SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till vår hemsida!
Judoklubben Budo bildades 1961 och är en av Sveriges äldsta judoföreningar. Vi finns i f.d. Lillhagsskolan på Gamla Lillhagsvägen 128 samt i Eriksberg där vi tränar i Herrgårdsskolans gymnastiksal. Vi bedriver tränings- och tävlingsjudo för barn, ungdomar och vuxna.

Vision:

Judoklubben Budo skall vara den mest attraktiva och ledande judoklubben för alla!

Olympiska Spelen i Tokyo - Judo
2021-07-22 21:23
Sveriges trupp till OS och Paralympics

I morgon fredag den 23:e juli startar OS i Tokyo. Som ni säkert vet så finns judo med eftersom det är en stor internationell sport. Ta chansen att se världseliten i judo på TV. 

 

Judo debuterade på OS-programmet vid OS i Tokyo 1964 och på det paralympiska programmet vid Paralympics i Seoul 1988. I år genomförs OS och Parlympics i judons hemland Japan, på den klassiska arenan Nippon Budokan, på samma plats som vid OS i Tokyo 1964. Det gör detta OS extra spännande.

 

Sveriges OS och Paralympics trupp består av fem judokas (judospelare): Robin Pacek -81 kg, Marcus Nyman -90 kg, Anna Bernholm -70 kg och Tommy Macias -73 kg. I Paralympics så tävlar Nicolina Pernheim -63 kg.

 

Sändningstider

OS

Måndag 26 juli
Tävlande svenskar: Tommy Macias (-73 kg)
04.00-07.30 kval
10.00-12.40 återkval, semifinaler, bronsmatcher och finaler

Tisdag 27 juli
Tävlande svenskar: Robin Pacek (-81 kg)
04.00-07.30 kval
10.00-12.40 återkval, semifinaler, bronsmatcher och finaler

Onsdag 28 juli
Tävlande svenskar: Anna Bernholm (-70 kg) och Marcus Nyman (-90 kg)
04.00-07.30 kval
10.00-12.40 återkval, semifinaler, bronsmatcher och finaler

Discovery äger rättigheterna för Olympiska spelen som kommer sändas i Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport och Eurosport 2 för svenska tittare samt streamas på Dplay. 

 

Paralympics
28 augusti

Tävlande svenskar: Nicolina Pernheim.
03.30-06.60 kval, återkval, semifinaler
08.00-10.40 bronsmatcher och finaler

SVT äger rättigheterna för Paralympiska spelen som kommer sändas på SVT1, SVT2 och Svtplay.

 

Via länken nedan finns det mesta du behöver veta inför OS och Paralympics i Tokyo. Här hittar du bland annat information om truppen och en snabbguide till judo: KLICKA HÄR

Nu håller vi tummarna för för vårt landslag! Heja Sverige! 

Vi hjälper barnen på Hisingen att röra på sig i sommar! ☀️🏊‍♀
2021-06-08 16:12

Judoklubben Budo kommer i år att erbjuda sommarträning för barn. Detta eftersom färre familjer kommer att resa iväg på semestern pga. pandemin. Vi kommer att erbjuda sommarträningen för klubbens medlemmar men även för andra barn på Hisingens som vill testa på att träna Judo. Som ni vet så är det ju viktigt att våra barn får aktivera sig. Målgruppen för träningarna kommer att vara ca 7 – 12 år.

 

Vi arrangerar träningarna ihop med Göteborgs Stad Hisingen så träningen är kostnadsfri. Platserna är begränsade så först till kvarn gäller.

 

Träningen kommer att ha fokus på att ha roligt och mycket aktivitet. Vi har lagt sommarträningarna från skolavslutning och till slutet av juni. Alltså start från och med nu på måndag. Träningarna är planerade till följande tider:

Måndag 14:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 16:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 21:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 23:e juni kl 17:30-19:00

Måndag 28:e juni kl 17:30-19:00

Onsdag 30:e juni kl 17:30-19:00

 

🏠 Plats: Vår dojo på Gamla Lillhagsvägen 128

 

Träningarna är så kallade ”öppna träningar”, ni kan medverka på alla om ni vill eller om ni har förhinder vid några så gör det inget. Om ni har någon kompis eller granne som vill testa på Judo så är detta ett perfekt tillfälle👫. Om ni känner någon som ni tycker ska vara med, skicka i så fall bara vår information vidare eller kommentera nedan. Ni får gärna dela vårt inlägga vidare i ditt nätverk.

 

Alla som skall vara med och träna måste vara anmälda. OBS! Gäller endast nya medlemmar!
Det gör ni enkelt genom länken:

http://www.jkbudo.se/form/Default.asp?ID=208141 

I kommentarsfältet anger ni: Sommarträning☀️

Vi tycker att detta skall bli jätteroligt. Ni är mycket välkomna till vår sommarträning!

 

Mvh Tränarna på Judoklubben Budo 🙋‍♀️🙋‍♂️

Judoklubben Budos Årsmöte
2021-03-25 15:53

Onsdagen den 24:e mars hade vi vårt årsmöte. 2021 är ju inget vanligt år för oss eftersom Judoklubben Budo fyller 60 år, en av Sverige äldsta judoklubbar.

 

Årsmötet genomfördes digitalt med god uppslutning från medlemmarna, mycket roligt att våra medlemmar är intresserade av att höra vad vi har gjort samt vart vi är på väg. Trots att mötet genomfördes digitalt så fungerande det bra och demokratiskt.  

 

Efter fyra år på ordförande posten valde Johan Aronsson att inte ställa upp för omval. Årsmötet valde enhälligt Malin Mällo till klubbens nya ordförande. Mötet tackade Johan för sina fina insatser i föreningen med en glasplakett med texten ”För aktivt ledarskap”.

 

Under mötet valdes ordinarie styrelseledamöter Conny Dieserud (omval), Thomas Källberg (omval) och Roland Fällberg (omval). Fyllnadsval på ett år gjordes för Johan Aronsson på en tid av ett år, sedan Björn Capretti valt att lämna styrelsen efter halva mandatperioden. Björn valdes senare in i den viktiga rollen revisor. Årsmötet tackade Björn för hans långa tjänst i styrelsen, totalt är det mer än 15 aktiva år.  

 

Till styrelsesuppleanter valdes Christoffer Petersson (omval), Jonna Gannve (omval) och Linda Eskilsson (omval).

 

Björn Capretti (nyval) och David Hedkvist (omval) valdes till revisorer på en tid av ett år.

 

Till valberedning på en tid av ett år valdes Johan Källström (omval), David Olsson (omval) och Marcus Källberg (omval), med Marcus Källberg som sammankallande.

 

Extra roligt är att Judoklubben Budo under sitt sextionde verksamhetsår får för första gången en kvinnlig ordförande, Malin Mällo. Vi hoppas att detta skall bli starten för många kommande kvinnliga ordföranden i vår förening. Stort lycka till med det nya uppdraget Malin!

Vi låter inte pandemin besegra oss! De alternativa träningarna försätter!
2021-03-14 19:14
Skidgänget

Som vi tidigare bestämt så ställer vi på Budo inte in utan vi ställer om. De vuxna medlemmarna i klubben tränar fortfarande utomhus, varje vecka. Dom krigar på i väntan att få komma in på judomattan igen.

 

I dag blev det en favorit i repris, Skidor i Skidome under Serneke Arena! Längdskidåkning är grym träning. Ungdomar och vuxna tränade ihop med varierande teknik. Mycket skratt och en hel del svett då tempot ibland var högt. Om vilja att vinna är starkare än tekniken så kan det bli en del ”vurpor” men vi är ju duktiga på fallteknik. Vi hade även en del modiga medlemmar som vågade testa ”väggen” med blandat resultat… Det blev en riktigt rolig kväll!


Fler bilder finns i Bildgalleriet 

 

Vi ger oss inte!

Roland

Kallelse Årsmöte 24 mars 2021
2021-03-01 21:38

Årsmötet startar kl. 18:00 röstlängd fastställs mellan 17:45-18:00, så anslut i god tid.

 

Motioner skall vara inlämnade skriftligen till styrelsen senast den 12:e mars (info@jkbudo.se)

 

Anmälan till mötet senast 23 Mars kl. 16:00 via svar på googleformulär (personligt utskick till medlem)

Mötet är via länk och samtliga medlemmar har fått ett instruktivt mail till sin registrerade E-postadress i medlemsregistret, kring hur anmälan skall göras.

Om du anser att du borde ha fått inbjudan, men av någon anledning saknar den i din mailbox, kontrollera först skräpkorgen och därefter hör av dig till info@jkbudo.se för korrigering.

 

OBS! p.g.a. mötet ställs kvällens båda träningar in, då det inte finns några tillgängliga tränare.

 

Mvh Styrelsen JK Budo

Terminsstart VT21
2021-01-02 14:57
2020 är till ända och ett nytt år har inletts, med nya möjligheter! Judoklubben Budo hälsar därför samtliga nya och gamla medlemmar varmt välkomna till en ny spännande termin!


Officiell uppstart av vårtermin 2021 kommer att ske under vecka 2. Samtliga ordinarie grupper kommer då att återuppta träning under samma tider som under föregående termin (se nedan). En glad nyhet för Lilla gruppen är att de kommer att kunna börja träna även på måndagar igen.


Som alltid i samband med ett årsskifte kommer det att ske lite förflyttningar mellan grupperna. De som har ”åldrats ur” sina tidigare träningsgrupper kommer att flyttas upp till nästa grupp och därmed få nya träningstider. De som berörs har blivit informerade om detta under slutet av höstterminen. Alla medlemmar kommer även att få ett mail där den nya grupptillhörigheten bekräftas. Skulle ni ha några frågor eller funderingar kring detta går det bra att ställa dessa i vändande mail.


Även om 2020 har tagit slut har tyvärr inte pandemin gjort det. Vi kommer att fortsätta att hålla oss uppdaterade om nya riktlinjer och rekommendationer och anpassa verksamheten därefter. Inledningsvis kommer vi att starta upp terminen på samma sätt som vi avslutade höstterminen.


Träningstider under vårterminen:

Lilla gruppen – måndagar och onsdagar, 17:30-19:00. Start den 11/1.

Mellangruppen – tisdagar och torsdagar, 17:30-19:00. Start den 12/1.

Stora gruppen – tisdagar och torsdagar, 19:00-20:30. Start den 12/1.

Vuxengruppen – Anpassad träning pga rådande riktlinjer. Uppdelning utifrån ålder. Se utskick.

Eriksbergsgruppen – torsdagar, 18:00-19:45. Start den 14/1.

Lekjudo – söndagar, 16:00-17:00. Start den 7/2.

 

God fortsättning på det nya året!

Ta hand om er tills vi ses igen!

Julfest - På Judoklubben Budo faller vi inte platt, vi kastar om!
2020-12-12 12:54

De senaste femtioåtta åren har vi alltid haft en julfest som avslutning på terminen och året. Därför bestämde styrelse och tränarna sig för att vi skulle ha en julfest även det femtionionde året, trots att det var ett pandemi år. Vi flyttade vår julfest till det virtuella rummet istället för klassiskt i vår dojo. De senaste åren har vi ju fått dela upp julfesten i två omgångar pga. platsbrist, vi har varit för många medlemmar för vår lokal. Detta problemet slapp vi år.

 

Som vanligt i julfesten körde varje grupp en uppvisning, kast och fasthållningar från varje grupp varvades med spex och skoj. Vi fick till och med se ”Tik Tok” dans. Alla inslag spelades upp med julmusik i bakgrunden för att hålla julstämningen på topp. Prisutdelningar genomfördes veckan innan och filmades och fotograferades. Detta blev sedan fina inslag i julfesten. Klubbens ordförande omvandlades till vår egna ”Arne Weise” i judodräkt och tomteluva, självklart inleddes eventet genom att han tände julens ljus. Eventet sändes som ett Live event via Microsoft Teams. Det var fantastisk roligt för oss i styrelsen och tränarna att se att vi hade flera hundra tittare som anslöt sig från hemmet, många berättade att de hade laddat upp med ljus och jul-fika.

 

Härligt att vi på judoklubben Budo kunde sprida lite judo-jul-glädje i dessa tider!

 

När vi summerar året 2020 så är det ett mycket annorlunda och svårt år. Det har varit svårt för oss inom judosporten, men vi på Budo har vägrat att ge upp, vi har lyckats hålla igång vår barn och ungdomsträning en stor del av året. Vi har haft en målsättning under året att inte ställa in någon träning utan vi har ställt om till tex. utomhus träning, löpning, lekar, styrketräning utomhus, hinderbana, skidor, osv. Så här i slutet av året när vi jobbar igenom medlemmar och rapportering så kan vi med glädje konstatera att vi har ökat antal tränanare barn och ungdomar i föreningen under året, detta trots att det är ett pandemi år. Verkligen roligt, tack alla tränare och medlemmar för ert arbete och stöd under året.

 

Nu laddar vi om för 2021 genom att önska God Jul och Gott Nytt År!

Grattis på 80 årsdagen Peter Martin
2020-09-20 11:48

Fler bilder (+9) >>

Idag fyller vår Sensei Peter 80 år.

Under andra omständigheter hade vi önskat fått fira med en gemensam träning för alla elever genom tiderna och efterföljande festligheter.

Detta får istället ske i anslutning till klubbens 60 års jubileum nästa år.

Vi bjuder nedan på ett litet axplock av bilder på Peter i olika sammanhang sedan ung 18 åring och fram till dags datum.

Hoppas du får en underbar dag Peter!

Önskar alla vi på JK Budo

Stort intresse att prova på judo
2020-09-19 19:59
Idag lördagen den 19:e september hade vi på Judoklubben Budo öppet hus och provträning för alla som ville testa på judo. Träningen riktade sig till tjejer och killar i åldern 7 – 10 år.

Intresset var stort att testa på judo, vi var nästa 20 stycken på mattan, i en bra mix av tjejer och killar. Tränarna David, Jonna, Frank och Holger visade allt från lekar och kampövningar till kast och fasthållningar. 

Efter träningen bjöds det på grillad korv med bröd under ledning av grill-master Conny. Riktigt roligt att många av dagens elever ville fortsätta att träna judo. Så vi ses på mattan snart igen!  

Fler bilder från dagen hittar ni som vanligt i Bildgalleriet HÄR.
 
Sponsorer