännande judoår!

 

Officiell uppstart av vårterminen kommer att ske vecka 2, från och med 8:e januari. Samtliga ordinarie grupper kommer då att återuppta träning under samma tider som under föregående termin (se nedan). Uppstart för grupperna Lekjudo och Stor & Liten sker den 4:e och den 11:e februari. Judo4Balance, det vill säga falltrygghet för äldre startar 18/1. 

 

Nya medlemmar anmäler sig via hemsidan, klicka på ”Ny medlem”. I schemat nedan kan ni se vilken grupp ni ska starta i. Efter anmälan via hemsidan kan ni kostnadsfritt testa på en gång innan ni bestämmer er för att fortsätta. Klicka på ”frågor och svar” på hemsidan för mer information.

 

För er som tränade förra terminen så startar ni i samma grupp som förra terminen om inget annat har meddelats. Vid eventuella byte av grupp så kommer den informationen från er tränare.

 

Träningstider under vårterminen

Lillhagen, Gamla Lillhags vägen 128:

Stor & Liten 4-5 år - söndagar, 15:45-16:30. Start den 11/2. 5 år nybörjare. 

Lekjudo 5-6 år – söndagar, 15:00-15:45. Start den 4/2. 5 år som tränat innan.

Lilla gruppen 7-8 år – måndagar och onsdagar, 17:30-19:00. Start den 8/1

Mellangruppen 9-10 år – tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00. Start den 8/1

Stora gruppen 11-14 år – tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30. Start den 8/1

Vuxengruppen 14 år uppåt – måndagar och onsdagar, 19:00-20.30. Start den 8/1

Judo4Balance 55 år uppåt - Torsdagar, 10.00 - 11.30. Start den 18/1 

 

Eriksberg, Herrgårdsskolans gymnastiksal:

Eriksbergsgruppen 7-10 år – torsdagar, 18:00-19:30. Start den 11/1

 

Vi ses på mattan. Välkomna!

Judoklubben Budo

Jullovs-Kul på Budo för barn 7-10 år
2023-12-20 22:27

I år kommer Judoklubben Budo erbjuda JULLOVSKUL på BUDO - Det blir judoträning och div roliga fritidsaktiviteter med EXTRA allt för barn. Vi kommer att erbjuda jullovsträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingen som vill testa på att träna Judo. Ett roligt sätt att prova på en ny sport under lekfulla former.
Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 10 år.

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet.
Efter judoträningen blir det dusch och mellanmål (smörgås och frukt).
Därefter fortsätter vi med roliga aktiviteter där barnen själva får välja om de vill pyssla, fortsätta springa av sig i vår "dojo" alt ute vid snö, eller mysa framför en film.

Jullovskul på Budo, kommer att ledas av våra ungdomstränare i klubben och är planerat till följande tider:

Onsdag 27 december kl. 15:00-19:00
Torsdag 28 december kl. 15:00-19:00

Onsdag  3 januari  kl. 15:00-19:00
Torsdag  4 januari  kl. 15:00-19:00


🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare.

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda. Ni anmäler er genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/B8QhQaKCGViJWDy46

Vid frågan ”Vilken grupp vill du anmäla dig till?” välj: Jullovskul

Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Varmt välkomna till vårt JULLOVSKUL på Budo!

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo
 
Sponsorer